Kalaw

Kalaw er en kølig bjergby i 1.300 meters højde. Stedet var populært hos den britiske kolonimagt pga. det skønne klima, og her findes stadig nogle smukke, gamle træhuse tilbage fra den tid. Området er utrolig smukt med bjerge, nåletræer og små landsbyer, så du skal ud og nyde naturen til fods. En af de gode vandreture starter med 2-3 timers vandring i et nemt terræn, inden du kommer op til Palaung-folkets landsbyer. De traditionelle dragter er meget farverige og familierne lever af at producere te, der bliver høstet året rundt. Teen sælger de på markedet i de nærmeste byer, eller til de få turister, der kommer på besøg i landsbyen. Det er også muligt at lave en 2 dags-trekkingtur, som ender ved Inle Lake. Denne kan gennemføres af alle, der er i rimelig fysisk form. Om aftenen kan du spise på dit hotel eller gå en tur i den lille by, hvor der ligger mange forskellige restauranter, bl.a. et par kinesiske restauranter i de gamle huse. Vi kan anbefale Everest Restauranten, som er rigtig god. Hvis det er sæson for avocado, så prøv en skøn avocadosalat, der er byens specialitet. Hvis det er weekend, så sørg for at besøge markedet i byen. Her lukker de hovedgaden af og laver marked på hele vejen - det er enormt hyggeligt. Du kommer til at bukke dig en hel del, for snorene, der holder presenningerne, hænger lavt for os europæere. 

Hoteller i Kalaw

Dream Mountain Resort er et nyere hotel, der ligger på en bakke med fin udsigt over Kalaw. Her bor du i rummelige værelser indrettet med robuste træmøbler, stort badeværelse, tv, aircondition og kaffe- og tefaciliteter. Selvom hotellet er rimelig nyt, er her lydt, så vågner du meget let om natten, kan det være en idé at medbringe ørepropper. Hotellet byder også på en stor, men knap så hyggelig restaurant, der serverer lokale og internationale retter om aftenen, og en udmærket buffet om morgenen. Fra hotellet er der ca. 10 minutters gang til byens marked, og har du spørgsmål til, hvad du skal opleve i området, så bare spørg de hjælpsomme medarbejdere i receptionen. 

Hill Top Villa Resort er et gammelt kolonitidshotel med en masse charme. Det er et af byens bedste hoteller, men husk at du er i en lille burmesisk landsby, så standarden er ikke så høj generelt. Hotellet ligger på toppen af Kalaw Hill med udsigt over Kalaw by og de smukkeste granskov. Værelserne er enkle men pæne, de er lidt mørkt indrettet, men her er privat terrasse.

Pine Hill Resort er et dejligt hotel, der ligger i smuk natur i bakkerne ca. 20 minutters gåtur fra centrum af Kalaw by. Hotellet er i kolonitidsstil, og her er både rummelige værelser og bungalows med gode faciliteter og egen lille terrasse. Et hyggeligt sted med ild i pejsen i de kolde måneder. Her er også en swimmingpool, hvis du trænger til en dukkert. Her skal du bo, hvis du værdsætter den smukke udsigt over byen. Du kan ikke betale med kreditkort her.

Royal Kalaw Hills Resort er et flot og historisk hotel, der ligger i gåafstand til byens marked - og det er nok det flotteste hotel i Kalaw. Hovedbygningen blev bygget tilbage i 1898, og er renoveret med respekt for den originale arkitektur. De 14 værelser er indrettet i den koloniale stil, og her er både pejs, WiFi, aircondition, te- og kaffefaciliteter samt frugtkurv ved ankomst. Slap af i hotellets dejlige have, hvor du også kan nyde udsigten over de smukke omgivelser, eller forkæl dig selv i spaen, efter en dag med trekking i de bjergrige landskaber. 

Rejser til Kalaw

553
Yangon, Inle Lake, Kalaw, Bagan og Mandalay
567
Yangon, Mandalay, Hsipaw, Kalaw, trekking, Inle Lake
555
Mandalay, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Ngapali og Yangon.