Hoi An

Hoi An er en hyggelig og charmerende by i det centrale Vietnam, med omkring 125.000 indbyggere. Byen rummer mange historiske gader med mange gamle og velbevarede huse, hvoraf flere er omdannet til museer. Byen opleves bedst til fods eller cykel, hvor du vil kunne se at portugisiske, japanske og kinesiske søfarere har sat sit præg på byens arkitektur. Et af byens vartegn er den japanske bro, som blev bygget af japanske handelsfolk i 1500-tallet, og den kan i dag kun krydses til fods som dengang. I Hoi An finder du mange små butikker, bl.a. skomagere, som kan lave dig et par skræddersyede sko. Det tager typisk 1-2 dage fra du har bestilt, til du kan afhente dem. Hoi An har også de bedste skræddere, så vil du have syet et jakkesæt eller en fin kjole, så er det her du skal slå til. Hoi An er bestemt også en hyggelig by, når solen er gået ned, da den oplyses af mange forskellige silkelamper i mange farver. Gå en tur ved kajen og spis ved en af de mange restauranter her er, hvor du kan spise alt godt fra havet. På Hoi An floden sejler også mange fine fiskerbåde og turbåde rundt. Tag evt. med en af de organiserede turbåde, hvor du har muligheden for at se mange af de omkringliggende landsbyer. Husk også at nyde stranden, der ligger ca. 3½ km fra byen, så du kan nemt cykle derud eller tage en taxa. Stranden er flot og bred med god plads til at slentre eller ligge og nyde vandet, med en god bog. Vær dog opmærksom på, at såfremt der er pålandsvind, kan vandet være noget grumset. Prøv også kræfter med en af de lokale runde både. De ligner en rund flettet kurv i kæmpe størrelse og er praktisk talt umulige at styre for andre end dem, der er vokset op med dem. Du bør være opmærksom på regntiden, som er fra oktober til januar, hvor der vil kunne forekomme oversvømmelser i gaderne. Hver måned er der lige op til fuldmåne lanternefestival i byen, hvor der er fest og farver i de gamle dele af byen. Der er blokeret for biler, og elektriske lys er slukket næsten overalt på området. Gaderne bliver i stedet lyst op af smukke farverige lanterne - en helt fantastisk oplevelse!

Rejser til Hoi An

370
Ho Chi Minh City, Hue, Hoi An, Manila, Coco Beach
307
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Mekong, Ho Chi Minh City
333
Hanoi, Mai Chau, Hanoi, Halong Bay, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Ben Tre (Mekong), Chau Doc (Mekong), Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville
361
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Bangkok
304
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Mui Ne
376
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Coco Beach
362
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Bangkok
305
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Nha Trang, Mui Ne, Ho Chi Minh City, Mekong, Phu Quoc
377
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Coco Beach
326
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Bangkok
364
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Phnom Penh, Siem Reap
306
Hanoi, Hoi An, Nha Trang, Ho Chi Minh City, Phu Quoc
381
Hanoi, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City
366
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap og Koh Chang

Hoteller i Hoi An

Boutique Hoi An Resort er virkelig et dejligt sted! Det er et stort, flot, skinnende hvidt resort i fransk kolonistil, og det ligger direkte ud til stranden med 10 minutter i bil til centrum af byen. Her er alt, hvad du kunne ønske dig af et resort – lækker mad på restauranten (og morgenmadsbuffeten er altså også super!), en strandbar med cocktails og lette retter, poolbar med drinks og snacks og en salonbar, hvor du kan nippe til vin, kaffe og te. Du får svært ved at beslutte dig for, hvor du skal få forfriskninger. Overalt er personalet virkelig søde, som vietnameserne jo er, og du vil føle dig rigtig godt taget imod. Du bor på et pænt værelse med aircondition, minibar, gratis wifi og en balkon, hvor du kan sidde og nyde en hyggelig aftenstund. Her er også en stor, dejlig pool omgivet af palmer og liggestole, så du kan ligge og dase i de varmeste timer. Et besøg i træningslokalet er selvfølgelig også en mulighed – og bagefter kan du jo smutte en tur i spaen og få dig en massage?

