Irrawaddy

Irrawaddy River – også kaldt Ayeyarwaddy – er Burmas største flod, og den løber hele vejen fra nord til syd gennem kendte byer som Bagan og Mandalay. Den er især kendt under et andet navn nemlig ”The Road to Mandalay”, som Rudyard Kipling kaldte den i sit digt af samme navn – men herhjemme kender vi nu bedre Kai Friis Møllers version ”Oh, den vej til Mandalay”. I det sjette århundrede var det en vigtig transportkanal, og Det Britiske Imperium brugte den meget under kolonitiden. Den bliver stadig brugt til transport af handelsvarer, men den er også populær til flodkrydstogter! Der er nemlig masser at opleve på vejen fra Bagan til Mandalay – eller modsat. Du kommer blandt andet forbi den mærkværdige men meget imponerende Mingun pagode, som er bygget ind i en kæmpe klippekolos og måske egentlig snarere er en grotte. Byen Sagaing ligger også undervejs, og den er især et besøg værd på grund af de mange, mange smukke pagoder. Du kan allerede se en del af dem fra skibet, men der er flere, end du lige tror. Den vigtigste – og flotteste – er Soon U Ponya Shin på toppen af Sagaing Hill, og her er også en enestående udsigt! Yandabo Village ligger også langs floden, og her får du lertøj for alle pengene, for her bliver produceret krukker i massevis – du har næsten med garanti aldrig set så mange krukker i dit liv! I floden lever de sjældne og meget truede Irrawaddy delfiner, der har en sjov lyserød farve, og så er der faktisk også hajer, nemlig Irrawaddy-flodhajen. 

Rejser til Irrawaddy

557
Mandalay, flodtogt, Bagan, Inle Lake, Yangon

Hoteller i Irrawaddy

Irrawaddy Princess II er en hyggelig traditionel Myanmar-flodbåd med 20 kahytter. Hele båden er indrettet i asiatisk stil med masser af træ, bambus og flotte farver! Her er virkelig en dejlig atmosfære. Kahytterne er fordelt på tre dæk og alle har aircondition, minibar og eget badeværelse med varmt vand. Der serveres skøn mad ombord, og her er flere hyggelige fællesarealer, herunder spiseområde og baren ved det fine soldæk, hvor du kan nyde en cocktail. Servicen er i top, så bare læn dig tilbage og nyd udsigten og omgivelserne, når båden sejler på Irrawaddy Floden.

The Strand Cruise sejler på Irrawaddy floden og er en super lækker båd – ja, faktisk nærmest et flydende hotel! Overalt er indretningen virkelig smuk, ikke mindst i kahytterne, der er indrettet i teaktræ og grønt. Her har du både aircondition, wifi, kæmpestore vinduer med fransk altan og en udsigt, du aldrig vil glemme, TV, skrivebord og butler døgnet rundt! På båden er en skøn pool omgivet af liggestole og loungesenge, hvor du rigtig kan dase og plaske rundt, og du kan også nyde udsigten ud over Burmas landskaber fra soldækket, der er indrettet med bløde, hvide sofaer. Smag den udsøgte mad i restauranten, nip til lækker vin, se solnedgangen over floden og bestil måske en massage – uanset hvad du vælger, er servicen i top.