Koh Samet

Koh Samet er en skøn, lille ø beliggende kun 3,5 time fra Bangkoks lufthavn. Her er mange små bugter med kridhvide strande og dejligt, azurblåt hav. Koh Samet og de omkringliggende bittesmå øer er en nationalpark, og de er omgivet af koralformationer på lavt vand, så området er ideelt til snorkling. Øen et yndet feriemål for thaierne selv - og de fleste udenlandske turister er andre asiater. Mange tager herned fra Bangkok og omegn i weekenderne, hvilket giver en hel speciel stemning. Udover at slappe af på stranden kan du leje en motorcykel eller en golfvogn og køre rundt på den lille ø, stå på vandski, tage ud at fiske eller leje en speedbåd og sejle hele vejen rundt om øen. 

Rejser til Koh Samet

217
Bangkok, Khao Laem Lake Safari, Bangkok, Koh Samet
466
Luang Prabang, Pakse, Nong Luang, Pakse, Bangkok, Koh Samet
560
Mandalay, Bagan, Yangon, Koh Samet og Bangkok
282
Bangkok, Udon Thani, Khon Kaen, Ubon Ratchathani, Koh Samet
231
Bangkok, Mae Sot, Umphang og Koh Samet
461
Vientiane, Tadlo, Champasak, Don Khong, Pakse, Koh Samet
287
Bangkok, Khao Yai Nationalpark, Bangkok og Koh Samet
209C
Chiang Mai, Soppong, trekking, Sukhothai og Koh Samet
Nyhed
365
Hanoi, Hue, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Koh Samet

Hoteller i Koh Samet

Ao Prao Resort ligger på et roligt og privat hjørne af den skønne hvide Ao Prao strand. Værelserne er alle simpelt indrettet i thai-stil med masser af træ og egen balkon, men de er af ældre dato og slidte. Nyd dagene på den fantastiske strand omgivet af frodige, tropiske træer og planter, forkæl dig selv med en massage eller tag en snak med dykkercenteret og oplev livet under havoverfladen. Fra restauranten ved stranden kan du nyde solnedgangen i de rolige, skønne omgivelser, og fra det super lækre poolområde har du også god udsigt ud over vandet og stranden. Alt i alt er Ao Prao Resort et ok sted, som du dog ikke skal vælge for deres værelser, men på grund af de fantastiske omgivelser.

Baan Sup Pa Rod er et enkelt, meget hyggeligt og farvestrålende hotel med en helt særlig charme. Du vil straks føle dig hjemme, for personalet er virkelig søde og hjælpsomme - de kan fortælle dig lidt om området og stedets faciliteter. Det er et super sted, hvis du gerne vil have ro uden at være for langt væk fra hovedgadens butikker og restauranter. De små bungalows ligger spredt rundt i haven, og værelserne er lyse og pæne med meget farverige detaljer. Her er gratis internet, aircondition, TV, køleskab og en lillebitte veranda, hvor du kan sidde og slappe af. Hotellet ligger lige ud til Pineapple Beach, men det er ikke nogen rigtig strand, mest bare klipper, så du kan ikke rigtig bade. Du kan dog slå smutvej gennem søsterhotellet, Sai Kaew Beach Resort, og komme til en skøn, hvid sandstrand på 10-15 minutter. På hotellets restaurant spiser du rigtig god mad, og der er også andre gode restauranter oppe ad Sai Kaew stranden.

Grand View Ao Cho Hideaway ligger fredeligt ned til en skøn, lille hvid sandstrand, hvor hængekøjer og lounge-stole i sandet indbyder til ren afslapning. Her bor du i rummelige bungalows, der alle har udendørs bad og veranda  - de fleste med havudsigt. Vejen hen til resortet er lidt bumlet og rodet, men her er rigtig hyggeligt, og du kan snorkle direkte fra den dejlige strand. 

Vimarn Cottages & Spa er et skønt lille hotel. Det ligger op af en lille bakke og har ca. 30 simple men smukke hytter lavet i teak og bambus med tag af palmeblade. Der er en vidunderlig udsigt over bugten, og du er omgivet af svajende palmer og duftende blomster. Alle hytterne har air-con, fjernsyn, minibar, badekåber og te/kaffe faciliteter. Resortet har en skøn pool, men ligger også lige ned til den dejlige Ao Prao strand på et virkelig hyggeligt sted.

Saikaew Beach Resort er et stort og moderne resort beliggende lige ved en af de mest populære strande på øen. Så der er mange muligheder tæt på, men her er også masser af plads, en dejlig have med store træer, flere udendørs swimmingpools og restauranter ved stranden, wellness og fitness center og internet adgang i nogle fællesområder. Værelserne er smarte og moderne indrettet, nogle vender imod den store, grønne have andre imod havet. Her er god service, og en lille landsby indenfor gåafstand.

Toks Little Hut er C&C Travels yndlingsresort på Koh Samet. Det er det, fordi beliggenheden er fantastisk - lige ved et fint og forholdsvis stille stykke af Saikaew stranden, hvor der er det skønneste hvide puddersand og klart blåt vand. Der løber en lille vej mellem restauranten og værelserne, der ligger op ad en ret stejl bakke. Selve hotellet er enkelt, værelserne er udmærkede, og så heller ikke mere - til gengæld ligger de i en skøn jungleagtig have, hvor du kan høre dyrelyde og bølgerne, der skyller ind over stranden. Der er internetforbindelse både på værelserne, i restauranten og ved hotellets liggestole på stranden. Morgenmaden er forholdsvis enkel, og restauranten serverer dejlig thaimad om aftenen - direkte på stranden, så du kan sidde og spise med fødderne i sandet. Der er mange aktiviteter på stranden og mange små, gode restauranter og barer, men ikke så mange store underholdningssteder (dog er der et stort diskotek lige ved siden af hotellet, som kan lave en del larm). Hotellet er ikke stort, og det har sin egen charme, selvom ejeren ind i mellem har en dårlig dag. Fem minutters gang fra hotellet er der en hyggelig strandpromenade med små butikker og gadekøkkener.