Koh Samet

Koh Samet er den ø i Thailand med allerflest solskinstimer! Det er en skøn lille ø, der ligger kun 3,5 times kørsel fra Bangkoks lufthavn. Her er mange små bugte med kridhvide strande og dejligt, azurblåt hav. Koh Samet og de omkringliggende bittesmå øer er en nationalpark, og de er omgivet af koralformationer på lavt vand, så området er ideelt til snorkling. Øen et yndet feriemål for thaierne selv - og de fleste udenlandske turister er andre asiater. Mange tager herned fra Bangkok og omegn i weekenderne, hvilket giver en hel speciel stemning. Udover at slappe af på stranden kan du leje en motorcykel eller en golfvogn og køre rundt på den lille ø, stå på vandski, tage ud at fiske eller leje en speedbåd og sejle hele vejen rundt om øen. 

Hoteller i Koh Samet

Ao Prao Resort ligger på et roligt og privat hjørne af den skønne hvide Ao Prao strand. Værelserne er alle simpelt indrettet i thai-stil med masser af træ og egen balkon, men de er af ældre dato og slidte. Nyd dagene på den fantastiske strand omgivet af frodige, tropiske træer og planter, forkæl dig selv med en massage eller tag en snak med dykkercenteret og oplev livet under havoverfladen. Fra restauranten ved stranden kan du nyde solnedgangen i de rolige, skønne omgivelser, og fra det super lækre poolområde har du også god udsigt ud over vandet og stranden. Alt i alt er Ao Prao Resort et ok sted, som du dog ikke skal vælge for deres værelser, men på grund af de fantastiske omgivelser.

Baan Sup Pa Rod er et enkelt, meget hyggeligt og farvestrålende hotel med en helt særlig charme. Du vil straks føle dig hjemme, for personalet er virkelig søde og hjælpsomme - de kan fortælle dig lidt om området og stedets faciliteter. Det er et super sted, hvis du gerne vil have ro uden at være for langt væk fra hovedgadens butikker og restauranter. De små bungalows ligger spredt rundt i haven, og værelserne er lyse og pæne med meget farverige detaljer. Her er gratis internet, aircondition, TV, køleskab og en lillebitte veranda, hvor du kan sidde og slappe af. Hotellet ligger lige ud til Pineapple Beach, men det er ikke nogen rigtig strand, mest bare klipper, så du kan ikke rigtig bade. Du kan dog slå smutvej gennem søsterhotellet, Sai Kaew Beach Resort, og komme til en skøn, hvid sandstrand på 10-15 minutter. På hotellets restaurant spiser du rigtig god mad, og der er også andre gode restauranter oppe ad Sai Kaew stranden.

Grand View Ao Cho Hideaway ligger fredeligt ned til en skøn, lille hvid sandstrand, hvor hængekøjer og lounge-stole i sandet indbyder til ren afslapning. Her bor du i rummelige bungalows, der alle har udendørs bad og veranda  - de fleste med havudsigt. Vejen hen til resortet er lidt bumlet og rodet, men her er rigtig hyggeligt, og du kan snorkle direkte fra den dejlige strand. 

Vimarn Cottages & Spa er et skønt lille hotel. Det ligger op af en lille bakke og har ca. 30 simple men smukke hytter lavet i teak og bambus med tag af palmeblade. Der er en vidunderlig udsigt over bugten, og du er omgivet af svajende palmer og duftende blomster. Alle hytterne har air-con, fjernsyn, minibar, badekåber og te/kaffe faciliteter. Resortet har en skøn pool, men ligger også lige ned til den dejlige Ao Prao strand på et virkelig hyggeligt sted.

Rejser til Koh Samet

209C
Bangkok, Sukhothai, Lampang, Chiang Mai, Soppong, trekking, Sukhothai og Koh Samet
365
Hanoi, Hue, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Koh Samet
226
Koh Samet, Hua Hin, Koh Talu og Bangkok
Nyhed