Khiva

Khiva er en af de smukkeste byer, du vil opleve på en rejse til Usbekistan. Byen ligger i ørkenen Kyzylkum meget tæt på grænsen til Turkmenistan og har en befolkning på ca. 40.000 mennesker. Byen har fået tilnavnet ”open air museum”, da den simpelthen har så mange flotte, velbevarede seværdigheder, at den virker som ét stort, udendørs museum. Overalt finder du de mest imponerende mosaikker i smukke blå-grønne farver – bl.a. på tage, huse og minareter. Den gamle bydel er omringet af en over to kilometer lang bymur, og her er et utal af smukke minareter. Se bl.a. den høje, smukke Islam-Khoja minaret og den utrolige Kalta-Minor minaret, som blev bygget i 1835. Du bliver også nødt til at besøge Mohammed Amin Khan madrassahen (den største bygning inden for bymurene), opholdsstedet for den sidste Khan, flere forskellige mausoleer og fortet Kunya-Ak. Det hele er fantastisk smukt og har en interessant historie!

Hoteller i Khiva

Isak Khoja B&B er et lille hyggeligt hotel, beliggende lige uden foran hovedporten til den gamle bydel af Khiva. Værelserne har bad/toilet, aircondition og tv.

Malika Kheivak Hotel er et rigtig godt, mindre hotel, der ligger i et roligt område midt i den gamle, historiske bydel. Værelserne er små, men gode, og her er gratis internet. Midt i hotellet er en lille, fin gårdsplads, og herfra kan du faktisk se hen til den flotte, turkise Islam Khoja Minaret, der ligger lige ved siden af hotellet. Her er også en rigtig hyggelig restaurant, hvor du kan nyde fremragende mad eller bare sidde og dase med en kold drink.

Malika Khiva Hotel ligger lige uden for den gamle bymur og byder på et hyggeligt miljø i afslappet atmosfære. Hotellet er fra 2004 og er i traditionel stil. Værelserne er simple, men med eget bad/toilet og aircondition.