Kalpitiya

Kalpitiya

Kalpitiya halvøen ligger mellem havet og en stor lagune, og her er det de små fiskersamfund, der dominerer. Den største by på halvøen ligger helt oppe på spidsen og har samme navn. Her kan du se Det Hollandske Fort og St. Peters Kirke, som begge er interessante eksempler på Sri Lankas lange historie og koloniale fortid. Nyd den afslappede stemning, besøg fiskerlandsbyer og få indblik i livet på landet. Du kan også tage på en sejltur på Kala Oya River, der er omgivet af mangroveskov, hvilket giver dyrelivet gode betingelser. Kig efter de mange forskellige fugle og hold udkig efter aberne inde på flodbredden. Hvis du kan lide dykning og snorkling, ligger Sri Lankas største koralrev kun en times sejlads fra Kalpitiya. Revet er hjem for mange tropiske fisk, revhajer og en gang i mellem kommer der også en skildpadde forbi. Kalpitiya er også et godt sted at kitesurfe, specielt fra maj til september, hvor der blæser mere. Og Kalpitiya er nok det bedste sted i Sri Lanka at se delfiner. Fra november til marts er der tusindvis af dem her.

Hoteller i Kalpitiya

Diyamba Beach Resort er et hyggeligt sted, der ligger lige ned til Kanthakkuliya stranden. Her er hytter i bambusflet, meget enkelt, men rent og pænt. Servicen er i top, maden er dejlig, specielt den friskfangede fisk, og der arrangeres både aktiviteter og udflugter. Der kan ofte ses delfiner og hvaler i sæsonen (oktober til marts).

Dolphin Beach Resort er et skønt, skønt sted, som ligger blandt kokospalmer omkring en halv times kørsel fra Kalpitiya. Resortet vender ud til den dejlige, lille strand af samme navn, og her er det bare om at holde udkig efter delfiner, for her er rigtig mange! Stedets vært hedder Dean, og han er helt fantastisk – det hele fungerer på grund af ham og hans søde personale. Du bor i luksustelte med aircondition, en lille sofa, badeværelse og en lækker veranda, hvor du kan sidde i skyggen i løbet af dagen. Du kan også finde skygge i flere af de hyggelige fællesområder, hvor der blandt andet er en hyggelige Ice Lounge med sofaer og palmetækket tag. Tag en kølende dukkert i den lækre pool med udsigt til vandet, eller blund i en liggestol direkte på stranden og kom heeeelt ned i gear i fred og ro. Restauranten The Deck serverer både god morgenmad og lækker mad resten af dagen – bl.a. skønne pizzaer! Nabogrunden har vindmøller, og når de kører, kan du høre det - men det kan heldigvis fixes med et par ørepropper om natten. 

Rejser til Kalpitiya

SL14J
Kalpitiya, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama (Yala Nationalpark), Tangalle og Unawatuna