Hoi An Beach Resort er et stort og flot hotel, der ligger mellem floden De Vong og Cua Dai-stranden. Værelserne er smukt indrettede og har alle moderne faciliteter som Wi-Fi, aircondition, te-/kaffefaciliteter osv. Derudover byder hotellet også på, restaurant, bar, spa, to swimmingpools, fitnesscenter, billard og gratis shuttlebus til Hoi An. Stranden nær hotellet er skyllet væk, og du skal derfor 3 km. op ad kysten for at komme til en strand.

Hoi An Glory Hotel & Spa er i en stil, der minder om den gamle by. Kun 3 km væk kan du opleve grønne rismarker og du har stadig kun kort afstand til den gamle by og ca. 4 km fra stranden. Dette 3-4* hotel er rigtig hyggeligt, med dejlig pool og god restaurant. Deres superior-værelser har udsigt til swimmingpoolen og har privat balkon og aircondition.

Hoi An Historic Hotel er et rigtig fint hotel, som har en stor smuk have, en dejlig stor swimmingpool, fitnesscenter og alt, hvad et hotel ellers behøver. Hotellet har en meget central beliggenhed i byen og servicen er i top. Værelserne er moderne indrettet og alle har balkon med udsigt over den smukke have.

Hoi An Trails Resort & Spa har dejlige, grønne områder, en flot swimmingpool og ligger kun 1 km fra stranden og ca 3 km fra centrum af byen. Værelserne er dekoreret i enten japansk eller vietnamesisk stil, og har alle tv, bad/toilet, te-/kaffefaciliteter og internetstik/wi-fi.

Little Hoi An er en lille perle, midt i Hoi An by, med udsigt til den Japanske bro og lige op ad de gamle kvartere. Dette er et rigtig hyggeligt lille hotel, med en dejlig lille pool, hyggelig restaurant og fantastisk service. Værelserne har alle privat bad/toilet, tv, internet, the/kaffe faciliteter og meget mere. Dette er hotellet at bo på, hvis du ønsker et lille charmerende hotel, beliggende meget centralt i byen!

Lotus Hotel ligger mellem stranden og byen og er et hyggeligt og charmerende sted med en blanding af asiatisk og fransk arkitektur. Værelserne er har egen balkon med udsigt over den smukke have eller den lille swimmingpool. Spørg evt efter de japansk inspirerede værelser, hvor du har en fantastisk madras på gulvet og rigtig japansk indretning. Hotellets beliggenhed er ikke noget problem, for du kan både låne cykler og bruge hotellets shuttlebus.

Muca Hoi An Boutique Resort er et virkelig skønt sted, som ligger i en flot jungleagtighave lige ved Thu Bon floden. Haven er fuld af palmer, søer, smukke blomsterende buske og en dejlig, lille pool, hvor du kan ligge og få lidt sol på maven. Du spiser rigtig godt på den sjove, flydende restaurant, hvor du har udsigt ud over floden – grøntsagerne er fra resortets egen have og derfor helt friske! Her er så hyggeligt, at det er lige til at blive i godt humør af. Der er et par kilometer ind til centrum, men du kan låne en cykel på resortet og cykle derind på 20 minutter, og de har også gratis shuttle. Værelserne er pæne og gode med minibar, TV og aircondition, og det søde personale vil få dig til at føle dig rigtig godt tilpas. Vil du føle dig endnu bedre tilpas, så besøg resortets spa og kom ud som et helt nyt menneske!

Palm Garden Resort ligger ca. 4 km fra centrum af byen. Stranden nær hotellet er skyllet væk, og du skal derfor 3 km op ad kysten for at komme til en rigtig strand. Hotellet er stort og åbent og har mere end 400 palmetræer på grunden, deraf navnet på hotellet. Her er i alt 160 værelser fordelt på bungalows og hotelværelser. Standardværelserne har privat balkon, tv og minibar. Her er også swimmingpool, tennisbane, bordtennis, billard osv., så masser af muligheder for underholdning.

River Beach Resort & Residence ligger lige der, hvor De Vong-floden møder havet - små fire km. fra Hoi An by. Der er ikke meget strand lige ved hotellet - du skal omkring 3 km. op ad kysten for at komme til stranden, til gengæld er her en smuk have, dejlige værelser, swimmingpool og spa.

