Lovina

Lovina Beach er et kystområde på den nordøstlige del af Bali, og det er kendt for sine brede, mørke sandstrande med vulkansk sand og rolige bølger. Ud fra Lovina er der et beskyttet koralrev, hvor små udriggerbåde sejler ud, og her er helt fantastisk at snorkle mellem farverige fisk, koraller og indimellem også delfiner! Du kan tage på skønne dykkerture i området, både på Menjangan men også Tulamben. Stemningen i Lovina er meget fredelig, rolig og afslappet, og den bedste tid på døgnet må næsten være, når solen går ned over den lange, dejlige strand - udsigten bliver ikke flottere! Efter solnedgang kan der købes friske fisk - fanget samme dag - på en restaurant på stranden. Og imens du sidder på stranden og spiser, kan du se fiskerne tage ud i deres små både igen i nattens mørke og fiske med natlys. En anden meget smuk naturoplevelse er det høje vandfald Git Git. Det er en tur ned igennem junglen, og du føler dig som en sand eventyrer. Det 40 meter høje vandfald omringet af frodige omgivelser er en fantastisk oplevelse for både krop og sjæl. Hvis sjælen skal have endnu et løft, er det også muligt at besøge Brahma Vihara Arama klosteret i byen Dencarik. Det er Balis største buddhistiske kloster, og kombineret med smukke orange tage og adskillige guld Buddha figurer samt stupa (buddhistiske spir struktur) minder det mest af alt om noget taget ud af en film. Der er mulighed for fordybelse og meditation sammen med munkene. I nærheden ligger de varme kilder i Banjar, og det er et fortryllende område med udskæringer og varmt, terapeutisk vand. Ansigter udhugget i sten sender det varme vand i en lind strøm ned over besøgende, og det høje svovlindhold og andre mineraler menes at være helende. Lovina er godt for krop og sjæl!

Hoteller i Lovina

Aneka Lovina Villas & Spa er et større hotel, der ligger ved stranden på Balis nordkyst. Det er et super sted, hvis du ønsker fred og ro i dejlige omgivelser. Du bor på et udmærket værelse eller en hytte i balinesisk stil, der ligger fordelt i en dejlig have. Alle værelserne er rimelig ens. Her er også en dejlig swimmingpool med poolbar, to restauranter, spa og wellness.

Bali Taman Beach Resort & Spa er et godt hotel, som ligger lige ud til stranden og blot 10 minutters kørsel til centrum. Du bor i et simpelt men helt fint og rent værelse med aircondition. Internettet er desværre ikke så godt. I restauranten kan du om morgenen vælge lidt forskelligt fra morgenbuffeten, og her skal du nok finde noget, du kan lide. Om aftenen er udvalget på menuen måske lidt begrænset, men til gengæld er maden god. Hvis du har brug for et afbræk fra svømmeture i havvandet, så hop en tur i poolen eller få dig en massage i spaen, hvor du rigtig kan slappe af. Er du glad for sved på panden, så kan du glæde dig over tennisbanen, som du frit kan bruge, hvis du får brug for at på pulsen lidt op. De ansatte er rigtig venlige.

Frangipani Beach Hotel er et charmerende hotel i idylliske omgivelser lige ud til stranden. Hotellet ligger blot 10 minutter fra Lovina centrum, som du kan gå til langs den dejlige strand. Værelserne er temmelig store og er pænt indrettet med en blanding af både antikke og moderne møbler – her er sikkerhedsboks, vasketøjsservice og mulighed for at leje cykler. Alle værelser er indrettet med klimaanlæg, og skulle du få brug for at tjekke din mail, har du gratis WiFi døgnet rundt. Menuen i hotellets restaurant har ikke et ret stort udvalgt, men maden smager godt. Poolen ligger i den hyggelige blomstrende have, og du har udsigt til den mørke sandstrand herfra. