Koh Tao

Koh Tao er en ø, der har det hele! Det er ligegyldigt, om du er backpacker, dykker eller en familie, der vil have børnevenlige strande… for Koh Tao har lidt af hvert! Her er frodig jungle, krystalklart vand og masser af udflugtsmuligheder! Hvis du vil rundt og se øen, så lej en lille scooter eller en mountainbike – det er nemt at komme rundt, og så får du set alle øens dejlige strande. Du kan også sejle en tur rundt om øen med en guide, der viser dig alle de interessante steder – eller hvad med en hyggelig fisketur? Det er ikke for sjov, at Koh Tao bliver kaldt for Thailands bedste dykker-ø, for vandet er helt fantastisk klart med masser af koraller og spændende dyr. Her er et hav af fisk, og hvis du er rigtig heldig, svømmer du måske side om side med en af de kæmpestore hvalhajer eller en skildpadde, der glider dovent gennem vandet. Øens største strand er lidt travl, da det er her, de mange ivrige dykkere og snorklere samles, så hvis du søger fred og ro til at ligge på en hvid sandstrand i skyggen fra palmerne – med en drink i den ene hånd og en god bog i den anden – så skal du vælge stranden på den anden side af øen. Lige ud for øens kyst ligger den lille ø Koh Nang Yuan, der består af klipper og en sandtange med det fineste, hvide sand. Det er et af Thailands bedste snorklesteder, og her må du bestemt ud og udforske det turkisblå vand, eller du kan bestige øens lille klippebjerg, hvor der er skøn udsigt ud over vandet.

Hoteller i Koh Tao

Charm Churee Villa er et dejligt og hyggeligt sted, der ligger i Jansom bugten ved en lille privat strand. Her er du helt omgivet af naturen: palmer, klipper og havet. Du bor i rustikke hytter primært i naturmaterialer, men de er altså lidt slidt. Derudover er her en dejlig restaurant med super udsigt over havet og fin service. Her er ingen pool, men skønt hav, og du kan få massage i en pavillon på klipperne og senere nyde en middag i stearinlysets skær i restauranten. Bemærk, at her er mange trapper, så stedet er ikke ideelt, hvis du har gangproblemer.

Haad Tien Beach Resort er et virkeligt lækkert boutique hotel, der ligger ned til en lang, skøn privat strand i en lille bugt omgivet af klipper. Her er helt roligt, og du kan næsten ikke andet end at slappe af i disse skønne omgivelser. Her er en shuttle bus ind til den nærliggende landsby et par gange om dagen. Hotellet er bygget i en kokosplantage, og der er god plads mellem de dejlige hytter. Værelserne er lækkert indrettet med træmøbler og alt, hvad du skal bruge - inklusiv gratis internet omend kvaliteten svinger lidt - og du kan nyde den smukke udsigt til havet fra terrassen. Herudover byder resortet på dykkercenter, spa, yoga og en stor, lækker pool. Hvis du bliver sulten, kan du spise på deres grill restaurant med udsigt over vandet. Resortet dyrker deres egne økologisk grøntsager, og her lægges i det hele taget stor på bæredygtighed: der dyrkes egne blomster og planter, vand kommer fra egne brønde og både spildevand og affald genbruges så vidt muligt.

Sensi Paradise er et rustikt og hyggeligt hotel bygget i thailandsk-inspireret stil, og det ligger i dejlige grønne omgivelser lidt oppe ad en skråning, kun to minutters gang fra byen og havnen. Stedet er bygget næsten udelukkende med materialer fra øen, primært træ og sten, og de charmerende bungalows er udsmykket med kunsthåndværk. Bungalowerne ligger op ad skråningen, så du skal op ad en lang trappe for at komme til dem. Foran hotellet ligger stranden med havnen i den ene ende og klipper i den anden. Du kan også tage en svømmetur i hotellets dejlige swimmingpools. Der er gratis wifi, og har du brug for at kontakte omverdenen, kan du benytte hotellets computer. Restauranten serverer dejlig mad, og du kan nyde morgenmaden med udsigt over havet.

The Beach Club by Haadtien er et dejligt hotel, der ligger afsides ned til en lang, privat strand i en lille bugt omgivet af klipper. Her er helt roligt, og du kan næsten ikke andet end at slappe af i disse skønne omgivelser. Der går en shuttlebus ind til den nærliggende landsby et par gange om dagen. Værelserne er moderne og lækre, og du får både TV, DVD, minibar, gratis wifi og en lille balkon, hvor du kan sidde og nyde aftenerne og de dejlige omgivelser. Tag en dukkert i vandet, forkæl dig selv med en tur i spaen eller spis sprøde pizzaer på det lille, italienske pizzeria. Hvis du bliver træt af saltvandet, kan du også bade i poolen, eller bare ligge og dase i en liggestol.

Rejser til Koh Tao