Hua Hin

Hua Hin har været et populært rejsemål i mange år. Kong Rama VII byggede i 1929 et palads her, som han kaldte ’Langt-fra-bekymringer-paladset’, og du vil sikkert også føle dig langt væk fra bekymringer, her hvor du har en flere kilometer lang sandstrand at dase på. Der er store glatte sten, der bryder bølgerne, så det er nemt at bade - men indimellem kæmper de altså med brandmænd, og så skal du passe på, når du stikker tæerne i vandet! Skal der ske lidt, så hop i en tuk tuk og planlæg med chaufføren på tålmodigt engelsk og tegnsprog en formiddag med besøg til de mest interessante seværdigheder i byen fx stationsbygningen, kongepaladset og havnen. Afslut måske turen ved havnen og spis en lækker fiskeret på en af de mange restauranter. Hua Hin er også kendt for sit fantastisk natmarked med kopivarer i læssevis, nogle af Thailands mest eftertragtede golfbaner og sit sprudlende natteliv. I weekenden kan du også besøge Cicada markedet og købe alt mellem himmel og jord. Det er et udendørs marked fyldt til randen med tøj, kunst, træhåndværk, souvenirs og meget mere. Udflugtsmuligheder er der mange af. Nationalparken Sam Roi Yot byder på en meget flot og varieret natur med mangrover og kalkstensklipper, og her findes også Phraya Nakon grotten, hvor der ligger en smuk pavillon bygget af Kong Rama V og belyst af sollys fra et hul i grottehvælvingen. Er du til grotter, besøg da også Khao Luang grotterne med sine 170 Buddha statuer, og gør stop på vejen i den hyggelige ikke turistede by Petchaburi. Et must er et besøg til verdens måske største munkestatue, Wat Huay Mongkhon, der siges at have overnaturlige kræfter. 

Hoteller i Hua Hin

Centara Grand Beach Resort & Villas Hua Hin er et kæmpestort, ældre hotel i kolonistil, der ligger lige ud til den skønne Hua Hin Beach. Du kan gå til de fleste seværdigheder, markeder og shoppingcentre, for hotellet ligger midt i byen, men du behøver faktisk slet ikke forlade hotellet, for her er simpelthen det hele! Fire skønne pools omringet af palmer og med lækker havudsigt, fire restauranter med dejlig mad, en kaffebar og en bar. I den smukke have er grønne, tropiske planter, og du kan slentre rundt og se på de sjove buske, der er klippet som forskellige dyr. Værelserne er flotte, men en anelse slidt, og her er en balkon med bord og stole, hvor du kan sidde om aftenen – der er også internet. Hvis du får lyst til at være aktiv, kan du spille tennis, badminton, volleyball og petanque, eller du kan træne i fitnesslokalet og bagefter forkæle dig selv med en tur i spa. Servicen er helt i top - når du ligger ved poolen, går personalet rundt med kølige klude og frisk frugt.

Chom View Hotel er et hyggeligt hotel, der ligger lige ned til en lang strand ca. 15 minutters kørsel udenfor selve Hua Hin by. Omgivelserne er rolige, og der er et par interessante markeder tæt ved. Stedet er af lidt ældre dato, men værelserne er store og gode med masser af farver og både TV, elkedel, aircondition og køleskab. Der er gratis internetadgang på hotellet, hvis du skulle få brug for at skrive hjem, og så er her to gode swimmingpools, spa og legeplads til børnene. Morgenmaden er til gengæld ikke noget at skrive hjem om, så forvent dig ikke det helt store.

City Beach Resort Hua Hin ligger i Hua Hins absolutte centrum, så du kan bare gå ud af hoveddøren og nyde byen. Samtidig er det kun 5 minutters gang til stranden, der som generelt i Hua Hin by ikke er noget særligt. Den er bred og stor, men ikke så eksotisk. Hotellet er nydeligt, måske lidt slidt, men det fungerer godt. Alle de 162 værelser er pænt møbleret, har gode faciliteter og nogle af dem har privat balkon. Der er internet adgang i fællesområderne, her er en lille men dejlig pool, et billardrum, en restaurant og to barer.

Hilton Hua Hin Resort & Spa er som de fleste Hilton hoteller et stort hotel med pæne (dog ikke helt nye!) værelser og gode faciliteter inkl. internetadgang imod betaling. Her er også en skøn spa, fitnessfaciliteter, cykeludlejning, tennis og squashbaner samt børnepasning. Hotellet ligger midt i centrum af Hua Hin by, har et stort pool-område, men du skal stå tidligt op, hvis du skal nå at få en liggestol. Du kan selvfølgelig også bare bade på den dejlige, men ikke særlig store strand. Her er en dejlig skybar på 17. etage, og hotellet laver sin egen øl!