Laoag

Laoag ligger helt oppe i det nordligste Filippinerne. Det er en større by med hyggelige gader og flere historiske seværdigheder. For at lære mere om befolkningen i det nordlige Filippinerne kan du besøge det etnografiske Museo Ilocos Norte. En sightseeingtur i byen kan blandt andet gå til St. Williams-katedralen - denne gamle kirke fra 1612 med det 45 meter høje klokketårn siges at synke en tomme hvert år. Du kan også besøge St. Augustine Church, også kaldet Paoay Church, der er bygget i 1694 til 1710 og siges at være jordskælvssikker. Kirken er på UNESCOs verdensarvsliste og er absolut et besøg værd. Hvis du vil vide mere om Filippinernes tidligere diktator Marcos, så kan du arrangere en tur til Batac, hvor du kan besøge det museum og mausoleum, hvor diktatoren ligger. Her kan du se hele historien om ham og se mange af hans personlige ejendele, som er udstillet her. Du kan også vælge at tage ud at se Asiens ældste og højeste fyrtårn ”Bojeador Lighthouse”. Her kan du gå op ad de 73 stejle trin til toppen og nyde den fantastiske udsigt over det sydkinesiske hav. Når sulten melder sig kan du tage hen til Dap-ayan ti Ilocos Norte, hvor du finder en masse madboder og gadekøkkener.

Rejser til Laoag

F66
Manila, Laoag, Vigan, Baguio, Sagada, Banaue, Coco Beach
F67
Manila, Coco Beach, Laoag, Vigan, Baguio, Sagada, Banaue, El Nido, St. Paul Nationalpark, Panglao Island, Siquijor

Hoteller i Laoag

Grand Octogon Resort ligger lidt uden for byen, på hovedvejen ind til Laoag. Stedet er sjovt bygget med en flot have og en dejlig swimmingpool til de varme dage. Værelserne er pæne, men simple, og vi forsøger altid at booke de bedste, de har. I træerne ved siden af poolen er der mulighed for at komme op til det, der mest minder om et stort legehus, via en simpelt bygget trappestige.

Java Hotel er bygget i en hyggelig balinesisk stil, og måske er det byens bedste hotel? Hotellet ligger lige nord for centrum af Laoag og her bor du godt. Du kan få dejlig massage, slappe af ved swimmingpoolen eller for dig, der vil være mere aktiv, er der klatrevæg, tennisbaner og fitnesscenter. Her er også gratis trådløst internet. Fra hotellet kan du nemt arrangere udflugter i og omkring byen - bare spørg receptionen om hjælp til at finde en bil og chauffør.