Koh Chang

Koh Chang ligger tæt ved grænsen til Cambodia og er Thailands andenstørste ø. ”Chang” betyder elefant på thai, altså er Koh Chang ”elefant-øen”. Her er da også mange elefanter på den grønne og bjergrige ø, som også har alt lige fra de travle og velbesøgte strande som White Sand Beach og Klong Prao Beach, til de små og mere uberørte strande. Så om du vil have masser af butikker, restauranter og natteliv eller foretrækker fred og ro, så kan det findes på Koh Chang. White Sand Beach har hyggelige boder og masser af butikker og gadekøkkener, men du kan altså også finde barer med ladyboys - her er er lidt af hvert. Her er også mange udflugtsmuligheder. Du kan tage på junglevandring i den næsten uberørte regnskov - stierne er udfordrende, så det er en god ide at hyre en guide, - bade i et af øens vandfald, sejle i mangrove skove i Salkak Khok bugten eller besøge de små landsbyer, fx fiskerlandsbyen Bang Bao, der til dels er bygget på pæle i vande og kendt for sine gode fisk og skaldyrsrestauranter. Du kan også svinge dig gennem junglen som Tarzan i trætoppene. Øen har status som nationalpark grundet den uberørte regnskov og marinelivet, så snorkling og dykning er også oplagte aktiviteter – det er blandt andet muligt at dykke ved verdens eneste kendte ”vertikale” skibsvrag. 

Rejser til Koh Chang

202
Koh Chang, Koh Mak, Koh Kood, Bangkok
366
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap og Koh Chang
805C
Bangkok, Phnom Penh, Siem Reap, Koh Chang

Hoteller i Koh Chang

Aiyapura Resort & Spa består af smukke villaer og suiter i thai-stil, der er omringet af en tropisk have med havudsigt, og polen er 30 meter lang.

Centara Koh Chang Tropicana Resort er et stort og lækkert resort, der ligger direkte ned til den lange, hvide og brede Klong Prao strand midt på øens vestkyst. Resortet ligger spredt ud over en stor grund med masser af palmer, blomster og andet grønt, men selvom det er stort, er her alligevel afslappet og super hyggelig stemning. Værelserne er indrettet med meget træ, er pæne og rummelige og har egen balkon og internetadgang. Her er to lækre pools, børnepool og en dejlig restaurant med smuk havudsigt. Her er også børneklub, fitness centre og lækker spa. Resortet har også deres køkkenhave, som du kan gå rundt i - se hvilke grøntsager du skal have til aftensmad!

Chai Chet Resort ligger virkelig smukt blandt bakker, palmer og regnskov helt ude i den ene ende af Klong Prao stranden. Her er 40 bungalows, der er meget enkelt indrettet, men de har de vigtigste faciliteter som aircondition, TV, køleskab, sikkerhedsboks og TV. Poolområdet er lækkert og grønt og har sjove detaljer som fx elefantspringvand, små stenfigurer og selvfølgelig også en poolbar. Fra restauranten har du en super udsigt ud over vandet og bjergene, og maden er også god – men morgenmaden er måske ikke den største kulinariske oplevelse. Hytterne ligger strøet ud over det frodige område, og her er masser af trapper, så forhåbentlig fejler benene ikke noget. Nogle af hytterne ligger helt ud til stranden, men de fleste af hytterne ligger på den anden side af en lille kanal, så du skal lige over en bro og gå i et par minutter for at komme til stranden. Når du trænger til at slappe af, kan du forkæle dig selv med en massage eller en tur i sauna. 

Coconut Beach Resort er et dejligt, lidt ældre, resort, der ligger idirekte ned til den lange, hvide og brede Klong Prao strand på Koh Changs vestkyst. Nyd udsigten til bjergene i baggrunden. Resortet ligger i den ene ende af stranden, og der er både supermarkeder og butikker tæt ved, så du er dejligt tæt på alting, når du bor her! Resortet er bygget i traditionel thailandsk og lidt cambodiansk stil, her er mange træer på grunde. Her er flere forskellige slags helt OK bungalows, alle hyggelige og med egen terrasse, og her er internetforbindelse. Morgenmaden er lidt beskeden, men her er et dejligt pool område og en hyggelig restaurant under palmerne på stranden.

