Krabi

Krabi-provinsen er kendt for sin skønhed og det krystalklare vand, de majestætiske kalkstensklipper, de skønne strande, gummiplantagerne, de frodige mangroveskove og kanalerne danner rammerne for dette pragtfulde sted. Tag rundt i den skønne natur med jeep, motorcykel eller scooter. Eller du kan sejle i kajak gennem mangroverne, glide i en gummibåd ned ad floden og gennem junglen. Skal der føjes lidt kultur til alle de dejlige naturoplevelser, så besøg Wat Klong Tom museet, hvor der er stenværktøj, bronzeredskaber, potteskår og meget mere eller besøg Tiger Cave templet, der er bygget ind i en lavvandet kalkstenshule, og hvorfra en trappe leder ned til en lille dal. Den mest berømte strand er Ao Nang Beach, som er en rigtig ferieby med strandpromenade, butikker, gadekøkkener og alt hvad, der hører sig til. Den mere stille Railey Beach ligger 15 minutters sejlads fra Ao Nang. Her er fred og ro og ingen biler, da områdets 3 smukke strande er spærret helt af, af enorme kalkstensbjerge. Andre stille strande er Tubkaek, som er omgivet af vild natur og Klong Muang, hvor der ligger flotte eksklusive resorts.

Hoteller i Krabi

Anyavee Tubkaek Beach Resort er et lækkert, stor hotel, der ligger lige ned til stranden fuldstændig omgivet af palmer og skøn natur. Her er dejlige, store værelser med gode faciliteter og internetforbindelse i fællesområderne. Tag en dukkert i en af de forskellige pools og så måske en massage i den dejlige spa. Der er vidunderlig udsigt over havet - husk at nyde solnedgangen!

Ao Nang Villa Resort er et stort resort, der ligger lige ved stranden med masser af restauranter og butikker i nærheden. Dejlige værelser, flere pools, have og en morgenmadsrestaurant med udsigt over vandet.

Beach Terrace Hotel er et lille hotel, der ligger super fint lige ned til den skønne Ao Nang strand og indenfor kort gåafstand til både markedet og restauranter. Det er et lidt ældre hotel med nydelige, enkle værelser, der har varieret interiør. Her er også lille men dejlig pool. Forvent ikke for meget af morgenmaden men nyd udsigten over havet fra restauranten.

Beyond Resort Krabi er et stor og flot hotel, der ligger lige ned Klong Muang stranden. Her er skønne værelser, en tropisk have, en dejlig pool og flot udsigt over havet fra restauranten. Nyd spaen, lej en kayak og slap af i de dejlige omgivelser.

Centara Grand Beach Resort & Villas Krabi er et stort, flot resort med masser af charme. Husene ligger op ad en skrænt med god plads imellem og masser af træer, buske og smukke blomster over det hele. Det ligger i en lille bugt ud til en privat strand, så du er helt isoleret - men du kan sejle ind til Ao Nang på 7 minutter. Du kan også gå til Ao Nang ad abestien i bjergene på i et kvarters tid - men du skal have bentøjet i orden og ok sko på, da du skal op og ned af en del trætrapper. Værelserne er dejlige, og her er balkon, hvor du kan sidde og nyde den flotte, frodige have, men pas på aberne – de er nogle labaner, og de nupper mad fra bordet. Her er gratis (men ikke frit) wifi, og resortet har en skøn swimmingpool med jacuzzi og spa, hvor du kan få lækre behandlinger, men hvis du hellere vil være aktiv, er der også masser af vandsportsaktiviteter som udlejning af både og kajakker, snorkling og vindsurfing.

Krabi Cha-Da Resort ligger centralt i Ao Nang by med masser af butikker, restauranter og barer. Resortet ligger oppe ad vejen og meget stille med en skøn udsigt over bugten og bjergene og kun 15 minutters gang til Ao Nang stranden. Ao Nang stranden er et travlt sted, for det er her, alle long tail speed bådene starter og slutter deres udflugter, men her er hyggeligt om aftenen med alle restauranterne. Krabi Cha-Da Resort er et lidt ældre hotel, og det kan ses nogle steder, men det er alt i alt et godt resort med to forskellige pools, fitnesscenter, spa og gratis internet i lobbyen.

Krabi Resort er et flot hotel, der ligger i smukke grønne omgivelser tæt ved både Ao Nang by og med sin egen private strand, hvilket er et stort plus, da Ao Nang stranden er meget travl. Pæne værelser med gode faciliteter herunder internet imod betaling (gratis i fællesområder). Her er en dejlig pool, en børnepool og spa.

Krabi Thai Village Resort er ligger rigtig godt, ca. 10 minutters gang fra Ao Nang stranden og heller ikke langt fra centrum af Ao Nang by. Hotellet har også egen privat strand, som der kører en shuttle til. Resortet er skønt og har en flot traditionel inspireret arkitektur og ligger dejligt omgivet af palmer og anden frodig beplantning. Værelserne er store og har egen balkon. Her er mange gode faciliteter såsom tre forskellige pools fitnesscenter, gratis wifi, spa og massage og flere restauranter.

