Inle Lake

Inle Lake er Burmas næststørste sø og ligger i bjergene i den centrale del af landet. Det er en ferskvandssø fuld af fisk og med smukke omgivelser – et pragtfuldt sted, som alle burmeserne elsker. Folk her lever af søen. De fisker selvfølgelig, men de dyrker også frugt og grønt på små, flydende øer. Handel foregår også på vandet på de flydende markeder, hvor både sælgere og købere kommer sejlende i deres små både. Ud over at fortabe dig over udsigten over søen og det liv, der leves på den, så finder du ved Inle Lake også et af Burmas vigtigste templer, Paungdawoo Pagoda. Denne pagode blev bygget i år 1500 og er kendt for sine fem ca. 50 cm høje Buddhastatuer bygget i træ og påsat så meget bladguld på dem, at de nu bare ligner store, gyldne klumper. Har du ikke fået nok af stupaer endnu, så er Indein et besøg værd, her finder du flotte og gamle stupaer fra mange forskellige perioder. Du kan også besøge et sted, der opdrætter burmeserkatte, som jo er en race, der er ved at uddø. Slå et smut forbi cigaretrullefabrikken og smage en cigaret med lakridssmag, eller shop efter godt håndværk hos sølvsmeden eller i en vævestue. Udover lækre bomuldsvarer og ægte silke er området også kendt for at kunne væve med tråden fra lotusblomsten!  

Rejser til Inle Lake

562
Yangon, Bagan, Inle Lake, Bangkok og Koh Lipe
553
Yangon, Inle Lake, Kalaw, Bagan og Mandalay
570
Yangon, Bagan, Inle Lake, Mandalay, Singapore
557
Mandalay, flodtogt, Bagan, Inle Lake, Yangon

Hoteller i Inle Lake

Ananta Inle Resort er et mindre, men rigtig godt resort, som har en meget flot solnedgang. Resortet ligger 12 km fra byen Nyaung Shwe. Glæd dig til deres swimmingpool, her får du er smuk bjergudsigt mens du ligger og daser. Har du glemt at tjekke din mail, så gå ikke i panik, resortet har en frit tilgængelig internetforbindelse på alle områder, der desværre kan være lidt langsom til tider. Du kan efter en efter en lang vandretur, nyde en forfriskende drink i The Bar, eller på værelset fra minibaren, der hver dag bliver genopfyldt uden beregning. Alle værelser har aircondition og fladskærms-tv. Du kan spise alle dine måltider på restauranten, hvor morgenmaden er inkluderet i opholdet. Restauranten tilbyder både østlige og vestlige retter.

Aureum Inle Resort ligger ude i Inle-søen. Alle værelser er bygget traditionel bungalow stil, og du kan nyde udsigten over søen fra din lækre terrasse eller fra sengen! Alle værelser har aircondition, wi-fi, lækre faciliteter så som kæmpe træ-badekar, kæmpe bruser og tv. Her er også swimmingpool, restaurant, båd og biludlejning. Nok et af de mest eksklusive hoteller ved søen.

Golden Island Cottage I, også kendt som Nampan Hotel, ligger i den ene ende af Inle-søen. Dette 3* hotel er meget enkelt, men det er et rigtig hyggeligt lille hotel med bungalows på pæle i vandet. Selve bungalowen er simpel med myggenet, bad, toilet og en lille veranda med udsigt over søen. Hotellet har ydermere en restaurant, her er ingen swimmingpool og der er mulighed for internet i lobbyen (hvis forbindelsen virker). Her hersker en fred og ro, som ikke er til at finde andre steder, og betjeningen på hotellet er simpelthen udsøgt. Der er et stykke vej til udflugtsområderne, men til gengæld er du tæt på hot-springs i området.

Golden Island Cottage II, også kendt som Thale U, ligger nogenlunde midt på Inle-søen. Det er et rigtig hyggeligt lille hotel med bungalows på pæle i vandet. Selve bungalowen er enkel med myggenet, bad, toilet og en lille veranda med udsigt over søen. Her er også internet i lobbyen - hvis det ellers virker. Hotellet har ingen swimmingpool, men til gengæld er her en restaurant med rigtig lækker mad. Her hersker en fred og ro, som ikke er til at finde andre steder, og betjeningen på hotellet er simpelthen super - så her bare en rigtig, rigtig god stemning. Her skal du nyde udflugter om dagen, og stilheden fra din terrasse om aftenen.