Hiroshima

Hiroshima

Hiroshima er et bynavn, alle kender. Desværre. For det var her, at atombomben ”Little Boy” blev nedkastet af det amerikanske luftvåben kl. 8:15 d. 6. august 1945. Bomben dræbte op imod 140.000 mennesker og ødelagde ca. 75 % af byens bygninger. Inden bomben faldt, var Hiroshima en by med stor militær og industriel betydning og i en kortere periode var byen endda hovedsæde for den japanske regering. Efter afslutningen på anden verdenskrig blev byen genopbygget, og i 1949 blev den udnævnt til ’Fredens By’ af den japanske regering. Der, hvor byens travle centrum tidligere lå, er ’Hiroshima Peace Memorial Park blevet bygget, og her findes både mindesmærker og museer. I parken ligger også resterne af den regionale industri-udstillingshal, der med sit karakteristiske kuppeltag er blevet bevaret i den tilstand, den var efter bomben. Men Hiroshima har også andet at byde på! Byen ligger ved Ōta flodens delta, og flodens løb har gjort, at den naturligt er delt op i flere forskellige bydele forbundet af broer. Det giver luft og plads, og ligeså gør de mange parker. Du kan også besøge det genopførte palads, der har en dejlig have og et spændende museum. Eller du kan lægge vejen forbi Hiroshima City Museum of Contemporary Art, hvor moderne japanske kunstnere udstiller, besøge Fudoin templet fra det 14. århundrede eller få en rundvisning på Mazda fabrikken! Hiroshima er også et godt udgangspunkt for udflugter til den hellige ø Miyajima, hvor du kan opleve vild natur og et hav af helligdomme.

Rejser til Hiroshima

JP08
Tokyo, Fujikawaguchiko, Takayama, Hiroshima, Kurashiki og Kyoto
Nyhed

Hoteller i Hiroshima

Ana Crowne Plaza Hiroshima er et flot hotel midt i Hiroshima, tæt på stationen og shopping og kun 5 minutters gang fra Peace Memorial Park. Værelserne er små, men pæne og rene - alle er med TV og gratis trådløst internet. Hotellet har i alt 6 restauranter, som serverer lækker kinesisk, japansk og vestlig mad.

Hotel Granvia Hiroshima er et flot og moderne 4-stjernet hotel, der ligger tæt på shopping og stationen. Der er en 20 minutters togtur til Peace Memorial Park, og 10 minutters kørsel til Hiroshima slot. Værelserne er små, men flotte og rene - alle er med TV, gratis trådløst internet og air-con. Hotellet serverer en dejlig morgenmadsbuffet, og fra Sky Restaurant har du en smuk udsigt udover byen.

Mitsui Garden Hotel Hiroshima er et stort hotel med 470 værelser beliggende i Hiroshima. Hotellet ligger centralt placeret i byen, med 10 minutters gå-gang fra Hiroshima Peace Memorial Park – et sted du helt klart burde besøge, når du er her. Her får du en frit tilgængelig, og rigtig god WiFi-forbindelse, så du kan sende en mail til dem derhjemme. Har du haft en lang dag, så lig dig på langs i en af de gode senge, mens du gør brug af fladskærms tv’et på værelset. Hotellet har hele 3 restauranter, Sky Restaurant CONFRERE, Restaurant Yagumo og Café Di Espresso - så her er ingen undskyldninger for at gå sulten i seng! Der serveres desuden morgenmadsbuffet.

RIHGA Royal Hotel Hiroshima, er et stort hotel med 581 værelser, der har en rigtig god beliggenhed i Hiroshima. Her har du mulighed for at besøge mange mindesmærker og museer, og mange shopping-muligheder og restauranter i nærheden. Der er fri WiFi på hele hotellet, som nok ikke er verdens hurtigste og kræver lidt tålmodighed. Værelserne er gode, men er lidt slidte og af ældre dato. Badeværelset er med badekar, og her kan du slappe af efter en lang dag. Hotellet har 6 forskellige restauranter, som serverer østlige og vestlige retter. Slut dagen af med en cocktail eller forfriskende drink i baren, som findes på øverste etage, hvorfra der er skøn udsigt.