Iguazu (Argentina)

Iguazu bruger vi på næsten alle vores Argentina rejser. Og det er med god grund! Det fantastiske Iguazu-vandfald ligger på grænsen mellem Brasilien og Argentina. Her er i alt 257 vandfald, og det er utroligt store mængder vand, der vælter ned over klippekanterne. Lyden kan høres mange kilometer væk, og trykket er så stort, at de fleste besøgende har regnfrakker på for at ikke at blive drivvåde af de enorme sprøjt fra vandfaldene. Iguazu-vandfaldene er mest fantastiske i regnsæsonen i november, hvor trykket er størst, men du kan som regel godt regne med, at der er godt gang i vandmasserne hele året rundt. Navnet “Iguazu” betyder “store vande” på det lokale indianske sprog. Ifølge legenden blev de store vandfald skabt i et raserianfald af Iguazu-flodens gud, der boede i et vildt og voldsomt område kaldet Garganta do Diablo (Djævlens svælg). Der er mange muligheder for at komme på udflugter og vandreture ved og omkring vandfaldene – både med og uden guide.  Du kan også komme på sejltur ind under vandmasserne. I en motorbåd farer du i vanvittig fart ind og ud under store vandfald. En ”vandfalds-dåb” er en uforglemmelig oplevelse, som du sikkert vil huske resten af livet.Trænger du til en pause fra vandfaldene, kan du kigge på eksotiske fugle i fugleparken eller besøge den lille, argentinske by Iguazu, der ligger 22 kilometer væk. Køb en pose nybagte ”palmeritas” hos bageren. De koster næsten ingenting og smager himmelsk!

Hoteller i Iguazu (Argentina)

Arami Hotel & Lodge er et rigtig dejligt, nyt hotel – og Arami betyder da også “en lille del af himlen”. Det ligger fredeligt omkring 10 minutters gang fra byens restauranter og butikker, og kun 500 meter fra Iguazu floden, der udgør grænsen mellem Argentina og Brasilien. Værelserne er lyse og pæne, og her er wifi, aircondition og safetyboks. Hotellets morgenmadsbuffet er rigtig lækker med et stort udvalg af tropiske frugter, ost og brød, så du kan starte dagen med at lægge en god bund, før du skal ud og se de imponerende vandfald. Hvis du ikke har fået nok af vand, når du kommer hjem fra vandfaldene, kan du tage en dukkert i en af hotellets små pools.

Hotel Posada la Sorgente er et godt hotel i Iguazu by, hvor det ligger centralt men alligevel i et stille kvarter. Hotellet har 19 nydelige (dog lettere slidte) værelser, alle med aircon og WIFI, og her er en hyggelig have og swimming pool. I forbindelse med hotellet er der en god italiensk restaurant - men morgenmaden er ikke noget specielt. 

La Aldea de la Selva Lodge er et skønt og fredeligt hotel i nærmest tropiske omgivelser lidt uden for byen. De rustikke værelser er forbundet med små gangbroer i den dejlige have, der vrimler med sommerfugle og blomster. Værelserne er i træ og har wifi, TV, aircondition og en dejlig, lille balkon med en hængekøje, hvor du kan ligge og nyde den friske, fugtige luft. Morgenmaden er super dejlig, og her er selvfølgelig også en pool omgivet af palmer, hvor du kan blive kølet lidt ned. 

Loi Suites Iguazu er et virkelig lækkert hotel, der ligger omgivet af frodig jungle ca. 15 minutter fra vandfaldene og ca. 5 kilometer fra den lille by Puerto Iguazu. Her er skønne værelser, en kæmpe pool og dejlig atmosfære.

Sheraton Iguazu er et stort hotel med en helt fantastisk beliggenhed ved de fantastiske Iguazu vandfald. Det eneste hotel inde i nationalparken, så det er perfekt, hvis du gerne vil opleve vandfaldene og den flotte natur! Hotellet ser nyt og moderne ud, men nogle af møblerne er af lidt ældre dato. Værelserne har aircondition og balkon, hvor du kan sidde og nyde de rolige aftener, og der er internet i fællesområderne. Maden på restauranten er god, men ikke helt billig, og hvis du vil spise andre steder foregår det i bil i en halv times tid ind til Puerto Iguazu. Morgenmaden består af frugt, æg, croissanter, kager og meget andet, og her er også en bar, hvor du kan nyde drinks. Du kan bade eller slappe af i poolen, eller måske har du mere lyst til at besøge hotellets spa, hvor du kan få massage. 

Tupa Boutique Hotel er et hyggeligt lille hotel, som ligger kun én kilometer fra centrum og en halv times kørsel fra Iguazu vandfaldet. Du bor i et af de 11 gode værelser, som er fordelt på to etager. Dit værelse består af både stue og aircondition-afkølet soveværelse, og så har du selvfølgelig dit eget badeværelse. Du har det meste - blandt andet TV, minibar, el-kedel og sikkerhedsboks, og vil du holde dig opdateret på mailen, så er der gratis wifi-forbindelse på hele ejendommen. Du får en god morgenmad på hotellet, og så kan du tage den lokale bus ind til centrum, hvor du kan finde mange fine restauranter og supermarkeder, for der er ikke restaurant på hotellet. Tag et dyp i den dejlige swimmingpool, sid på terrassen i lænestolen og slap af eller sæt dig hen i skyggen ved grillpladsen og nyd en drink fra baren! De ansatte er meget venlige og giver dig meget gerne råd og tips omkring, hvad du skal se og opleve i området – altså ud over vandfaldet.