Kep

Kep

Kep ligger ved kysten tæt ved grænsen til Vietnam. Byen blev grundlagt under det franske kolonistyre, og i 1960erne var den en af landets mest populære badeferiedestinationer. Nu står de fleste af de gamle franske bygninger i forfald, og byen er rolig og hyggelig, selvom der kommer flere og flere hoteller. Byens smukke, lange strand har for nyligt fået transporteret en masse nyt sand hertil fra andre strande, så den er virkelig lækker. Kep er også kendt for at være det bedste sted at spise fisk og andet godt fra havet. Vejen, der går langs stranden, er fyldt med picnicarealer, hvor du kan slå dig ned, leje en måtte og få tilberedt krabber, rejer, blæksprutter eller fisk, mens du nyder udsigten over vandet - utrolig hyggeligt! Området omkring Kep er kendt for sin lækre peber, for det er nemlig her, der bliver dyrket peber af høj kvalitet. Derfor er en dyppelse til grillet fisk gerne lavet af knust peber, salt og lime,som er en specialitet i Cambodia.Bag ved byen ligger den lille Kep Nationalpark, hvor du kan tage en god vandre- eller cykeltur imellem de høje træer. Du kan også tage en tur ud til den lille Rabbit Island, der siges at have de allerbedste strande i området.

Rejser til Kep

816
Ho Chi Minh City, Vinh Long (Mekong), Ha Tien (Mekong), Kep, Sihanoukville, Phnom Penh, Siem Reap
803
Siem Reap, Phnom Penh, Kep, Sihanoukville og Koh Rong Samloem

Hoteller i Kep

Kep Lodge er et dejligt lille hotel, som ligger lige ved foden af bjergene – med 600 meter til stranden. Det ligger rigtig skønt i en smuk, frodig have fyldt med ananastræer og palmer. Du bor i en af de 13 bungalows med palmebladstag – som er enkelt indrettet og lidt slidt hist og her, men de er rustikke og hyggelige. Her er ikke aircondition, men der er fan/blæser, og palmebladstaget gør også værelset luftigt. I den jungleagtige have finder du poolen, hvor du kan tage en kølig dukkert. Du behøver ikke at tage langt væk for at få et lækker aftensmåltid, for hotellets restaurant severer herlige retter – og morgenmaden er også rigtig god. Hvis du trænger til at opleve lidt, så kan du leje cykler på hotellet  - du kan enten cykle til stranden, til krabbemarkedet eller tage på opdagelse i Kep Nationalpark.

Knai Bang Chatt  er nok det bedste hotel i Kep. Det er et smukt og moderne sted, og det ligger lige ned til stranden. Her er lækre værelser, en infinity pool, dejlig spa, super restaurant og mulighed for både madlavningskurser og yoga.

The Beach House er et enkelt men godt sted med 16 pæne og rene værelser. Det ligger nærmest i Kep Nationalpark, lige ud til stranden, hvor du kan ligge og dase i solen. Værelserne har TV og air condition, og restauranten serverer god mad. Personalet er venligt, men de har ikke travlt, så indimellem må du være lidt tålmodig. I den dejlige, grønne have kan du bade i en lille, hyggelig pool, og her er også et hyggeligt spabad bygget ind i stenvæggen. Hvis du trænger til at komme væk, så tag en tuc tuc ind til krabbemarkedet eller gå på opdagelse i nationalparken.

Veranda Natural Resort er et dejligt resort, der ligger lidt op af en bakke med fantastisk udsigt over havet. Omgivet af palmer og dejlig have ligger de forskellige bungalows forbundet med lange træ-broer. Bungalowerne er pæne, har egen terrasse og vifte i loftet.