Kandy

Kandy er en by, som du helt sikkert skal opleve på din rejse til Sri Lanka! Byen er bygget omkring en sø i en smuk dal, omkranset af bjerge, floder, søer, vandfald og landets største flod Mahaweli Ganga. Da Kandy har været både hovedstad og kongeby, vil du opleve gamle og flotte gader når du går rundt i byen. Selvom Kandy er Sri Lankas næststørste by, er her ikke kaotisk, men nærmere charmerende pga. den gamle arkitektur. Du finder mange forskellige restauranter og et stort butikscenter i byen med 400 butikker. Kandys største seværdighed er templet med Buddhas hellige tand. Det er et enkelt, men meget stort tempel, og alle er meget ærbødige deroppe. Som navnet indikerer, har templet som helligt minde, en af Buddhas tænder, men desværre bliver den kun vist frem en gang hvert fjerde år. Et af de ting du bør se, mens du er i Kandy, er den traditionsrige kandydans, hvor danserne er klædt ud, spyer med ild og går på glødende kul. Hvis du er heldig at være i Kandy i juli eller august, vil der blive afholdt den såkaldte Esala Perahera festival med optog af dansere, akrobater og elefanter, som alle er flot dekorerede med guld og ædelsten. Husk også at opleve det imponerende trommespil, som Kandy er kendt for. Fra Kandy kan du nemt besøge Peradeniya Garden, en flot botanisk have anlagt for kong Keerthi Sri Rajasingha i 17 hundrede tallet, Lankathilaka Srine, et flot tempel med imponerende malerier, Embekke Devalaya templet fra det 14. århunderede ligger lidt uden for byen og er kendt sine flotte antikke træudskæringer og Pinnawala Elefantbørnehjem, hvor du kan se forladte elefantunger få sutteflaske, og beundre hele flokke når de kommer ned for at drikke og bade ved floden. Kandy ligger ideelt for trekkingture fx til Knuckles bjergkæden.  Du kan også tage på udflugt til Dambulla Cave Temple, som ligger 72 kilometer fra Kandy. Grotterne er smukt dekorerede indvendigt med farver, vægmalerier og stenfigurer.

Rejser til Kandy

SL04
Kandy, Nuwara Eliya, Ella og Tangalle
SL14UP
Habarana, Kandy, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Hikkaduwa
SL20
Unawatuna, Tissamaharama, Ella, Kandy, Sigiriya, Trincomalee
SL45
Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama (Yala) og Maldiverne
SL15
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe og Unawatuna
SL21
Sigiriya, Kandy, Adams Peak, Kitulgala og Unawatuna
SL14J
Kalpitiya, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama (Yala Nationalpark), Tangalle og Unawatuna
SL16
Sigiriya, Kandy, Adam's Peak, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Unawatuna
SL46
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe, Unawatuna, Maldiverne.
SL15A
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe og Unawatuna
SL14
Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Unawatuna
SL32S dummy
Negombo, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe Nationalpark, Unawatuna og Colombo
SL32
Negombo, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Kitulgala, Ella, Udawalawe Nationalpark og Unawatuna

Hoteller i Kandy

Ancient Lanka Hotel er et nydeligt hotel, der ligger ca. 10 minutters kørsel fra byens centrum. Enkle, men pæne og rene værelser og en dejlig pool.

Cinanmon Citadel er et nyere og flot hotel, der ligger lige uden for byen i dejlig fredelige omgivelser lige ned til floden Mahaweli Ganga. Hotellet er international i stil og har netop gennemgået en stor renovation, så alt fremstår nyt og flot. Stemningen er tilbagelænet i den store lounge, og restauranten har rigtig god mad. Du kan tage en forfriskende dukkert i den dejlige swimmingpool, eller bare sidde og nyde udsigten over den flotte flod med en frisk juice fra baren, efter en dag med mange gode oplevelser i byen. Alle 121 værelser er lækkert og elegant indrettet og med en dejlig balkon med fin udsigt til floden.