Maleedee Bay Resort er et hyggeligt og meget enkelt sted, som ligger i fredelige omgivelser 2-3 km. fra Ao Nang stranden. Du bor i værelsesbygningen, der vender ud mod poolen, og værelserne er af lidt ældre dato men rummelige med stor balkon, køleskab og gratis wifi. Her er gratis te og kaffe, så du kan sidde på din balkon om aftenen og nyde en kop, inden du skal i seng - eller hvad med at benytte dig af massage-servicen og blive ekstra afslappet? Der er kun 500 meter til den dejlige Nopparat Thara Beach, så hvis du bliver træt af hotellets lille pool, kan du bare smutte ned på stranden. Benyt dig af hotellets gratis shuttle tuctuc ind til Ao Nang – den kører 3 gange om morgenen, 3 gange om eftermiddagen og 3 gange om aftenen, og du kan gå tilbage til resortet på ca. 15 minutter (men husk lommelygte, lidt af vejen kan være lidt mørkt). Hotellets restaurant er god, hvis du kan lide stærk mad, og personalet er rigtig hjælpsomt. Morgenmaden derimod er ikke så varieret. 

Phra Nang Inn er et dejligt hotel, der ligger på Ao Nang Beach, kun en kort gåtur fra shopping- og restaurantområdet. Værelserne er rummelige og indrettet i friske farver, og alle har moderne faciliteter som aircondition og minikøleskab. Tag en dukkert i swimmingpoolen, besøg hotellets spa og smag dig rundt til din yndlingsrestaurant og bar - her er nemlig flere.

Railay Bay Resort ligger på den spændende Railay Beach, der er omgivet af klipper. Du kan kun komme dertil med en longtail boat, og bådene kan ikke gå helt ind til stranden, så de sidste par meter må du smøge buksebenene op og soppe. Turen tager ca. 15 minutter fra Ao Nang. Det er et hyggeligt lidt ældre sted med mange forskellige slags bungalows spredt over et stort smukt hotelområde. Værelserne er gode og pæne, har internetadgang og de fleste har en dejlig terrasse. Her er også pool, massage og jacuzzi.

Railay Princess Resort & Spa er et rigtig dejligt sted, der ligger ved vandet og tæt på dejlig strand. Her er rolige, skønne omgivelser og gode, enkle værelser. Her er to virkelig skønne pools - den ene ligger højt, så du kan rigtig ligge og dase, mens du nyder udsigten ud over havet og de fantastisk smukke klipper. Morgenmaden er super, og der er wifi i nogle af fællesområderne.

Sand Sea Resort ligger ved den skønne West Railay strand, ca. et kvarter med båd fra Ao Nang-stranden. Det er et lækkert sted med smukke værelser, her er en dejlig pool, internet forbindelse i lobbyen og morgenmaden er helt i top. Her serveres ikke alkohol, men du må gerne medbringe din egen vin eller øl, når du spiser den lækre mad i restauranten.

The Elements Resort Krabi er et smukt hotel, der ligger ud til stranden, helt afsides i rolige omgivelser, så her er virkelig mulighed for at få slappet af og forkælet sig selv. To gange om dagen kan du køre med hotellets bus til Ao Nang, som ligger 19 km. væk, eller du kan leje bil og cykler, hvis du vil rundt i området på egen hånd. Hotellet har det meste: dejlige, store værelser med balkon og internetadgang, fitnesscenter, yogarum og en spa, hvor du kan koble af med en af de lækre behandlinger. Du kan nyde en cocktail direkte i den store, flotte pool, mens du sidder på en barstol i vandet. Hotellet har endnu en bar og en udmærket restaurant, der har åbent hele dagen. Gå en tur i den frodige have - her er masser af smukke planter at se på, så du kan rigtigt føle dig henført til freden og roen i den lille oase.

Timber House Resort har 51 store, rene værelser og en god beliggenhed tæt på stranden i gåafstand til centrum af byen. På værelserne er der aircondition, tv, minibar og din egen terrasse, hvor du kan sidde og nye en drink eller læse en bog i ro og fred. Der er gratis wifi i hotellets fællesområder, men hvis du skal bruge det på værelset, skal du betale et mindre beløb. På hotellet er der en hyggelig restaurant med blandt andet rigtig god seafood. Hvis du trænger til en dukkert, kan du dyppe dig i den lille pool – tag et par baner (det er hurtigt overstået, for den er ikke så stor!) eller svøm ind under det lille vandfald. Der er også en stor separat børnepool til de små. Hotellets personale er meget hjælpsomt og smilende.

Tup Kaek Sunset Beach Resort & Spa er et dejligt og virkelig smukt sted, der ligger lige ned til en skøn, privat strand. Her bor du i rolige omgivelser, perfekt til afslapning. Hovedbygningen og de dejlige bungalows ligger i en grøn have, og her er to små pools og en spaafdeling. Skal du have lidt liv og glade dage, er det kun en kort taxatur væk. Her er internetforbindelse og en dejlig restaurant helt ned til vandet, så du rigtig kan nyde udsigten til kalkstensklipperne og det turkise vand.