Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City (også kendt mange steder som Saigon) ligger i den sydlige del af Vietnam og er med knap 7,5 mio. indbyggere landets største by. Ho Chi Minh City summer næsten altid af liv, har en voldsom trafik og er en meget moderne by, der har taget mange udenlandske indflydelser til sig. Byen er opkaldt efter Ho Chi Minh, som ledte Vietnam til selvstændighed og i dag kaldes for “Bac Ho” (“onkel Ho”) af det vietnamesiske folk. Ho Chi Minh City udvikler sig hurtigt, og der dukker hele tiden nye og store bygningskomplekser op, men heldigvis er der stadig en del historiske bygninger at se. Mange af dem er i den franske bydel med sine brede boulevarder fx den flotte katolske Notre Dame katedral. Over for kirken ligger det gamle hovedpostkontor, som er fra 1880'erne, og som næsten ikke er blevet moderniseret siden opførelsen. Derudover er der en del museer, herunder museet for krigsforbrydelser, der fortæller om den krig, som vi kender som Vietnam krigen, men som i Vietnam hedder Den Amerikanske Krig. Besøg også det amerikanske marked hvor du kan købe både ægte og kopier af ting fra krigens tid, eller for en lidt mere pacifistisk oplevelse, besøg da Ben Thanh markedet hvor der er alt fra tingeltangel til rigtig pæne ting og sager. Forkæl også dig selv med en sejltur på floden og en lækker middag på en af byens luksuriøse restauranter. Husk også at du herfra, kan besøge Chu Chi tunnellerne fra krigen eller Mekong deltaet (også kaldet Vietnams risskål).

Hoteller i Ho Chi Minh City

Anpha Boutique Hotel et super godt hotel i centrum af byen, lige over for Ben Thanh markedet. Det er ikke særlig stort – her er også kun 21 værelser – men hvad det ikke har i størrelse, har det til gengæld i gæstfrihed! Manageren hedder Christine, og hun er bare så sød og får det hele til at fungere. På værelset har du wifi, pengeskab, minibar, og det hele er rent og pænt. Du nyder den lækre morgenmad på tagterrassen med udsigt ud over byens tage, og så kan du ellers bare sidde og planlægge dagens oplevelser i de hyggelige omgivelser. På grund af hotellets størrelse er det ikke altid, at der er ledige værelser, så det er om at bestille i god tid. 

Et dejligt hotel, beliggende i hjertet af byen. Værelserne er udstyret med alt hvad du skal bruge - aircondition, TV, minibar mm. Hotellet byder også på flere restauranter, spa, swimmingpool og fitnesscenter.

Hotel Continental Saigon giver dig følelsen af hele landets historie, der kan mærkes i de skønne fællesområder og værelser. Dette charmerende hotel er placeret ved den ældste vej i Saigon, Dong Khoi, så det er centalt og der er trafik omkring hotellet, men bygningen er smuk og historisk. Værelserne er af lidt ældre dato men har gode faciliteter herunder wifi og masser af stemning og charme. Hotellet har en vidunderlig terrasse hvor du kan nyde lidt af den gode mad. Dette er et hotel med masser af historie, men desværre bære det også præg af at være af ældre dato og her er ingen swimmingpool.

Hotel Majestic Saigon er stort og flot historisk hotel, der ligger i gåafstand fra de vigtigste seværdigheder i centrum af Ho Chi Minh City, lige ned til floden. Her er charme, kolonitidsstemning og gode værelser i klassisk stil og med gode faciliteter herunder gratis Wi-Fi. Hotellet har også swimming pool, spa, fitness og endda eget casino. Hotellet er 100 % røgfrit og her er flere restauranter og barer. Der tilbydes endda også et madlavningskursus, hvor du kan prøve kræfter med det vietnamesiske køkken.

Rejser til Ho Chi Minh City

370
Ho Chi Minh City, Hue, Hoi An, Manila, Coco Beach
326
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Bangkok
816
Ho Chi Minh City, Vinh Long (Mekong), Ha Tien (Mekong), Kep, Sihanoukville, Phnom Penh, Siem Reap
310
Hanoi, Halong Bay, Tam Hai Island og Ho Chi Minh City