Emerald Cove Resort er et skønt resort, der ligger i dejlige omgivelser ved Klong Prao stranden (der kan være meget smal pga. vandstanden). Her er dejlige og luftige værelser med moderne design, egen balkon og wifi. Hotellet har 3 pools ialt, og et rigtig dejligt poolområde ved den største af dem, hvor der også er et stort stykke græs med liggestole ned imod vandet. Her er også en lækker spa og to fitness centre. Og morgenmaden er rigtig god.

KC Grande Resort & Spa er et lækkert resort ud til den nordlige del af den populære og dejlige White Sand Beach, med palmer hængende indover den bløde, hvide sandstrand, og her er masser af gode restauranter og barer i nærheden. Resortet er opdelt i 2 dele, en nede ved stranden og en lidt oppe af bakken. Der går en vej imellem de to dele, og der er en vagt, der sørger for at du kommer sikkert frem og tilbage. Begge steder er der lyst og luftigt, og rigtig fine og rummelige værelserne indrettet med moderne design. Oppe på bakken er der 2 pools, hvoraf den ene er en infinity pool med forrygende udsigt over vandet. Nede ved stranden er der også en dejlig pool lige ud til stranden. Der er gode faciliteter som fitness, beachvolley, egen strandbar, og maden i restauranterne er lækker med både thailandske og europæiske retter. Du kan få internet mod betaling - men det er desværre nærmest ikke-eksisterende.

Klong Prao Resort er et meget stort og flot hotel, der ligger i skønne omgivelser. Grundet hotellets størrelse, er charme ikke det, du finder mest af her. Til gengæld er her flere restauranter, et minimarked, mulighed for massage, gratis WiFi overalt og en dejlig pool, der ligger lige ned til den fine strand. Værelserne er pæne og byder på aircondition, tv, balkon og minibar. Nyd nogle afslappende dage eller brug din tid her på at opleve øen - og glem endelig ikke at se den smukke solnedgang!

Koh Chang Kacha Resort & Spa er et hyggeligt, men lidt ældre hotel, der ligger centralt på White Sands Beach, så du er tæt på alting. Hotellet har både værelser og bungalows, nogle ligger ved stranden og nogle lidt mere tilbagetrukket og omgivet af palmer. Der er flere forskellige pools, også en børnepool, fitnesscenter og internetadgang. Værelserne er udmærkede og har balkon eller terrasse.

Koh Chang Paradise Resort og Spa er et dejligt resort, der ligger for enden af Klong Prao Beach. Stilen er moderne thai, og de gode bungalows er hyggeligt indrettet og har udsigt til enten stranden eller den grønne have. Du kan vandre rundt i udkanten af junglen lige bag resortet eller slentre en tur ind til byens små butikker og restauranter. Resortet tilbyder transport til og fra den lidt mere turistede White Sand Beach, hvor der er et større udvalg af butikker. Restauranten serverer rigtig god mad, som du kan nyde med fødderne i sandet om aftenen. Forkæl dig selv med en lækker massage i spaen eller slap af i det store, skønne poolområde. I fællesområderne er der adgang til internet.

Mercure Koh Chang Hideaway ligger på den sydvestlige del af Koh Chang i rolige omgivelser, hvor der er fred til at slappe af. Her er stejle grønne bakker bag ved resortet, og en rigtig dejlig privat strand i bunden af en lille bugt foran, så du har skønhed til begge sider. Her er god plads og et rigtig fint poolområde. Her er gode værelser i moderne stil alle med balkon eller terrasse, og her er super faciliteter herunder børneklub, pool, massage, fitnesscenter og internetadgang.

Penny Bungalow Resort er et familiedrevet resort med swimmingpool, restaurant og 28 bungalows, der er omgivet af have. Alle bungalows har aircondition, køleskab, badeværelse med varmt og koldt vand, og en lille terrasse med bord og stole. Resortet ligger ud til vandet - dog er der 1,5 kilometer til de nærmeste sandstrande.

Santhiya Tree Koh Chang er et dejligt, charmerende og fredfyldt ressort med lækre bungalows og smukke omgivelser, der er ideelt til ren afslapning. Det ligger på øen Koh Chang, ud til den gode strand Klong Phrao. Her er nogle rigtig lækre bungalows med balkon og værelserne har et thailandsk præg, hvor der næsten ikke er sparet på noget. Stedet har nogle dejlige swimmingpools, en hyggelig have med masser af palmer og maden i restauranten, med den skønne udsigt, er rigtig lækker. Der er gode faciliteter inkl. gratis internet i fællesområder samt udendørs fitness.