Hue

Hue er en by i det centrale Vietnam med omkring 350.000 indbyggere. Byen ligger som en fæstning med flagtårn, kanoner, mur og voldgrav omkring. Det er da også dette fæstningsværk, som er det mest interessante at besøge, mens du er i Hue. Denne bydel, også kaldet Kongebyen er et stort areal på omkring 600 ha, og er bygget lidt ligesom Den Forbudte By i Beijing i Kina, bare mindre. Ydermuren er ca. 10 meter, har en omkreds på omkring 8-10 km., som blev bygget af over 20.000 arbejdere. Når du skal udforske Kongebyen, er cyklen et glimrende transportmiddel, men til fods ville du stadig sagtens kunne se en del. Når du kommer ind bag de første mure, har du Den Ydre Kongeby, som i sin tid var beboet af bønder og håndværkere. Inde i den Ydre Kongeby finder du Den Indre Kongeby, hvor kongen, hans familie og tjenestefolkene boede. Midt i Den Indre Kongeby, var Den Forbudte By, som kun var forbeholdt kongen. Udover Kongebyen, vil du på den anden side af floden Song Huong, også kaldet Parfumefloden, kunne finde bl.a. den franske guvernørs residens, museet for moderne kunst og mange hoteller. Du skal være opmærksom på, at det kan regne meget fra september til januar.

Rejser til Hue

381
Hanoi, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City
361
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Bangkok
370
Ho Chi Minh City, Hue, Hoi An, Manila, Coco Beach
307
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Mekong, Ho Chi Minh City
333
Hanoi, Mai Chau, Hanoi, Halong Bay, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Ben Tre (Mekong), Chau Doc (Mekong), Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville
362
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Bangkok
376
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Coco Beach
326
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Bangkok
364
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Phnom Penh, Siem Reap
304
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Mui Ne
377
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Coco Beach, Manila
366
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap og Koh Chang
365
Hanoi, Hue, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Koh Samet
305
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Nha Trang, Mui Ne, Ho Chi Minh City, Mekong, Phu Quoc

Hoteller i Hue

Alba Spa Hotel er et flot og moderne hotel holdt helt i lyse farver, og du vil straks føle dig hjemme, for personalet er rigtig venligt og opmærksomt. Du ikke en gang en kilometer fra den berømte Parfumeflod, og lige på den anden side af floden ligger den Forbudte By. Værelserne er veludstyrede med fladskærms TV, værdiboks og te-/kaffemaskine, og du kan både låne tøfler og hårtørrer. Alba Spa Hotel er – som navnet antyder – kendt for deres lækre spaafdeling, og den er altså også flot med både hængende haver, moderne indretning og jacuzzi. Her i spaen har du mulighed for at forkæle dig selv med varme og kolde Alba-mineralbade og nyde den ældgamle praksis, der giver velvære og livskraft – når du kommer ud, er du et helt nyt menneske! Du får lækker mad i den hyggelige, lyse restaurant og også en god morgenmad.

Century Riverside Hotel Hue er et fint men lidt gammelt hotel, der ligger direkte ned til Huong Giang-floden. Hvis du ønsker store værelser, væk fra alle andre udenlandske turister, så er dette stedet at bo. Du finder hotellets restaurant på taget, og der kan du nyde den imponerende udsigt over Huong Giang-floden, mens du spiser dejlig vietnamesisk mad. Derudover har hotellet swimmingpool, tennisbane og spa.

Saigon Morin er et skønt hotel med en lang og spændende historie. Det blev bygget helt tilbage i 1901 af en fransk forretningsmand og har siden da oplevet lidt af hvert. Dette klassiske hotel har en perfekt beliggenhed i centrum af Hue. Du kan nyde stemningen og slappe af i hotellets swimmingpool eller den skyggefulde gårdhave, spise i en af hotellets 3 restauranter eller tage et smut i motionscenteret. Hotellet har 183 værelser, der alle er smukt og klassisk indrettet. Det er en oplevelse at bo her.

La Residence Hue Hotel & Spa er et fortryllende boutique-hotel, der tæt ved Parfume-floden. Bygningen er en gammel guvernør-bolig, der er blevet nænsomt restaureret, og er et fremragende eksempel på art-deco arkitektur. Værelserne er moderne indrettet og har enten terrasse eller balkon. Tag et dyk i hotellets saltvands swimmingpool eller et smut på tennisbanen og hotellet har endda sin egen have hvor de dyrker økologiske grøntsager. Virkelig en perle for dig som vil forkæle dig selv, og ikke har noget imod at betale for det!!

Pilgrimage Village Boutique Resort & Spa ligger i udkanten af byen. Hotellet ser ikke stort ud udefra, men så snart du går forbi receptionen, ser du det flotte hotel åbne sig for dig. Der er 99 værelser, men hotellet er alligevel dejlig stille. Værelserne er i bungalow-stil med store badeværelser, balkoner, minibar, tv og gratis wi-fi. Der er en flot, stor pool i midten af hotellet samt en spaafdeling, da hotellet generelt gør sig meget i spa og velvære.

Romance Hotel er et flot og lækkert hotel, der ligger i hjertet af Hue City, kun et stykke fra Parfume-floden. Her er store og pæne værelser, som alle bl.a. har aircondition, tv og minibar. Desuden er der wi-fi i alle offentlige områder, en restaurant med udsigt over byen og en udendørs swimmingpool på taget. Personalet er virkelig søde, og her får du en god service. Husk at bestille en massage i deres spa-afdeling og husk at tage drikkepenge med, for det er alle pengene værd!!