Hua Hin

Hua Hin har været et populært rejsemål i mange år. Kong Rama VII byggede i 1929 et palads her, som han kaldte ’Langt-fra-bekymringer-paladset’, og du vil sikkert også føle dig langt væk fra bekymringer, her hvor du har en flere kilometer lang sandstrand at dase på. Der er store glatte sten, der bryder bølgerne, så det er nemt at bade - men indimellem kæmper de altså med brandmænd, og så skal du passe på, når du stikker tæerne i vandet! Skal der ske lidt, så hop i en tuk tuk og planlæg med chaufføren på tålmodigt engelsk og tegnsprog en formiddag med besøg til de mest interessante seværdigheder i byen fx stationsbygningen, kongepaladset og havnen. Afslut måske turen ved havnen og spis en lækker fiskeret på en af de mange restauranter. Hua Hin er også kendt for sit fantastisk natmarked med kopivarer i læssevis, nogle af Thailands mest eftertragtede golfbaner og sit sprudlende natteliv. Udflugtsmuligheder er der mange af. Nationalparken Sam Roi Yot byder på en meget flot og varieret natur med mangrover og kalkstensklipper, og her findes også Phraya Nakon grotten, hvor der ligger en smuk pavillon bygget af Kong Rama V og belyst af sollys fra et hul i grottehvælvingen. Er du til grotter, besøg da også Khao Luang grotterne med sine 170 Buddha statuer, og gør stop på vejen i den hyggelige ikke turistede by Petchaburi. Et must er et besøg til verdens måske største munkestatue, Wat Huay Mongkhon, der siges at have overnaturlige kræfter. 

Hoteller i Hua Hin

Centara Grand Beach Resort & Villas Hua Hin er et kæmpestort, ældre hotel i kolonistil, der ligger lige ud til den skønne Hua Hin Beach. Du kan gå til de fleste seværdigheder, markeder og shoppingcentre, for hotellet ligger midt i byen, men du behøver faktisk slet ikke forlade hotellet, for her er simpelthen det hele! Fire skønne pools omringet af palmer og med lækker havudsigt, fire restauranter med dejlig mad, en kaffebar og en bar. I den smukke have er grønne, tropiske planter, og du kan slentre rundt og se på de sjove buske, der er klippet som forskellige dyr. Værelserne er flotte, men en anelse slidt, og her er en balkon med bord og stole, hvor du kan sidde om aftenen – der er også internet. Hvis du får lyst til at være aktiv, kan du spille tennis, badminton, volleyball og petanque, eller du kan træne i fitnesslokalet og bagefter forkæle dig selv med en tur i spa. Servicen er helt i top - når du ligger ved poolen, går personalet rundt med kølige klude og frisk frugt.

Chom View Hotel er et hyggeligt hotel, der ligger lige ned til en lang strand ca. 15 minutters kørsel udenfor selve Hua Hin by. Omgivelserne er rolige, og der er et par interessante markeder tæt ved. Stedet er af lidt ældre dato, men værelserne er store og gode med masser af farver og både TV, elkedel, aircondition og køleskab. Der er gratis internetadgang på hotellet, hvis du skulle få brug for at skrive hjem, og så er her to gode swimmingpools, spa og legeplads til børnene. Morgenmaden er til gengæld ikke noget at skrive hjem om, så forvent dig ikke det helt store.

City Beach Resort Hua Hin ligger i Hua Hins absolutte centrum, så du kan bare gå ud af hoveddøren og nyde byen. Samtidig er det kun 5 minutters gang til stranden, der som generelt i Hua Hin by ikke er noget særligt. Den er bred og stor, men ikke så eksotisk. Hotellet er nydeligt, måske lidt slidt, men det fungerer godt. Alle de 162 værelser er pænt møbleret, har gode faciliteter og nogle af dem har privat balkon. Der er internet adgang i fællesområderne, her er en lille men dejlig pool, et billardrum, en restaurant og to barer.

Hilton Hua Hin Resort & Spa er som de fleste Hilton hoteller et stort hotel med pæne (dog ikke helt nye!) værelser og gode faciliteter inkl. internetadgang imod betaling. Her er også en skøn spa, fitnessfaciliteter, cykeludlejning, tennis og squashbaner samt børnepasning. Hotellet ligger midt i centrum af Hua Hin by, har et stort pool-område, men du skal stå tidligt op, hvis du skal nå at få en liggestol. Du kan selvfølgelig også bare bade på den dejlige, men ikke særlig store strand. Her er en dejlig skybar på 17. etage, og hotellet laver sin egen øl!

