Kathmandu

Alle vores rejser til Nepal kommer forbi hovedstaden Kathmandu. I Kathmandu kan du udforske den spændende og ældgamle nepalesiske kultur og arkitektur. Gå en tur på Kathmandu Durbar Square, det er et af de gamle kongepaladser, fra dengang Kathmandudalen var inddelt i 3 kongedømmer, Kathmandu, Patan og Bhaktapur. Hele Kathmandu er under renovation efter jordskælvet i maj, og særligt Dubar Square blev hårdt ramt - men den er stadig et besøg værd, og du kan se, hvor langt de er nået med genopbygningen af de mange seværdigheder. Bare det at gå rundt og betragte livet i gaderne og den utolige arkitektur er en tidsrøver her. For eksempel kan du se præster, der sidder på tæpper på jorden og er ved at rense en kvinde for hendes synder. Og ser du en flok 8-10 årige piger i rundkreds, der er pyntet i flot rødt tøj, smykker og sminket til små damer, så er det en ceremoni, hvor de bliver gjort gifteklar. Er du heldig at være der i bryllupssæsonen, så oplever du måske også et bryllupsoptog eller flere. Besøg også bydelen Thamel, hvor der er super hyggelig stemning og smalle gader med mange dyttende biler. Udbuddet af restauranter er helt enormt – hyggelige steder med tagterrasser, mad fra hele verden og skønne kaffebarer. Og her er super god shopping – køb måske lækkert trekkingudstyr til næsten ingen penge. Der er mange muligheder for udflugter fra Kathmandu: Lidt vest for byen ligger Swayambhunath – en over 2.500 år gammel stupa, hvis halvkugle er forbundet med de 4 elementer, jord, vand, ild og luft. Ved den helige Bagmati-flod ligger Pashupatinath, hvor et af verdens største Shiva templer findes, og mange ceremonier - herunder ligbrændinger - finder sted. Små 10 km nordøst for Kathmandu ligger Boudahnath – Nepals største stupa. Den ca. 36 meter høje stupa ligger i et stort mandalamønster med buddhafigurer og bedemøller, sæt dig på en af de mange cafeer med tagterrasse og nyd livet og den fantastiske stemning.

Hoteller i Kathmandu

Hotel Premium er et rigtig godt hotel, og det skyldes især den super centrale beliggenhed lige i udkanten af Thamel, hvor der er uanede shoppe- og spisemuligheder. Værelserne er enkle, men rene og pæne, og her er gratis wifi. Allerøverst ligger en dejlig restaurant, hvor du spiser med en fantastisk udsigt ud over byen, templerne og bjergene i det fjerne. De ansatte er rigtig søde, så spørg dem, hvis du er i tvivl om noget.

Hotel Tibet International er et ret nyt og smukt hotel, der ligger tæt ved Boudhanath stupaen. Hotellet har lækre værelser med internetadgang og en morgenmadsrestaurant på taget med flot udsigt over byen. I spa afdelingen kan du købe lækre behandlinger.

Hotel Vajra er et simpelt men rigtig godt familieejet hotel, som ligger en kort køretur fra Thamel. Værelserne er meget enkle: her er en seng, en vask, en stol og et bord. Toilet og bad er fælles, men det fungerer! Hotellet har en skøn gårdhave med masser af træer, planter og havemøbler, og du kan slentre rundt og nyde roen i de fredelige, dejlige omgivelser. Du spiser godt på stedet, og her er også en tagterrasse med en bar, hvor du kan sidde og nyde en drink med en skøn udsigt ud over byen - på en klar dag kan du faktisk skimte Himalayabjergene i det fjerne!

Siddhi Manakamana Guest House vil straks få dig til at føle dig hjemme i de rolige omgivelser. Det er ikke et luksushotel overhovedet, men alligevel er det et rigtig godt sted - måske fordi de ansatte altid er søde og smilende. Hotellet er ret nyt og ligger i udkanten af byen kun et par minutters gang fra den berømte Boudhanath Stupa. De 23 pæne værelser har aircondition, gratis wifi og en balkon, hvor du kan slappe af om aftenen med en god bog. Fra hotellets tagterrasse er der en skøn udsigt, og du kan se ud over hele byen. Du kan også nyde roen i den lille gård, hvor der er en fin, lille ministupa.

Ti Se Guest House er et udmærket hotel, der ligger godt, tæt på Boudhanath Stupa. Værelserne er enkle, men har wifi. Hotellet har en dejlig spaafdeling, god morgenmad og super venligt personale.