Inle Lake

Inle Lake er Burmas næststørste sø og ligger i bjergene i den centrale del af landet. Det er en ferskvandssø fuld af fisk og med smukke omgivelser – et pragtfuldt sted, som alle burmeserne elsker. Folk her lever af søen. De fisker selvfølgelig, men de dyrker også frugt og grønt på små, flydende øer. Handel foregår også på vandet på de flydende markeder, hvor både sælgere og købere kommer sejlende i deres små både. Ud over at fortabe dig over udsigten over søen og det liv, der leves på den, så finder du ved Inle Lake også et af Burmas vigtigste templer, Paungdawoo Pagoda. Denne pagode blev bygget i år 1500 og er kendt for sine fem ca. 50 cm høje Buddhastatuer bygget i træ og påsat så meget bladguld på dem, at de nu bare ligner store, gyldne klumper. Har du ikke fået nok af stupaer endnu, så er Indein et besøg værd, her finder du flotte og gamle stupaer fra mange forskellige perioder. Du kan også besøge et sted, der opdrætter burmeserkatte, som jo er en race, der er ved at uddø. Slå et smut forbi cigaretrullefabrikken og smage en cigaret med lakridssmag, eller shop efter godt håndværk hos sølvsmeden eller i en vævestue. Udover lækre bomuldsvarer og ægte silke er området også kendt for at kunne væve med tråden fra lotusblomsten!  

Rejser til Inle Lake

555
Mandalay, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Ngapali og Yangon.
561
Mandalay, Bagan, Inle Lake, Yangon, Hua Hin, Bangkok
567
Yangon, Mandalay, Hsipaw, Kalaw, trekking, Inle Lake
556
Mandalay, Bagan, Inle Lake, Ngapali og Yangon.
553
Yangon, Inle Lake, Kalaw, Bagan og Mandalay
562
Yangon, Bagan, Inle Lake, Bangkok og Koh Lipe
570
Yangon, Bagan, Inle Lake, Mandalay, Singapore
557
Mandalay, flodtogt, Bagan, Inle Lake, Yangon
563
Yangon, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Khao Sok, Khao Lak
554
Mandalay, Bagan, Inle Lake og Yangon
579
Mandalay, Bagan, Inle Lake, Yangon, Kawthaung og krydstogt i Mergui Archilepago
559
Mandalay, Hsipaw, Bagan, Inle Lake og Yangon

Hoteller i Inle Lake

Aureum Inle Resort ligger ude i Inle-søen. Alle værelser er bygget traditionel bungalow stil, og du kan nyde udsigten over søen fra din lækre terrasse eller fra sengen! Alle værelser har aircondition, wi-fi, lækre faciliteter så som kæmpe træ-badekar, kæmpe bruser og tv. Her er også swimmingpool, restaurant, båd og biludlejning. Nok et af de mest eksklusive hoteller ved søen.

Golden Island Cottage I ligger i den ene ende af Inle-søen. Dette 3* hotel er meget enkelt, men det er et rigtig hyggeligt lille hotel med bungalows på pæle i vandet. Selve bungalowen er simpel med myggenet, bad, toilet og en lille veranda med udsigt over søen. Hotellet har ydermere en restaurant, her er ingen swimmingpool og der er mulighed for internet i lobbyen (hvis forbindelsen virker). Her hersker en fred og ro, som ikke er til at finde andre steder, og betjeningen på hotellet er simpelthen udsøgt. Der er et stykke vej til udflugtsområderne, men til gengæld er du tæt på hot-springs i området.

Golden Island Cottage II ligger nogenlunde midt på Inle-søen. Det er et rigtig hyggeligt lille hotel med bungalows på pæle i vandet. Selve bungalowen er enkel med myggenet, bad, toilet og en lille veranda med udsigt over søen. Her er også internet i lobbyen - hvis det ellers virker. Hotellet har ingen swimmingpool, men til gengæld er her en restaurant med rigtig lækker mad. Her hersker en fred og ro, som ikke er til at finde andre steder, og betjeningen på hotellet er simpelthen super - så her bare en rigtig, rigtig god stemning. Her skal du nyde udflugter om dagen, og stilheden fra din terrasse om aftenen.

Hotel Amazing Nyaung Shwe ligger i byen i gåafstand til markedet og adskillige smukke pagodetempler. Værelserne er lyse og flotte og har alt, hvad du skal bruge, inklusiv internet (når det virker). Du kan spise aftensmad på den dejlige restaurant med borde spredt ud over en hyggelig terrasse - det perfekte sted til en romantisk middag. Hotellet har også en lækker spa, hvor du kan lade dig hensynke til en skøn massage.

Dette hotel ligger på bredden af Inle søen. Her er en fin tropisk have og mange små søer, som omkranses af bungalowerne. Det giver lidt junglestemning på en meget fin og rolig måde. Værelserne er fine og store og alle har en terrasse med udsigt til en af de små søer, haven eller den store sø. Her er en stor restaurant i teaktræ. Et smukt og enormt hyggeligt sted, men det ligger på fastland og altså ikke på pæle i vandet som mange af de andre steder.

Manaw Thu Kha Hotel er et simpelt men godt sted, der ligger lidt uden for Nyaung Shwe, fem kilometer nord for Inle Lake. Værelserne er gode, og du får minibar, TV, køleskab og eget badeværelse - som mange andre steder i Burma svinger det varme vand og internettet dog lidt i kvalitet. Hotelgrunden er rigtig fin med masser af træer og grønne planter, og der er bænke, hvor du kan sidde i skyggen og læse en bog. Morgenmaden er helt fin, men indimellem er her rigtig mange mennesker, så kom tidligt!

Myanmar Treasure Resort er et af de få 4* hoteller på Inle-søen. Hotellet ligger på søbredden og har en hotelbygning med rigtig dejlige store og flotte hotelværelser med alle ønskelige faciliteter, så som internet (når det virker), tv med alskens programmer, stort lækkert badeværelse, smuk smuk udsigt og flot veranda. Ønsker du god komfort og lækre faciliteter, så skal du bo her!

Paradise Inle Resort er et hyggeligt hotel beliggende på Inle søen. Hotellet har bungalows på pæle i vandet og en hyggelig restaurant i midten.

Paramount Inle Resort er bygget på pæle i vandet og er ca. 45 minutters sejlads fra byen helt ude i den ægte natur men tæt på flere af søens seværdigheder. Resortet er hyggeligt og oser af stemning. Du kan slentre rundt i den tilhørende eksotiske have eller nyde den fantastiske udsigt fra udkigstårnet ud over søen og bjergene. Værelserne er pæne med egen terrasse og adgang til gratis internet. Her er en bar og to restauranter, der serverer skøn mad. Om aftenen kan du slappe af med en lækker behandling i resortets spa.