Jaipur

Rajastans gamle, smukke hovedstad er også kendt som den lyserøde by. I Indien er farven lyserød kendt som gæstfrihedens farve, og hele byen blev simpelthen malet lyserød for at velkomme Prinsen af Wales i 1876. Jaipur er bygget i overensstemmelse med “Shilpa-Shastra”, et ældgammelt hinduistisk værk om arkitektur, der gør at gaderne er brede og lige – et princip man ikke så tit oplever i indiske byer! Byen er mest kendt for Jai Singhs Palace, et utrolig smukt palads, der er udhugget af over 10.000 arbejdere. Især den 5 etager høje facade til haremmet, der også kaldes Palace of Winds, er helt utrolig. Den specielle konstruktion tillod kvinderne at følge med i, hvad der foregik på hovedgaden uden selv at blive set. Besøg også Jaigarh Fort, som har verdens største hjulmonterede kanon og Jantar Mantar Observatory , hvor du kan se gigantiske solure og andre komplekse instrumenter designet for mange hundrede år siden, med uhyre præcise aflæsninger, det hele udskåret i simpel marmor! Tag lidt ud af byen til det imponerende og eventyragtige Amber Fort. Det er bygget i marmor og rød sandsten, dekoreret med udhugninger, mosaikker, malerier og med en imponerende udsigt. Fortet er en pragtfuld blanding af templer, smukke haver og beboelsesrum, og blev opført over en periode på to århundreder. Besøg også basarerne - sikke farver, sarier og pragtfulde små forretninger. Du kan købe skjorter, sengetæpper lavet af gamle kongelige tæpper, paraplyer i antikke stoffer, billige gamle smykker, jadestykker, miniaturemalerier - og en ekstra kuffert til at have det hele i. Og hvis du gerne vil vide lidt mere om, hvad fremtiden bringer, kan du blive spået af en af de hellige mænd, der sidder rundt omkring på gaderne.

Hoteller i Jaipur

Alsisar Haveli er en gammel købmandsgård, der er blevet lavet om til et flot hotel. De gamle gange og store stuer er blevet bevaret, her er fyldt af smukke, antikke møbler, og den royale atmosfære er her stadig. Værelserne er flotte, her er wifi og også en dejlig have og pool.

Mahal Khandela er et gammelt hotel i en fin historisk bygning med masser af atmosfære. Du kan dog godt mærke, at hotellet er lidt slidt i kanten - møblerne er gamle, og værelserne simple, men her er wifi og en lille gårdhave med et par bord og stole. Hotellet ligger i rolige omgivelser ca. 2 km. væk fra Jaipurs larmende centrum. Her er pool, som ligger i skygge det meste af dagen, og en dejlig tagterrasse.

Mandawa Haveli er en skøn gammel bygning fra 1896, der ligger dejlig centralt i byen men dog uden, at du kan mærke meget til virvaret i gaderne. Her er flotte, gamle værelser med smukke møbler og gode faciliteter, en dejlig pool og god service.

Rejser til Jaipur

860
Delhi, Mandawa, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Pushkar, Jaipur og Agra
853
Delhi, Agra, Jaipur, Kochi, Kerala Backwaters og Cherai Beach