Koh Jum

Koh Jum Koh Jum er én af Thailands smukke og dejlige øer. Her kan du både opleve det bedste af den thailandske natur og dase på skønne strande. Så hvis du drømmer om en afslappende ferie i eksotiske omgivelser, så bør du lægge vejen forbi Koh Jum.

Idyllisk ø i Sydthailand

Koh Jum er en fredelig, lille ø, der ligger omkring 25 kilometer syd for Krabi i det sydlige Thailand. Øen er faktisk kendt under flere forskellige navne. Den sydlige del af øen er kendt som ’Koh Jum’, ’Koh Jam’ og ’Koh Cham’, mens den nordlige del i folkemunde hedder ’Koh Puh’ – ja, det skal ikke være for nemt!

Dyk på opdagelse i det rige undervandsliv blandt skibsvrag og koraller

Ud for Koh Jums kyster er der masser af smukke dykkersteder. Det rene, krystalklare vand byder på et rigt og spændende dyreliv. Her finder du alt fra hajer til skildpadder, klovnefisk og blæksprutter.

På havbunden er der både mulighed for at opleve farverige koralrev, samt mulighed for at komme helt tæt på gamle skibsvrag. Der venter altså masser af spændende oplevelser, hvis du vælger at dykke ud for Koh Jum.

Fra trekking i bjergene til afslapning på stranden

Udover at være hjemsted for en række fantastiske dykkersteder, så er landskabet også ganske enkelt storslået. Den nordlige del af øen er fuld af gummiplantager, klippelandskaber, jungle og bjerge, og her kan du tage på trekkingtur til Mount Pu, hvor der er en malerisk udsigt udover Andamanhavet.

På den sydlige del af øen er landskabet ganske anderledes – her indbyder de lange, smukke sandstrande og palmer til mange timers afslapning i vandkanten.

Fiskeri og lokalt landsbyliv

På Koh Jum kører der hovedsageligt taxaer og kun ganske få biler.

Du kan heldigvis leje en motorcykel og således komme rundt til øens tre hyggelige landsbyer.

I småbyerne lever mange af de lokale af landbrug og fiskeri, og du kan følge med i deres dagligdag på markerne såvel som ved kysten, når fiskerne kommer ind med dagens fangst.

Tag på øhop til Koh Jum med C&C Travel

Hos C&C Travel er vi meget begejstrede for Koh Jum, og det er en af vores absolutte favoritøer til en fantastisk ferie i Thailand. Du har rig mulighed for at komme forbi Koh Jum på en af vores mange Thailandsture- og rundrejser, hvor vi besøger flere forskellige paradis-øer såsom Koh Yao, Koh Ngai og Koh Lanta. Du kan også give din rundrejse et kulturelt islæt ved at kombinere dine øhop med en tur til fastlandet, og fx besøge Krabi eller Bangkok. Så hvis du planlægger en tur til Thailand, så vil vi anbefale dig at lægge vejen forbi Koh Jum. Nedenfor kan du se alle vores rejser til Koh Jum.

Rejser til Koh Jum

Hoteller i Koh Jum

Koh Jum Beach Villas er et virkelig lækkert sted – og det ligger super smukt lige ud til stranden med udsigt til Mount Pu. Her er mange forskellige, lækre villaer med et eller flere værelser. Nogle af dem har privat pool med liggestole, andre har hyggelige terrasser, og endnu andre har fuldtudstyrede køkkener. Fælles for dem er, at de bruger så lidt elektricitet som muligt, derfor er der hverken TV eller aircondition, men den naturlige brise og en fan hjælper med at temperaturen nede. Resortet har sin egen lille urtehave og plantage med frugter og grøntsager, så maden er økologisk og hjemmedyrket – og så er den rigtig lækker og ikke for dyr. Stranden har sten i vandet, så her er flot at snorkle, men hvis du ikke er til sten, kan du hoppe en tur i hotellets dejlige, lille pool. Her er både spa og dykkercenter, så du kan forkæle dig selv med en dejlig massage eller udforske livet under vandet på en dykkertur. Drik lækre drinks i baren og tag en sludder med det søde og effektive personale. Her kan du virkelig slappe af og bare nyde din ferie i fulde drag. 

Koh Jum Ocean Beach Resort er et dejligt og roligt sted, der ligger væk fra alting lige ud til vandet. Du bor i rustikke og hyggelige værelser bygget op ad en skråning, så her er en del trapper. Her er aircondition, men husk myggespray hjemmefra. Wifi er gratis men til gengæld også meget ustabil. Personalet er sødt og hjælpsomt, og de fleste taler fint engelsk. I restauranten spiser du god mad, og du kan få dig en dejlig cocktail i den lille bar. Nyd stranden, poolen og de frodige, grønne omgivelser her – men pas på dine ting, så aberne ikke nupser dem.

Koh Jum Resort er et herligt sted, der ligger helt afsides på en skråning blandt gummitræer ud til en lille, privat strand. Du bor i helt enkle teaktræshytter med palmetag og en lille terrasse, hvor du kan sidde og nyde den smukke udsigt ud over vandet og lyden af bølgerne. Her er de mest nødvendige ting som loftsvifte, wifi, TV og skrivebord. Her er ikke aircondition, men det er faktisk heller ikke nødvendigt. Fra restaurantens terrasse kan du sidde og spise med udsigt ud over vandet til Koh Phi Phi. Du kan bruge dagene på at gå lange ture langs stranden, drikke tropiske cocktails i strandbaren og tage på udflugter – spørg det søde personale, om de vil hjælpe med udflugterne. Stranden er ikke den pæneste, men har krystalklart vand med kæmpestore fiskestimer og gode snorklemuligheder. Og så er her altså også en dejlig, lille pool med – ja, gæt engang, skøn havudsigt!