Kyoto

Kyoto er den gamle hovedstad og anset for at være det kulturelle centrum med ca. 3.000 templer, så der er nok at tage fat på. Den Gyldne Pavillon (Kinkaku-ji) er måske den bedst kendte seværdighed, så den skal naturligvis ses. Pavillonen er en genopførsel af den oprindelige, som brændte ned i 1950, men den ligger meget smukt lige ud til søen, og du kan tage på rundtur i parken og måske kan du prøve lykken i en af ønskebrøndene? Ikke langt fra den Gyldne Pavillon ligger Ryoanji templet, som er kendt for at have den måske flotteste stenhave i Japan. Her er 15 sten, som betragtes siddende på verandaen, hvor du så kan sidde og tænke lidt over formålet med placeringen af stenene – teorierne er mange! Sølvpavillonen (Ginkakuji) er ikke så flot som den Gyldne Pavillon, men det er til gengæld den oprindelige bygning, som kun er vedligeholdt med nye materialer få steder, og haven omkring pavillonen er helt fantastisk. På gaden op til pavillonen er der et stor udvalg af souvenir butikker, og ved foden af bakken ligger Filosofi-stien, som snor sig langs en lille å, hvor kirsebærtræerne om foråret dækker åen med deres lyserøde blomster. Nogenlunde midt imellem disse to pavilloner ligger kejserpaladset i Kyoto, som er delvist åbent for offentligheden, da kejseren ikke bor her længere. Besøg også Gion distriktet, der er kendt for sine velbevarede gamle huse og shoppingcentrene på den anden side af floden. Der er mange flere templer i byen -og du kan cykle rundt til mange af dem.

Hoteller i Kyoto

Ana Crowne Plaza Kyoto er et pænt og lidt ældre hotel, der ligger lige foran Nijo slottet og ca. 1 minuts gang fra Nijojo-Mae metrostation. Værelserne er små, men pæne og hyggelige - alle er med gratis internet, TV, varme og air-con. På hotellet finder du en indendørs swimming pool og en sauna, som du kan benytte for lidt ekstra. Hotellet har 5 forskellige restauranter, der serverer alt fra det franske køkken til lækkert japansk mad.

Dai-ni Tower er et nydeligt hotel kun 2 minutter fra Kyoto station og Kyoto tårn. På hotellet kan du gratis låne en cykel, så du let kan tage på opdagelse i byen. Værelserne er små og enkelte - alle er med gratis internet, air-con og TV. I hotellets restaurant kan du købe en rigtig dejlig international buffet morgenmad med både varme og kolde retter.

Hotel Gran Ms Kyoto er et udmærket hotel, der har en god beliggenhed tæt ved Kamogawa River, shoppinggaden Nishiki og offentlig transport. Flere steder på hotellet er der udstillet værker af den lokale kunstner, Ms. Junko Funanda, der laver farverig og fantasifuld kunst. Værelserne her er små, men pæne og rene, og indrettet med det, du skal bruge: badeværelse, aircondition og gratis WiFi. Får du et værelse ud mod vejen, skal du være forberedt på, at der kan forekomme trafikstøj. Hotellet har ikke nogen restaurant - til gengæld er personalet behjælpelige med at reservere bord på en af de mange gode restauranter, der ligger lige i nærheden. 

Hotel MyStays Kyoto-Shijo er et godt hotel, som ligger i gåafstand fra det meste - 5-10 minutters gang fra flere forskellige stationer og ca. 15 minutters gang fra shoppeområderne. Værelserne er ikke så store, men de er gode, og her er aircondition og et skrivebord med stol, hvor du kan sidde og skrive dine postkort. Der er gratis wifi i den hyggelige lobby på 2. sal, og det er også her receptionen. Spørg de søde ansatte til råds, hvis du vil vide, hvor der er godt at spise, eller hvad der er værd at se. Der er en morgenmads- og frokostrestaurant på hotellet, og maden er helt fin. Det er muligt at leje cykler fra hotellet, men antallet er begrænset, så spørg efter dem ved ankomsten.

