Hiroshima

Hiroshima

Hiroshima er et bynavn, alle kender. Desværre. For det var her, at atombomben ”Little Boy” blev nedkastet af det amerikanske luftvåben kl. 8:15 d. 6. august 1945. Bomben dræbte op imod 140.000 mennesker og ødelagde ca. 75 % af byens bygninger. Inden bomben faldt, var Hiroshima en by med stor militær og industriel betydning og i en kortere periode var byen endda hovedsæde for den japanske regering. Efter afslutningen på anden verdenskrig blev byen genopbygget, og i 1949 blev den udnævnt til ’Fredens By’ af den japanske regering. Der, hvor byens travle centrum tidligere lå, er ’Hiroshima Peace Memorial Park blevet bygget, og her findes både mindesmærker og museer. I parken ligger også resterne af den regionale industri-udstillingshal, der med sit karakteristiske kuppeltag er blevet bevaret i den tilstand, den var efter bomben. Men Hiroshima har også andet at byde på! Byen ligger ved Ōta flodens delta, og flodens løb har gjort, at den naturligt er delt op i flere forskellige bydele forbundet af broer. Det giver luft og plads, og ligeså gør de mange parker. Du kan også besøge det genopførte palads, der har en dejlig have og et spændende museum. Eller du kan lægge vejen forbi Hiroshima City Museum of Contemporary Art, hvor moderne japanske kunstnere udstiller, besøge Fudoin templet fra det 14. århundrede eller få en rundvisning på Mazda fabrikken! Hiroshima er også et godt udgangspunkt for udflugter til den hellige ø Miyajima, hvor du kan opleve vild natur og et hav af helligdomme.

Hoteller i Hiroshima

Ana Crowne Plaza Hiroshima er et flot hotel midt i Hiroshima, tæt på stationen og shopping og kun 5 minutters gang fra Peace Memorial Park. Værelserne er små, men pæne og rene - alle er med TV og gratis trådløst internet. Hotellet har i alt 6 restauranter, som serverer lækker kinesisk, japansk og vestlig mad.

Hotel Granvia Hiroshima er et flot og moderne 4-stjernet hotel, der ligger tæt på shopping og stationen. Der er en 20 minutters togtur til Peace Memorial Park, og 10 minutters kørsel til Hiroshima slot. Værelserne er små, men flotte og rene - alle er med TV, gratis trådløst internet og air-con. Hotellet serverer en dejlig morgenmadsbuffet, og fra Sky Restaurant har du en smuk udsigt udover byen.

Hotel Sunroute er et godt hotel med en god beliggenhed i hjertet af byen - lige ved floden og med udsigt over Fredens Mindepark. Interiøret på værelserne er en smule slidt, men her er generelt pænt og rent, og du har en fin udsigt udover byen. Af faciliteter har du fx aircondition, TV og gratis wifi. På hotellets øverste etage har du en rigtig god udsigt udover byen, og det er også her, du finder hotellets to restauranter: en japansk og en italiensk, samt en bar, hvor du kan få dig et par drinks efter en lang dag i den historiske by. Start dagen med den gode morgenmadsbuffet og planlæg dagens oplevelser, imens du samtidig nyder den skønne udsigt udover byen fra øverste etage.  

Rejser til Hiroshima