Jaffna

Jaffna

Jaffna kongeriget havde hovedsæde i Nallur (der i dag er en forstad til byen Jaffna) i årene 1215-1624, og byen har siden da været et vigtigt centrum for udviklingen af tamil litteratur og kunst. Forskellige kolonimagter har også hersket over Jaffna, og byens historie afspejles i dens bygninger, der stammer fra mange forskellige århundrede. Nogle er dog rekonstruktioner, da både kolonimagter og den lange borgerkrig har sat sine mærker på byen. Der hersker en afslappet og imødekommende atmosfære i Jaffna, og her er ikke mange turister. Byen domineres af det store portugisiske fort fra 1618, men Jaffnas vigtigste varetegn er hindu-templet Nallur Kandhaswamy Kovil, der ligger 3 kilometer fra byens centrum og er et enormt kompleks med dekorerede korridorer og en smuk gårdhave. Byens nok smukkeste bygning er Jaffna Public Library, der på et tidspunkt husede en af de største bogsamlinger i Asien. Desværre brændte det under borgekrigen, men heldigvis er bygningen blevet rekonstrueret.. Lidt ud for kysten ligger  den lille ø Nainathivu, hvor du kan besøge Nagapooshani Amman templet og den dejlige Casuarina strand

Hoteller i Jaffna

Hotel Lux Etioles er et enkelt hotel midt i byen i gåafstand til hindutemplet Nallur Kandadaswarmy. Hotellet har swimming pool som kan benyttes efter en lang dag på sightseeing. Værelserne er udmærkede for Jaffna. Maden på hotellet kan være vekslende og servering kan tage noget tid, men de serverer en europæisk og lokal inspireret morgenmad.

Jaffna Heritage Hotel er et spændende lille boutique-hotel uden for Jaffna nær alle hindutemplerne. De 10 værelser er udstyret med aircondition og te- og kaffefaciliteter. Hotellet har en lille pool og en restaurant, der kun serverer vegetariske retter, men de er super lækre! Bossen og de ansatte, der kunne engelsk, var virkelig søde og ville meget gerne sludre.