Kalaw

Kalaw er en kølig bjergby i 1.300 meters højde. Stedet var populært hos den britiske kolonimagt pga. det skønne klima, og her findes stadig nogle smukke, gamle træhuse tilbage fra den tid. Området er utrolig smukt med bjerge, nåletræer og små landsbyer, så du skal ud og nyde naturen til fods. En af de gode vandreture starter med 2-3 timers vandring i et nemt terræn, inden du kommer op til Palaung-folkets landsbyer. De traditionelle dragter er meget farverige og familierne lever af at producere te, der bliver høstet året rundt. Teen sælger de på markedet i de nærmeste byer, eller til de få turister, der kommer på besøg i landsbyen. Det er også muligt at lave en 2 dags-trekkingtur, som ender ved Inle Lake. Denne kan gennemføres af alle, der er i rimelig fysisk form. Om aftenen kan du spise på dit hotel eller gå en tur i den lille by, hvor der ligger mange forskellige restauranter, bl.a. et par kinesiske restauranter i de gamle huse. Vi kan anbefale Everest Restauranten, som er rigtig god. Hvis det er sæson for avocado, så prøv en skøn avocadosalat, der er byens specialitet. Hvis det er weekend, så sørg for at besøge markedet i byen. Her lukker de hovedgaden af og laver marked på hele vejen - det er enormt hyggeligt. Du kommer til at bukke dig en hel del, for snorene, der holder presenningerne, hænger lavt for os europæere. 

Rejser til Kalaw

553
Yangon, Inle Lake, Kalaw, Bagan og Mandalay
555
Mandalay, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Ngapali og Yangon.
563
Yangon, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Khao Sok, Khao Lak

Hoteller i Kalaw

Amara Mountain Resort ligger centralt beliggende i Kalaw. Bambuspagoden ligger kun 10 minutters kørsel fra hotellet. På hotellet findes sauna, meget flotte haver og en frit tilgængelig, og en noget ustabil WiFi-forbindelse, som du kan bruge overalt på hotellet. Værelserne har udsigt til haven, samt opholdsområde og elkedel. Der er to restauranter på hotellet, som serverer østlige og vestlige retter. Er du til god mad, så spis endelig på restauranterne, mens du nyder den flotte udsigt.

Dream Mountain Resort er et nyere hotel, der ligger på en bakke med fin udsigt over Kalaw. Her bor du i rummelige værelser indrettet med robuste træmøbler, stort badeværelse, tv, aircondition og kaffe- og tefaciliteter. Selvom hotellet er rimelig nyt, er her lydt, så vågner du meget let om natten, kan det være en idé at medbringe ørepropper. Hotellet byder også på en stor, men knap så hyggelig restaurant, der serverer lokale og internationale retter om aftenen, og en udmærket buffet om morgenen. Fra hotellet er der ca. 10 minutters gang til byens marked, og har du spørgsmål til, hvad du skal opleve i området, så bare spørg de hjælpsomme medarbejdere i receptionen. 

Kalaw Heritage Hotel er et meget flot hotel centralt beliggende i Kalaw. Shwe Oo pagoden ligger 2,8 km og Kristus-kirken 700 m fra hotellet. Er du vild med sport, så grib ketsjeren og tag et spil tennis på Kalaw Heritage Hotels tennisbane. Har du lyst til noget mere afslappende, kan du benytte den frie og til tider ustabile WiFi-forbindelse, mens du sidder på terrassen. Sisson’s Restaurant tilbyder morgenmadsbuffet, og slut dagen af med en drink på Heritage Bar.

The Hotel - Kalaw Hill Lodge har en fantastisk beliggenhed, med flot udsigt ud over naturen. Er du til en ferie med grønne omgivelser, økologisk landbrug og et hotel placeret på en bakkeside? Er dette hotellet du skal vælge. Shwe Oo pagoden ligger 4,2 km og Kristus-kirken 2,4 km fra The Hotel - Kalaw Hill Lodge. Vil du fuldføre den afslappende ferie, så er der mulighed for yoga og meditation, samt spa på stedet. Har du et ønske om højere blodcirkulation, så kan du spille både billard og bordtennis på hotellet. Der er fri adgang til WiFi-forbindelsen på alle arealer, så du kan surfe løs uden problemer, når den altså virker. Skulle du få lyst til at besøge Kalaw Downtown, kan dette også arrangeres med transport til og fra The Hotel – Kalaw Hill Lodge. Værelserne har aircondition, fladskærms-tv, skrivebord og eget badeværelse. Der er inkluderet morgenmadsbuffet som kan spises på restauranten, som i øvrigt er asiatiske retter og med fokus på økologi.