Kandy

Kandy er en by, som du helt sikkert skal opleve på din rejse til Sri Lanka! Byen er bygget omkring en sø i en smuk dal, omkranset af bjerge, floder, søer, vandfald og landets største flod Mahaweli Ganga. Da Kandy har været både hovedstad og kongeby, vil du opleve gamle og flotte gader når du går rundt i byen. Kandy er Sri Lankas næststørste by, så her er lidt kaotisk til tider, men også charmerende pga. den gamle arkitektur og den smukke sø midt i byen. Kandys største seværdighed er templet med Buddhas hellige tand. Det er et enkelt, men meget stort tempel, og alle er meget ærbødige deroppe. Som navnet indikerer, har templet som helligt minde, en af Buddhas tænder, men desværre bliver den kun vist frem en gang hvert fjerde år. En af de ting du bør se, mens du er i Kandy, er den traditionsrige kandydans, hvor danserne er klædt ud, spyer med ild og går på glødende kul. Husk også at opleve det imponerende trommespil, som Kandy er kendt for. Kandy er en by, der nemt opleves fra en tuktuk gennem byens liv og trafik. Tag fx til byens store marked og gå en tur rundt mellem boderne. Køb måske lidt srilankansk kanel, peber og vanilje med hjem, eller hvad med lidt hjemmelavet sirup, der sælges i genbrugte sprutflasker? Med tuktuk kan du også nemt besøge Peradeniya Garden, en flot botanisk have anlagt for kong Keerthi Sri Rajasingha i 17 hundrede tallet, Lankathilaka Srine, et flot tempel med imponerende malerier, Embekke Devalaya templet fra det 14. århunderede ligger lidt uden for byen og er kendt sine flotte antikke træudskæringer. Kandy ligger ideelt for trekkingture fx til Knuckles bjergkæden. Du kan også tage på udflugt til Dambulla Cave Temple, som ligger 72 kilometer fra Kandy. Grotterne er smukt dekorerede indvendigt med farver, vægmalerier og stenfigurer.

Rejser til Kandy

SL46
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe, Unawatuna, Maldiverne.
SL15UP
Sigiriya, Kandy, Ella, Yala Nationalpark og Unawatuna
SL46UP
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe, Unawatuna og Maldiverne

Hoteller i Kandy

Cinnamon Citadel er et nyere og flot hotel, der ligger lige uden for byen i dejlig fredelige omgivelser lige ned til floden Mahaweli Ganga. Hotellet er international i stil og har netop gennemgået en stor renovation, så alt fremstår nyt og flot. Stemningen er tilbagelænet i den store lounge, og restauranten har rigtig god mad. Du kan tage en forfriskende dukkert i den dejlige swimmingpool, eller bare sidde og nyde udsigten over den flotte flod med en frisk juice fra baren, efter en dag med mange gode oplevelser i byen. Alle 121 værelser er lækkert og elegant indrettet og med en dejlig balkon med fin udsigt til floden.

Earl's Regency er et større og skønt hotel, der ligger ca. 5 minutters kørsel fra stationen i Kandy. Her er du lidt væk fra bymidten, men til gengæld ligger hotellet i smukke, grønne omgivelser, og her er en rolig stemning. Her er både spaafdeling, en flot swimmingpool samt børnepool og legeplads til de mindste. Du bor på flotte og rummelige værelser med aircondition, minibar, kaffe- og tefaciliteter og endda en dejlig balkon, hvor du kan smække benene op og nyde udsigten til det grønne efter en dag fyldt med oplevelser. Der er ikke wi-fi på værelset, men hvis du ikke kan undvære at være online, kan du gå på nettet i nogle af fællesområderne. Hvis sulten melder sin ankomst har du hele 2 restauranter og flere barer at vælge imellem. Her serverer de både vestlige og srilankanske retter, og du kan slutte dagen af i baren med lidt musik og en forfriskende cocktail. Har du nogle spørgsmål skal du bare hive fat i det venlige personale. De vil hellere end gerne hjælpe og sørge for, at du får en dejlig ferie. 

Emerald Hill Hotel ligger virkelig, virkelig smukt! Du bor på toppen af bjerget med en vidunderlig udsigt ud over den frodige dal og de fjerne bjerge. Det gør dog også, at der er omkring 4 km til Kandy by, og du skal med bil for at komme dertil. Hotellet er lille med kun 12 værelser udstyret med balkon, aircondition, TV, DVD, minikøleskab og kaffe/te-faciliteter. Værelserne er gode, men vandet på badeværelset svinger indimellem i styrke og temperatur. Restauranten har skøn udsigt ud over dalen, og her kan du få både srilankansk, indisk og kinesisk mad. Tag en dukkert i poolen, mens du nyder udsigten ud over landskabet og indånder den friske bjergluft – men vær dog opmærksom på, at der ikke er liggestole. 

Heaven Seven Kandy er et godt hotel, der ligger op ad en lille skråning i gåafstand til flere seværdigheder. Værelserne er pæne og har det allermest nødvendige som aircondition og sikkerhedsboks. Du kan spise på hotellets restaurant, og maden er udemærket, men det bedste er nok den utroligt flotte udsigt ud over søen og Det Hellige Tandens Tempel. Det er især smukt om aftenen, når byen er oplyst. De ansatte er søde og gør deres bedste for, at du skal have det godt her.