Hua Hin Mantra Resort et moderne thailandsk hotel, der tilbyder en enkel og fredelig oplevelse omgivet af tropiske planter og thai-urter. Alle værelser er i øvrigt dekorerede med "Khomapastr", som er et lokalt stof-materiale.

Hua Hin Marriott Resort & Spa er et lækkert og moderne hotel 5-10 min i tuktuk fra centrum af byen. Du har alt, hvad du kan ønske dig af et resort! Her er direkte adgang til stranden og hele fem forskellige pools med et hav af liggestole, som du kan ligge og slænge dig i. Du kan få lækre massager og skønhedsbehandlinger i spaen eller forbedre din kondition i hotellets eget fitnesscenter, og her er endda også et legeområde til børnene. Her er selvfølgelig både poolbar og loungebar, og en hovedrestaurant og en grillrestaurant, hvor du spiser med udsigt ud over vandet, og du kan da heller ikke undvære en lille bager, vel? Maden er super lækker overalt, også morgenmadsbuffeten! Værelserne er pæne, og du har pengeskab, gratis wifi og TV. Når mørket falder på, kan du dase i boblebadet eller sætte dig ned i en af hotellets barer. Personalet er virkelig sødt, og du vil straks føle dig velkommen og tryg i deres hænder.

Laksasubha Hua Hin er et rigtig dejligt, lille resort, der ligger i gåafstand til byen og direkte ud til et privat stykke af Hua Hin Beach. De 16 toetagers bungalows ligger i en nærmest jungleagtig have, hvor du kan spadsere rundt i ro og mag under palmer og lianer med naboens hane som den eneste fredforstyrrer. Bungalowerne er ikke helt nye, og det kan ses nogle steder, men de er lyse og pæne med en god atmosfære, og du har både TV, DVD, wifi (når det ellers virker) og en terrasse eller balkon, hvor du kan slænge dig i løbet af dagen. Her er to små pools – den ene ligger som en lille oase midt i ”junglen” og den anden ligger med udsigt ud over havet og nem adgang til farvestrålende drinks i beach baren. På hotellets restaurant kan du spise thaimad direkte ned til vandet, undtagen om torsdagen hvor det er italiensk aften. Maden er ikke noget ud over det sædvanlige, så spis også på nogle af de andre restauranter på stranden. I spaen er der wellness på programmet – prøv måske deres Zaanti Aromaterapimassage! Overalt møder du et smilende personale, og de gør stedet lidt ekstra hyggeligt. 

Manathai Hua Hin er et hyggeligt og moderne hotel, der ligger lige ved det store shoppingcenter, Hua Hin Colonnade Mall, kun 15 minutters gang fra den dejlige strand og en endnu kortere gåtur fra natmarkedet. Værelserne er nye og flotte med private badeværelser og gratis internet, og fra den lille balkon kan du nyde udsigten over byen. Du får normalt et værelse højt oppe, så der er fred for gadelarmen. Her er ingen restaurant, men der serveres morgenmad - den er helt okay, men kom tidligt så pladserne ikke er optaget. Og der er selvfølgelig masser af gode restauranter langs stranden! Trænger du til at slappe af, kan du tage en dukkert i den gode swimmingpool, som ligger perfekt, så der er sol hele formiddagen og skygge om eftermiddagen - så du får masser af tid til at dase i skyggen i en af liggestolene.

The Lapa Hotel Hua Hin er et flot og godt hotel midt i Hua Hin. Det er splinternyt, moderne indrettet og med farvestrålende detaljer, der giver stedet en hyggelig atmosfære. Du skal krydse vejen for at komme til stranden, men det tager kun få minutter, og ellers kan du køle dig ned i en den lækre pool med liggestole og loungeområder til den helt store guldmedalje. Den italienske restaurant har rigtig lækker mad – kokken hedder Andreas og kommer fra Italien, og det er ham, der tryller i køkkenet. Også morgenbuffeten har et lille men godt udvalg af mad. Du kan komme i form i fitnesslokalet, lege i legerummet (eller afsætte børnene) og forkæle dig selv med massage i spaen.