Emerald Hill Hotel ligger virkelig, virkelig smukt! Du bor på toppen af bjerget med en vidunderlig udsigt ud over den frodige dal og de fjerne bjerge. Det gør dog også, at der er omkring 4 km til Kandy by, og du skal med bil for at komme dertil. Hotellet er lille med kun 12 værelser udstyret med balkon, aircondition, TV, DVD, minikøleskab og kaffe/te-faciliteter. Værelserne er gode, men vandet på badeværelset svinger indimellem i styrke og temperatur. Restauranten har skøn udsigt ud over dalen, og her kan du få både srilankansk, indisk og kinesisk mad. Tag en dukkert i poolen, mens du nyder udsigten ud over landskabet og indånder den friske bjergluft – men vær dog opmærksom på, at der ikke er liggestole. 

Hotel Casamara er et udmærket enkelt hotel, placeret centralt i byen med kort afstand til butikker og restauranter. Værelserne er gode omend lidt slitte - alle med air-con, TV og gratis trådløst internet. Her er en lille pool og en bar på øverste etage med god udsigt over byen. Der er en restaurant, der serverer lokale og vestlige retter og en lækker vestlig-inspireret morgenmad.

Hotel Suisse er en gammel ministerbolig, der senere hen blev overtaget af briterne og brugt som officer bolig. I 1818 blev det solgt til Madam Burdayron, der lavede til om til et gæstehus. Hotellet ligger ca 15 min gang fra Kandy centrum langs den flotte sø. Her er en skøn kolonistemning med flotte gamle billeder på væggene, og værelserne er gode. Restauranten ligger i den tidligere balsal og har en skøn atmosfære, og OK mad, men personalet er generelt ikke helt på dupperne. Tag en dukkert i den store pool, der ligger i dejlige grønne omgivelser.

Kandy Supreme Hotel er et udmærket hotel, der dog ikke har så meget charme - til gengæld har du herfra en smuk udsigt over byen og søen. Værelserne er simple og rummelige og har alle terrasse, aircondition, tv og WiFi. På nogle værelser kan der være rimelig lydt, så hvis du let vågner om natten, kan det være en idé at medbringe ørepropper. Øverst på hotellet er restauranten, og her får du serveret udmærket mad, mens du kan nyde udsigten over byen. 

Mahaweli Reach Hotel er et rigtig flot hotel, der ligger lige uden for Kandy. Det er stort og flot, måske en smule upersonligt, men med en stor pragtfuld swimmingpool, massage, spa og store flotte værelser med mange faciliteter, herunder wifi, og med balkoner med udsigt over floden. Hotellet har både du kan tage en tur ned ad floden på, og har du lyst til en romantisk middag på bådebroen, kan det også lade sig gøre. Alt i alt et meget flot sted.

Queens Hotel blev bygget i 1841 og er et gammelt og hyggeligt hotel med sjæl. Værelserne er simpelt indrettet i kolonistil, og badeværelserne kunne godt trænge til en kærlig hånd - her er super slidt, men en super atmosfære. Men alt er ægte, stedet oser af historie, og personalet er virkelig sødt. Her er en dejlig pool, og restauranten serverer srilankansk mad, men der er ikke den store variation i maden, og kaffen er virkelig ikke spændende. Hotel Queens ligger perfekt i centrum lige overfor Buddhas Hellige Tand-tempel og lige over for Kandy søen, så du kan nemt vandre rundt om søen.

Senani Hotel er et normalt 3-stjernet hotel som ligger over Kandy med flot udsigt. Der er et stykke til centrum, men du kan tage en tuktuk. Tæt på hotellet ligger et batikværksted, der er besøget værd. Værelserne er pæne og enkelte - alle er med aircon, privat balkon og TV. Der er et område med gratis trådløst internet på hotellet og der er en swimming pool. Hotellets restaurant serverer primært kinesisk og vestlig mad, men du kan også få dejlige lokale retter.

Serene Garden er et smukt og roligt hotel med god udsigt til de omkringliggende bjerge beliggende 10 minutters kørsel over Kandy. Små gode værelser med aircon, tv og balkon. Hotellet er rent og har også en lille ikke super spændende pool.