Koh Yao

Koh Yao er en øgruppe der ligger ud for Phuket i Phang Nha-bugten, og som består af små, bjergrige øer med dejlige sandstrande og frodig jungle – rigtig paradisstemning! Den ene af hovedøerne hedder Koh Yao Yai, hvilket betyder ”lange, store ø”, og her ligger de fleste af C&C Travels hoteller. Øen er i stor udstrækning dækket af mangroveskov og har derfor et rigt dyre- og fugleliv. Du har blandt andet mulighed for at møde makakaber, næsehornsfugle, havørne og isfugle. Tag på sejltur i den smukke bugt, kør på mountainbike i det grønne landskab, kig efter fugle og slap af på stranden. Det er en fed ø at køre rundt på enten på knallert eller cykel, og på vejen vil du komme igennem små, hyggelige landsbyer, hvor du kan se livet gå sin vante gang. Øboerne passer godt på deres øer, og her er pænt og rent alle vegne og en virkelig imødekommende atmosfære. Du kan ikke købe alkohol i byerne, men du skal selvfølgelig ikke snydes for farvestrålende cocktails på dit resort. Koh Yao Noi er en mindre ø, hvilket navnet også antyder – Koh Yao Noi betyder nemlig ”lange, lille ø”. Her er også uberørt natur og få turister, og så er øen jo endnu mindre, så du har mere af den for dig selv.

Hoteller i Koh Yao

Betterview Bed Breakfast & Bungalow er et tropisk hotel på øen Koh Yao Yai. Du bor i en intim bungalow verden med 12 bungalows midt i en skøn naturlig have fuld af palmer og træer. Dit værelse er omringet af natur, hvor du bl.a. har balkon, TV, køleskab, WiFi, aircondition og jacuzzi, så du kan ligge og boble. Det flettede naturlook er overalt, så du kan virkelig mærke, at du er i Thailand. Hop i den flotte pool og nyd udsigten ud over det blå hav med øer i horisonten. Der er dømt hygge med grillet kød og fisk på hotellets restaurant, og vil du gerne grille på din balkon så lån udstyr og leg kok. Få sved på panden på hotellets tennisbane eller lej en cykel eller motorcykel og tag på eventyr på øen. Du er totalt indkapslet i natur – både vand og land!

GLOW Elixir Koh Yao Yai er et super hyggeligt sted, og det er her, du skal tage hen, hvis du bare trænger til fred og afslapning, for du er omgivet af naturen, og der er ikke så meget andet her. Du bor i en lille, fin villa med palmebladstag, dejlig terrasse, lækkert udendørs badeværelse og gratis internet. Du kan bade i den dejlige pool, og du kan selvfølgelig også bade på den private sandstrand, eller bare slentre lange ture i vandkanten - vandet bliver ekstremt lavt ved lavvande, så den er virkelig børnevenlig. Stranden bliver gjort rent hver dag, og det er også nødvendigt. Dyrk yoga ved poolen, sejl i kajak og dyk eller snorkl i det turkisblå vand. På restauranten kan du spise lækker mad, men det er lidt dyrt.

Koyao Island Resort er et lækkert resort der ligger helt ned til stranden i smukke, grønne omgivelser. Du bor mellem palmetræer i fred og ro væk fra turistede områder. Her er hyggelige og dejligt indrettede hytter bygget i træ palmeblade. På værelset har du både loft- og gulvfan, men brisen fra havet hjælper også på at køle dig ned. Slap af ved poolen eller tag en tur i den dejlige spa. Du har også mulighed for yogatimer, mountainbiking, snorkling og kajaksejlads, når din krop skal udfordres lidt. Spis din aftensmad på ægte thailandsk manér på hotellets Pum Pui restaurant eller nyd mad på deres Big Tree Terrace med udsigt ud over vandet. Kobl fra i Gecko bar med en drink i hånden, mens du tænker på, om det at bo her ikke bare er meningen med livet.

Paradise @ Koh Yao er et lækkert resort, der ligger smukt i sin egen bugt med en stor kalkstensklippe ved siden af og lige ned til en dejlig strand. Resortet er omgivet af klipper, regnskov og havet, så her er roligt og skønt. De hyggelige værelser er pænt og lyst indrettet i koralfarver, har store vinduer og gode faciliteter, bl.a. gratis wifi. Her er en dejlig pool, spa- og wellness-center to gode restauranter og super morgenmad.