Koh Jum

Koh Jum er en af de nyeste stranddestinationer på vores Thailand rejser. Det er en dejlig, lille ø, der ligger omkring 25 kilometer syd for Krabi. Kært barn har mange navne, og den sydlige del af øen er kendt som Koh Jum, Koh Jam og Koh Cham, hvorimod den nordlige del blandt folkemunde bliver kaldt Koh Puh – det skal ikke være for nemt! Koh Puh er fuld af gummiplantager, klippelandskaber og bjerge, og her kan du tage på trekkingtur til Mount Pu, hvor der er en skøn udsigt ud over Andamanhavet. Den sydlige del af øen er flad med smukke strande og palmer, og her kan du bruge timer på at dase i sandet, slentre ture i vandkanten og tage på udflugter. Øen har tre hyggelige landsbyer, som du kan køre til på en lejet motorcykel - her kører nemlig slet ikke nogen biler. I småbyerne lever de af fiskeri, og du kan se landsbyboernes dagligdag, når fiskerne kommer ind med fangst, og folk arbejder i markerne. Ud for kysten er der masser af smukke dykkersteder, både ved skibsvrag og koralrev, så det er bare om at hoppe i og svømme rundt i det klare vand. Her kommer alt lige fra hajer, skildpadder og klovnfisk til murener og blæksprutter. Du kan også tage en tur til dejlige Koh Phi Phi, hvor der er skønne strande og helt krystalklart vand. 

Hoteller i Koh Jum

Koh Jum Beach Villas er et virkelig lækkert sted – og det ligger super smukt lige ud til stranden med udsigt til Mount Pu. Her er mange forskellige, lækre villaer med et eller flere værelser. Nogle af dem har privat pool med liggestole, andre har hyggelige terrasser, og endnu andre har fuldtudstyrede køkkener. Fælles for dem er, at de bruger så lidt elektricitet som muligt, derfor er der hverken TV eller aircondition, men den naturlige brise og en fan hjælper med at temperaturen nede. Resortet har sin egen lille urtehave og plantage med frugter og grøntsager, så maden er økologisk og hjemmedyrket – og så er den rigtig lækker og ikke for dyr. Stranden har sten i vandet, så her er flot at snorkle, men hvis du ikke er til sten, kan du hoppe en tur i hotellets dejlige, lille pool. Her er både spa og dykkercenter, så du kan forkæle dig selv med en dejlig massage eller udforske livet under vandet på en dykkertur. Drik lækre drinks i baren og tag en sludder med det søde og effektive personale. Her kan du virkelig slappe af og bare nyde din ferie i fulde drag. 

Koh Jum Lodge et bare et rigtig skønt sted! Du bor i en skøn, grøn palmeplantage i hyggelige, veludstyrede træhytter med palmetækket tag. Her har du både seng, et lille stueområde, badeværelse og en dejlig terrasse med en hængekøje, som du kan dase i i de varme middagstimer. Den 4 kilometer lange strand ligger kun et stenkast fra lodgen, og her kan du bade i det klare vand, mens du nyder udsigten til Mount Pu. Lodgens ejer, Jean, er fransk, og han og hans thailandske kone, Jane, er super søde og effektive. I haven er en lille pool omgivet af palmer og solsenge, hvor du kan nyde farvestrålende cocktails i skyggen fra en parasol. Restauranten er rigtig hyggelig med lækker mad, blandt andet skøn sea food, og du kan spise direkte på stranden med fødderne begravet i sandet. Koh Jum byder på fred, ro og afslapning for alle penge. 

Koh Jum Resort er et herligt sted, der ligger helt afsides på en skråning blandt gummitræer ud til en lille, privat strand. Du bor i helt enkle teaktræshytter med palmetag og en lille terrasse, hvor du kan sidde og nyde udsigten ud over vandet og lyden af bølgerne. Her er de mest nødvendige ting som loftsvifte, wifi, TV og skrivebord. Her er ikke aircondition, men det er faktisk heller ikke nødvendigt. Fra restaurantens terrasse kan du sidde og spise med udsigt ud over vandet til Koh Phi Phi. Maden er god og billig, men naboresortets restaurant serverer altså en smule bedre mad, så den bør du også besøge. Du kan bruge dagene på at gå lange ture langs stranden, drikke tropiske cocktails i strandbaren og tage på udflugter – spørg det søde personale, om de vil hjælpe med udflugterne. Stranden har lidt sten, som kommer frem ved lavvande men har også helt krystalklart vand med kæmpestore fiskestimer og gode snorklemuligheder. Og så er her altså også en dejlig, lille pool med – ja, gæt engang, skøn havudsigt! 

Rejser til Koh Jum