Kyoto Royal Hotel & Spa er et udmærket hotel, der ligger meget centralt med restauranter, shopping og natteliv næsten lige uden for døren. Det er også et populært hotel blandt turister, da det ligger tæt ved flere af byens attraktioner. Værelserne er pæne, men har en lidt ældre indretning. Du finder dog stadig alle moderne faciliteter så som aircondition, tv, internet, køleskab og el-kedel. Vær opmærksom på, at her kan være lydt. På hotellet finder du også en restaurant, en bar og en spa-afdeling, hvor du bl.a. kan forkæle dig selv med en traditionel japansk massage.

Kyoto Tokyu Hotel er et stort hotel, hvor du får god valuta for pengene. Det er ikke et meget prangende hotel, men det er rent og pænt, og værelserne er udstyret med alle de nødvendige faciliteter. Drømmer du om at bo midt i byens pulserende liv, er det ikke her, du skal bo. Her bor du i lidt mere rolige omgivelser, men det er nemt at komme rundt i byen med taxa og offentlig transport - og så har hotellet en gratis shuttlebus, der kører til og fra Kyoto Station. Hotellet byder på flere forskellige restauranter samt en tea-lounge og bar, hvor du kan nyde en drink eller en dejlig kop te. Hotellets ansatte er utrolig hjælpsomme, så ønsker du hjælp til at bestille udflugter, eller mangler du et par tips omkring byen, kan du bare spørge.

Mitsui Garden Hotel Kyoto Sanjo er et dejligt hotel, der ligger i hjertet af byen – tæt på masser af gode restauranter og gode shoppemuligheder. Du kan gå til metrostationen på få minutter, så du kan nemt udforske mere af byen. Værelserne er små men moderne og gode – og de er indrettet med aircondition, køleskab og gratis wifi. På hotellet er der en restaurant, som serverer lækker japansk mad – og morgenmaden er også rigtig god. Du bør også prøve det offentlige bad på hotellet, hvor du kan nyde den naturskønne udsigt over den anlagte japanske have, imens du flyder rundt i det naturligt opvarmerede vand og bare slapper helt af. Du kan dog ikke forvente at have badet helt for dig selv, for det er populært, og på nogle tidspunkter af dagen kan der være ret mange mennesker. 

Mitsui Garden Hotel Kyoto Shijo er et dejligt hotel, der ligger midt i byen i gåafstand til masser af lækre restauranter og gode shoppingmuligheder - og så har du faktisk mulighed for at leje en cykel, hvis du har lyst til at prøve noget andet end den offentlige transport. Værelserne er små men moderne indrettet med tv, køleskab og elkedel. På hotellet finder du en restaurant og oven i købet også et offentligt bad. I dette bad, eller "onsen", som det kaldes kan du lade din krop synke ned i det naturligt opvarmede vand og bare slappe af. På nogle tidspunkter af dagen vil du dog opleve, at der er mange mennekser, så regn ikke med, at have det hele for dig selv. Som traditionerne foreskriver, er der både en afdeling for herrer og damer, og derudover findes der også massagestole, hvor du kan blive æltet igennem efter en oplevelsesrig dag.

Smile Hotel Kyoto-shijo er et centralt beliggende hotel, hvor du bor tæt på både attraktioner, masser af restauranter og offentlig transport. Hotellet er i sig selv ikke noget specielt, så det er et sted, du skal vælge på grund af beliggendheden. Værelserne er små, ligesom på mange andre hoteller i Japan, men de er indrettet med faciliteter som tv, køleskab og elkedel til at lave te. Der er også gratis WiFi, men det fungerer dog ikke lige godt alle steder. Hotellets restaurant serverer både japanske og mere internationale retter, og i ønsker du gode tips eller hjælp til at finde rundt i byen, kan du bare spørge i den døgnåbne reception.