Kep

Kep

Kep ligger ved kysten tæt ved grænsen til Vietnam. Byen blev grundlagt under det franske kolonistyre, og i 1960erne var den en af landets mest populære badeferiedestinationer. Nu står de fleste af de gamle franske bygninger i forfald, og byen er rolig og hyggelig, selvom der kommer flere og flere hoteller. Byens smukke, lange strand har for nyligt fået transporteret en masse nyt sand hertil fra andre strande, så den er virkelig lækker. Kep er også kendt for at være det bedste sted at spise fisk og andet godt fra havet. Vejen, der går langs stranden, er fyldt med picnicarealer, hvor du kan slå dig ned, leje en måtte og få tilberedt krabber, rejer, blæksprutter eller fisk, mens du nyder udsigten over vandet - utrolig hyggeligt! Området omkring Kep er kendt for sin lækre peber, for det er nemlig her, der bliver dyrket peber af høj kvalitet. Derfor er en dyppelse til grillet fisk gerne lavet af knust peber, salt og lime,som er en specialitet i Cambodia.Bag ved byen ligger den lille Kep Nationalpark, hvor du kan tage en god vandre- eller cykeltur imellem de høje træer. Du kan også tage en tur ud til den lille Rabbit Island, der siges at have de allerbedste strande i området.

Hoteller i Kep

Kep Lodge er et dejligt lille hotel, som ligger lige ved foden af bjergene – med 600 meter til stranden. Det ligger rigtig skønt i en smuk, frodig have fyldt med ananastræer og palmer. Du bor i en af de 13 bungalows med palmebladstag – som er enkelt indrettet og lidt slidt hist og her, men de er rustikke og hyggelige. Her er ikke aircondition, men der er fan/blæser, og palmebladstaget gør også værelset luftigt. I den jungleagtige have finder du poolen, hvor du kan tage en kølig dukkert. Du behøver ikke at tage langt væk for at få et lækker aftensmåltid, for hotellets restaurant severer herlige retter – og morgenmaden er også rigtig god. Hvis du trænger til at opleve lidt, så kan du leje cykler på hotellet  - du kan enten cykle til stranden, til krabbemarkedet eller tage på opdagelse i Kep Nationalpark.

Knai Bang Chatt  er nok det bedste hotel i Kep. Det er et smukt og moderne sted, og det ligger lige ned til stranden. Her er lækre værelser, en infinity pool, dejlig spa, super restaurant og mulighed for både madlavningskurser og yoga.

Rock Royal Hotel er et udmærket, men lidt slidt hotel, som ligger med en skøn udsigt over havet og den charmerende lille ø, Rabbit Island. Stranden er også tæt på, dog skal du krydse en stor vej, for at komme hertil. Værelserne er helt fine, og udstyret med blandt andet hårtørrer, toiletartikler, aircondition og TV, men har også nogle mangler. Du har wifi-forbindelse, men forvent, at det kan være lidt uregelmæssigt til tider. De ansatte er flinke, men kunne godt bruge lidt oplæring i effektivitet. I restauranten kan du spise asiatisk og vestligt mad, som er helt okay, og ellers er der flere forskellige restauranter i Kep, som du kan udforske. Har du lyst til at blive frisket op inden du tager for dig af morgenbuffeten, så kan du hoppe en tur i den store udendørs pool. Og hvis du er til sved på panden, så kan du smutte en tur i træningsrummet.

The Beach House er et enkelt men godt sted med 16 pæne og rene værelser. Det ligger nærmest i Kep Nationalpark, lige ud til stranden, hvor du kan ligge og dase i solen. Værelserne har TV og air condition, og restauranten serverer god mad. Personalet er venligt, men de har ikke travlt, så indimellem må du være lidt tålmodig. I den dejlige, grønne have kan du bade i en lille, hyggelig pool, og her er også et hyggeligt spabad bygget ind i stenvæggen. Hvis du trænger til at komme væk, så tag en tuc tuc ind til krabbemarkedet eller gå på opdagelse i nationalparken.

Rejser til Kep

816
Ho Chi Minh City, Vinh Long (Mekong), Ha Tien (Mekong), Kep, Sihanoukville, Phnom Penh, Siem Reap
803
Siem Reap, Phnom Penh, Kep og Koh Rong Samloem