Kanchanaburi (River Kwai)

På din rejse til Thailand bør du næsten forbi Kanchanaburi ude i junglen, hvor du kan opleve en af landets største attraktioner. Kanchanaburi ligger i Mae Klong-dalen lidt over 100 kilometer nordvest for Bangkok og er mest kendt for den berømte bro over Floden Kwai. Broen var del af dødens jernbane, der blev bygget mellem Thailand og Burma af tvangsarbejdere og allierede krigsfanger under Anden Verdenskrig. Fangerne levede og arbejdede under grusomme vilkår, og over 6.000 af dem er begravet på krigskirkegården lidt uden for Kanchanaburi. Besøg også Hell Fire Pass, som blev sprængt ind i bjerget med dynamit og selvfølgelig jernbanens museem, som er ret spændende, også selvom du ikke er historisk interesseret. Man kan næsten ikke undgå at blive berørt at historierne og billederne, der levende beskriver de skrækkelige år. For en mere livsglad type oplevelser, så kan du besøge nogle af de store dyre- og naturreservater, der ligger tæt ved byen. Her kan du opleve junglen og bl.a. besøge Erawan vandfaldet, der med sine syv ”etager” er et af landets smukkeste vandfald. Du kan også sejle ned ad floden Kwai på en lille bambustømmerflåde. Bare rolig - tømmerflåden er stabil, og glider langsom med strømmen. Eller du kan bo på tømmerflådehoteller med udsigt til junglen og floden.

Hoteller i Kanchanaburi (River Kwai)

Felix River Kwai Resort er et luksuriøst dog lidt ældre resort med en smukt anlagt have, to swimmingpools, to udendørs tennisbaner, spa, fitness center og en joggingsti langs floden. Værelserne er rummelige og flot møbleret med private balkoner, har internet adgang imod betaling og alle har en vidunderlig udsigt over floden og haven. Kanchanaburi er i gåafstand via den berømte "Broen over River Kwai" (dog kan broen ikke passeres af gangbesværede).

Hintok River Camp er et skønt sted midt i naturen. Det er en afrikansk inspireret teltlejr, hvor alle teltene er lavet i kraftig kanvas, bygget på træpæle og hyggeligt indrettet med rigtige senge, eget badeværelse med udendørs brus, køleskab, blæser, air condition og veranda. Der er internetforbindelse i fælleshuset. Stedet ligger meget smukt lige ned til floden og omgivet af skov. Når mørket falder på, og der tændes små fakler omkring teltene, er stemningen helt speciel. Restauranten laver god, original thai mad, og her er en smuk pool med vand fra naturlige kilder. Morgenmaden er god, men udvalget er ikke så stort. 

Home Phutoey River Kwai ligger omgivet af jungle og skøn natur. Det er et virkelig dejligt sted med store, hyggelige, rustikke værelser med gode faciliteter. Her er en pool med vand fra varme kilder og en 'normal' pool, og du kan spise skøn thailandsk mad, mens du nyder udsigter over floden. Der er wifi i fællesområderne, super service og gode muligheder for udflugter.

River Kwai Jungle Rafts er et unikt og flydende hotel, hvor du oplever naturen på tætteste hold. Det ligger fortøjet i den berømte flod Kwai. Stedet ligger så naturskønt på floden, omkranset af den tropiske regnskov og har bjergene i baggrunden. Her bliver ikke brugt elektricitet, og værelserne som er lavet af bambus, bliver derfor kølet ned til en behagelig temperatur af floden og lyst op af lanterner om aftenen. De rummellige værelser er hyggelige, med eget toilet og bad, samt terrasse med hængekøjer. Her er en hyggelig restaurant med flotte omgivelser, hvor maden er lækker.

Rejser til Kanchanaburi (River Kwai)