Sunrise Premium Resort Hoi An er et virkelig flot og dejligt hotel 10 minutters kørsel fra Hoi An by. Værelserne er godt indrettet med aircondition, skrivebord, minibar, mulighed for at lave kaffe og te, gratis wifi og en balkon med loungestole, hvor du kan slappe af og nyde varmen. Her er selvfølgelig en dejlig pool med havudsigt, palmer og liggestole med parasoller lige til at ligge og dase under efter en tur i det kølige vand. Du skal gå 40 meter for at komme til hotellets egen strand, hvor der både er liggestole og parasoller, og du kan også gå til den offentlige strand, som ligger to km oppe ad kysten. Her er både en vietnamesisk restaurant og en italiensk restaurant, og begge steder er der skøn mad. Servicen er god, og hotellet har både tilknyttet skrædder og spa, så hvis du vil have syet tøj eller nyde lækre behandlinger er det intet problem! 

The Beach er et større elegant, men på samme tid rigtig hyggeligt hotel, som ligger 4-5 km fra Hoi An by helt ude ved kysten. Dit værelse er flot med mørke træudsmykninger og farver og har alt nødvendigt - WiFi, minibar, aircondition, TV og balkon eller terrasse, hvor du kan nyde aftenerne. Se din mad blive tilberedt i det åbne køkken i restauranten Little Restaurant. Nyd maden inde eller ude ved siden af poolen i hyggelig stemning med kulørte rispapirslamper. Når du er tørstig og har brug for en lille snack, efter du har basket rundt i poolen, så hent dig en cocktail og lidt lækre snacks i Sunken bar. Hvis du spiser lidt for mange snacks og får dårlig samvittighed, så sved det ud i hotellets fitnesscenter. Når du har set hver en centimeter af hotellet, så hjælper det venlige personale dig gerne med pakketure, restauranter eller cykeludlån. Tag gratis shuttlebus til hotellets private strand 10 minutter væk, hvis du ikke kan finde en plads ved poolen. Der er udendørs loungeområde og liggestole, hvor du kan arbejde på din kulør.

The Nam Hai er for dig, der gerne vil prøve at bo på et eksklusivt hotel i særklasse. Lige ud til stranden ligger dette resort, hvor du bor i din egen, private villa. Villaerne ligger spredt ud i en tropisk have, og de er smukt indrettet i flere niveauer, der adskiller soveområdet og opholdsområdet. Her er gode, moderne faciliteter som tv, wifi og iPod-dockingstation - og så får du oven i købet både en indendørs og udendørs bruser. Her har du masser af muligheder for afslapning og forkælelse. Tag en tur på stranden, køl af i en af resortets pools, besøg biblioteket, få børnene underholdt i Kids' Activities Villa, eller forkæl dig selv med en behandling i spaen. Når sulten trænger sig på, har du flere muligheder for at få den stillet. Resortet byder nemlig på hele 3 spisesteder, hvor maden er i en klasse for sig. Dette er altså hotellet for dig, der gerne vil bo på et fantastisk resort ved stranden - og samtidig kun have ca. 10 minutters taxatur ind til Hoi An.   

Victoria Hoi An Beach Resort & Spa er et lækkert hotel, der ligger ca. fire km. fra Hoi An. Det ligner faktisk nærmest en lille by i sig selv med små gader, søer og huse med papirlanterner. Værelserne er smukke, og her er kræset for detaljerne. Du har privat balkon og et lille område med sofa, hvor du kan sidde og slappe af. Stranden nær hotellet er skyllet væk, og du skal derfor tre km op ad kysten for at komme til en rigtig strand.

Vinh Hung 2 er et 3* hotel, beliggende 5 mins gang fra centrum af Hoi An. Hotellet er holdt i orientalsk stil og er meget hyggeligt. Værelserne har bad/toilet, a/c, minibar og tv. Hotellet har også en spa-afdeling, hvor du kan få plejet krop og sjæl. Ydermere er her swimming pool og en dejlig restaurant. Det er også muligt at benytte internet (wi-fi) i lobbeyen, gratis.