Koh Jum

Koh Jum er en favorit på vores Thailand rejser. Det er en dejlig, lille ø, der ligger omkring 25 kilometer syd for Krabi. Kært barn har mange navne, og den sydlige del af øen er kendt som Koh Jum, Koh Jam og Koh Cham, hvorimod den nordlige del blandt folkemunde bliver kaldt Koh Puh – det skal ikke være for nemt! Koh Puh er fuld af gummiplantager, klippelandskaber og bjerge, og her kan du tage på trekkingtur til Mount Pu, hvor der er en skøn udsigt ud over Andamanhavet. Den sydlige del af øen er flad med smukke strande og palmer, og her kan du bruge timer på at dase i sandet, slentre ture i vandkanten og tage på udflugter. Øen har tre hyggelige landsbyer, som du kan køre til på en lejet motorcykel - her kører nemlig kun taxaer og lidt få andre biler. I småbyerne lever de af fiskeri, og du kan se landsbyboernes dagligdag, når fiskerne kommer ind med fangst, og folk arbejder i markerne. Ud for kysten er der masser af smukke dykkersteder, både ved skibsvrag og koralrev, så det er bare om at hoppe i og svømme rundt i det klare vand. Her kommer alt lige fra hajer, skildpadder og klovnfisk til murener og blæksprutter. Du kan også tage en tur til dejlige Koh Phi Phi, hvor der er skønne strande og helt krystalklart vand. Det er også rigtig nemt at besøge smukke Koh Lanta og Krabi. 

Rejser til Koh Jum

Hoteller i Koh Jum

Koh Jum Beach Villas er et virkelig lækkert sted – og det ligger super smukt lige ud til stranden med udsigt til Mount Pu. Her er mange forskellige, lækre villaer med et eller flere værelser. Nogle af dem har privat pool med liggestole, andre har hyggelige terrasser, og endnu andre har fuldtudstyrede køkkener. Fælles for dem er, at de bruger så lidt elektricitet som muligt, derfor er der hverken TV eller aircondition, men den naturlige brise og en fan hjælper med at temperaturen nede. Resortet har sin egen lille urtehave og plantage med frugter og grøntsager, så maden er økologisk og hjemmedyrket – og så er den rigtig lækker og ikke for dyr. Stranden har sten i vandet, så her er flot at snorkle, men hvis du ikke er til sten, kan du hoppe en tur i hotellets dejlige, lille pool. Her er både spa og dykkercenter, så du kan forkæle dig selv med en dejlig massage eller udforske livet under vandet på en dykkertur. Drik lækre drinks i baren og tag en sludder med det søde og effektive personale. Her kan du virkelig slappe af og bare nyde din ferie i fulde drag. 

Koh Jum Ocean Beach Resort er et dejligt og roligt sted, der ligger væk fra alting lige ud til vandet. Du bor i rustikke og hyggelige værelser bygget op ad en skråning, så her er en del trapper. Her er aircondition, men husk myggespray hjemmefra. Wifi er gratis men til gengæld også meget ustabil. Personalet er sødt og hjælpsomt, og de fleste taler fint engelsk. I restauranten spiser du god mad, og du kan få dig en dejlig cocktail i den lille bar. Nyd stranden, poolen og de frodige, grønne omgivelser her – men pas på dine ting, så aberne ikke nupser dem.

Koh Jum Resort er et herligt sted, der ligger helt afsides på en skråning blandt gummitræer ud til en lille, privat strand. Du bor i helt enkle teaktræshytter med palmetag og en lille terrasse, hvor du kan sidde og nyde den smukke udsigt ud over vandet og lyden af bølgerne. Her er de mest nødvendige ting som loftsvifte, wifi, TV og skrivebord. Her er ikke aircondition, men det er faktisk heller ikke nødvendigt. Fra restaurantens terrasse kan du sidde og spise med udsigt ud over vandet til Koh Phi Phi. Du kan bruge dagene på at gå lange ture langs stranden, drikke tropiske cocktails i strandbaren og tage på udflugter – spørg det søde personale, om de vil hjælpe med udflugterne. Stranden er ikke den pæneste, men har krystalklart vand med kæmpestore fiskestimer og gode snorklemuligheder. Og så er her altså også en dejlig, lille pool med – ja, gæt engang, skøn havudsigt!