Hue

Hue er en by i det centrale Vietnam med omkring 350.000 indbyggere. Byen ligger som en fæstning med flagtårn, kanoner, mur og voldgrav omkring. Det er da også dette fæstningsværk, som er det mest interessante at besøge, mens du er i Hue. Denne bydel, også kaldet Kongebyen er et stort areal på omkring 600 ha, og er bygget lidt ligesom Den Forbudte By i Beijing i Kina, bare mindre. Ydermuren er ca. 10 meter, har en omkreds på omkring 8-10 km., som blev bygget af over 20.000 arbejdere. Når du skal udforske Kongebyen, er cyklen et glimrende transportmiddel, men til fods ville du stadig sagtens kunne se en del. Når du kommer ind bag de første mure, har du Den Ydre Kongeby, som i sin tid var beboet af bønder og håndværkere. Inde i den Ydre Kongeby finder du Den Indre Kongeby, hvor kongen, hans familie og tjenestefolkene boede. Midt i Den Indre Kongeby, var Den Forbudte By, som kun var forbeholdt kongen. Udover Kongebyen, vil du på den anden side af floden Song Huong, også kaldet Parfumefloden, kunne finde bl.a. den franske guvernørs residens, museet for moderne kunst og mange hoteller. Du skal være opmærksom på, at det kan regne meget fra september til januar.

Rejser til Hue

377
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Puerto Galera
366
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap og Koh Chang
365
Hanoi, Hue, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Koh Samet

Hoteller i Hue

Alba Hotel er et dejligt hotel i boutique stil, som ligger godt og centralt. Du bor i et godt, rent og rummeligt værelse, hvor du har fx aircondition og gratis wifi-forbindelse. Der er også et TV og mulighed for roomservice, så du kan lægge dig til rette i sengen, spise lidt mad og se en film efter en lang dag. Du får en rigtig fin og varieret morgenmadsbuffet oppe på den udendørs terrasse, hvor du kan kigge ud over byen. Her kan du også bestille mad i løbet af dagen og aftenen, hvor du kan vælge mellem forskellige vestlige favoritter og retter fra det traditionelle, vietnamesiske køkken. De ansatte er utroligt venlige og giver dig gerne gode råd til, hvad du skal se og opleve i byen. Hotellet har et søsterhotel, der hedder Alba Spa Hotel, og er i samme stil.

Alba Spa Hotel er et flot og moderne hotel holdt helt i lyse farver, og du vil straks føle dig hjemme, for personalet er rigtig venligt og opmærksomt. Du er ikke engang en kilometer fra den berømte Parfumeflod, og lige på den anden side af floden ligger den Forbudte By. Værelserne er veludstyrede med fladskærms TV, værdiboks og te-/kaffemaskine, og du kan både låne tøfler og hårtørrer. Alba er også et selskab, der producerer drikkevand af høj kvalitet, og måske derfor er der også en enorm frisk stemning og duft - bedøm selv. Alba Spa Hotel er – som navnet antyder – kendt for deres lækre spaafdeling, og den er altså også flot med både hængende haver, moderne indretning og jacuzzi. Her i spaen har du mulighed for at forkæle dig selv med varme og kolde Alba-mineralbade og nyde den ældgamle praksis, der giver velvære og livskraft – når du kommer ud, er du et helt nyt menneske! Du får lækker mad i den hyggelige, lyse restaurant og også en god morgenmad. Alba Spa Hotel er fra 2015 og har et søsterhotel, der hedder Alba Hotel, som er i samme stil. Er du her om søndagen, så prøv den lækre Sushi buffet! 

Century Riverside Hotel Hue er et fint men lidt gammelt hotel, der ligger direkte ned til Huong Giang-floden. Hvis du ønsker store værelser, væk fra alle andre udenlandske turister, så er dette stedet at bo. Du finder hotellets restaurant på taget, og der kan du nyde den imponerende udsigt over Huong Giang-floden, mens du spiser dejlig vietnamesisk mad. Derudover har hotellet swimmingpool, tennisbane og spa.

Eldora Hotel er et super godt og lækkert hotel, som ligger centralt, så du nemt kommer rundt til seværdigheder, shopping og restauranter. Dit værelse er rigtig dejligt, rummeligt og udstyret med blandt andet hårtørrer, toiletartikler, aircondition, kaffe-/te faciliteter og gratis internet. De ansatte er meget opmærksomme og venlige. Du får serveret en god og stor morgenmadsbuffet, så du kan fylde energidepoterne op til en spændende dag. Forkæl dig selv med god mad på den flotte Eldora Restaurant, nyd den skønne udsigt over byen med en cocktail på Skyline Bar, eller tag en eftermiddagste i Coffee Loungen. Er du træt og vil du gerne slappe af på værelset, så kan du med room-service få maden leveret lige til døren! Har du lyst til at få lidt motion, så er der et lille, enkelt fitnessrum, og ellers kan du svømme nogle omgange i den indendørs pool. Den er dog ikke opvarmet.