Koh Tao

Koh Tao er én af Thailands mest kendte og ikke mindst og mest besøgte ferieøer. Her kan du både opleve det bedste af den thailandske natur og ikke mindst dykke og snorkle på et af de bedste steder i landet. Så hvis du drømmer om en afslappende ferie i eksotiske omgivelser, så bør du lægge vejen forbi Koh Tao.

Oplev Thailands fantastiske østkyst

Koh Tao er en forholdsvist lille ø langs Thailands østkyst og er tæt placeret på øerne Koh Phangan og Koh Samui. Koh Tao ligger i den Thailandske golf ca. 85 km ud for byen Chumphon.

Koh Tao passer både til dykkeren og til famileferien 

Koh Tao er en ø, der har lidt af det hele. Hvad enten du er backpacker, dykkerentusiast eller en familie, der er ude efter lækre og børnevenlige strande, så er Koh Tao den perfekte destination. På den ene side byder Koh Tao på en frodig jungle, krystalklart vand og mange muligheder for at tage på spændende og eksotiske udflugter. Det er nemt at komme rundt på øen på enten scooter eller på cykel. På den anden side finder du også masser af lækre sandstrande. En lang række af disse er både velegnet til at slappe af på og nyde det dejlige vand med en drink i hånden, imens andre er helt oplagte til at dykke ved. Men det vender vi tilbage til længere nede i artiklen. Hvis du er til afslapning og ro, skal du vælge en strand på østkysten af Koh Tao. Et godt valg kunne være strandene Aow Hin Wong og Aow Lang Khai. Men også stranden Sai Nuan på sydøst-spidsen af Koh Tao er fredelig og godt gemt væk.

Koh Tao byder på flot natur og lækre omgivelser

Koh Tao har ikke de store seværdigheder som templer eller monumenter, men til gengæld byder øen på masser af flot natur og store bjerge. Infrastrukturen på Koh Tao er ikke så udviklet endnu, og det har virkelig sin charme at køre rundt på scooter eller cykel på de bumpede veje og stier. Der er rig mulighed for at vandre og hike op i de smukke bjerge, igennem junglen og til udkigsposterne John-Suwan viewpoint eller Koh Nang Yuan viewpoint. Her er der en fantastisk udsigt over både strandene og ikke mindst havet.  

Thailands bedste dykker-ø

Udover at nyde de lækre strande og opleve den fantastiske natur, så er det også den perfekte destination, hvis du gerne vil ud og dykke. Koh Tao bliver kaldt for Thailands bedste ø at dykke ved, og der er virkelig noget om snakken. Vandet er skønt og helt klart, og der er masser af koraller og spændende fisk i havet. Du kan både være heldig at opleve hvalhajer og skildpadder samt en lang række tropiske fiskearter. Koh Tao er en meget populær ø at dykke ved, og derfor er øens største strand, Sairee Beach, altid fyldt med ivrige dykkere og folk, der snorkler. Du har mulighed for at tage et PADI-dykkercertifikat på Koh Tao til en lavere pris end hjemme i Danmark. 

Tag på øhop til Koh Tao med C&C Travel

Hos C&C Travel er vi meget begejstrerede for Koh Tao, og det er helt sikkert en af vores absolutte favoritøer til en strand- og dykkerferie i Thailand. Du har rig mulighed for at komme forbi Koh Tao på en af vores mange Thailandsture- og rundrejser, hvor du besøger flere forskellige øer såsom Koh Samui og Koh Phangan. Så hvis du planlægger en tur til Thailand, så vil vi anbefale dig at lægge vejen forbi Koh Tao. Nedenfor kan du se alle vores rejser til Koh Tao.

Rejser til Koh Tao

Hoteller i Koh Tao

Charm Churee Villa er et dejligt og hyggeligt sted, der ligger i Jansom bugten ved en lille privat strand. Her er du helt omgivet af naturen: palmer, klipper og havet. Du bor i rustikke hytter primært i naturmaterialer, men de er altså lidt slidt. Derudover er her en dejlig restaurant med super udsigt over havet og fin service. Her er ingen pool, men skønt hav, og du kan få massage i en pavillon på klipperne og senere nyde en middag i stearinlysets skær i restauranten. Bemærk, at her er mange trapper, så stedet er ikke ideelt, hvis du har gangproblemer.

Haad Tien Beach Resort er et virkeligt lækkert boutique hotel, der ligger ned til en lang, skøn privat strand i en lille bugt omgivet af klipper. Her er helt roligt, og du kan næsten ikke andet end at slappe af i disse skønne omgivelser. Her er en shuttle bus ind til den nærliggende landsby et par gange om dagen. Hotellet er bygget i en kokosplantage, og der er god plads mellem de dejlige hytter. Værelserne er lækkert indrettet med træmøbler og alt, hvad du skal bruge - inklusiv gratis internet omend kvaliteten svinger lidt - og du kan nyde den smukke udsigt til havet fra terrassen. Herudover byder resortet på dykkercenter, spa, yoga og en stor, lækker pool. Hvis du bliver sulten, kan du spise på deres grill restaurant med udsigt over vandet. Resortet dyrker deres egne økologisk grøntsager, og her lægges i det hele taget stor på bæredygtighed: der dyrkes egne blomster og planter, vand kommer fra egne brønde og både spildevand og affald genbruges så vidt muligt.

Sensi Paradise er et rustikt og hyggeligt hotel bygget i thailandsk-inspireret stil, og det ligger i dejlige grønne omgivelser lidt oppe ad en skråning, kun to minutters gang fra byen og havnen. Stedet er bygget næsten udelukkende med materialer fra øen, primært træ og sten, og de charmerende bungalows er udsmykket med kunsthåndværk. Bungalowerne ligger op ad skråningen, så du skal op ad en lang trappe for at komme til dem. Foran hotellet ligger stranden med havnen i den ene ende og klipper i den anden. Du kan også tage en svømmetur i hotellets dejlige swimmingpools. Der er gratis wifi, og har du brug for at kontakte omverdenen, kan du benytte hotellets computer. Restauranten serverer dejlig mad, og du kan nyde morgenmaden med udsigt over havet.

The Beach Club by Haadtien er et dejligt hotel, der ligger afsides ned til en lang, privat strand i en lille bugt omgivet af klipper. Her er helt roligt, og du kan næsten ikke andet end at slappe af i disse skønne omgivelser. Der går en shuttlebus ind til den nærliggende landsby et par gange om dagen. Værelserne er moderne og lækre, og du får både TV, DVD, minibar, gratis wifi og en lille balkon, hvor du kan sidde og nyde aftenerne og de dejlige omgivelser. Tag en dukkert i vandet, forkæl dig selv med en tur i spaen eller spis sprøde pizzaer på det lille, italienske pizzeria. Hvis du bliver træt af saltvandet, kan du også bade i poolen, eller bare ligge og dase i en liggestol.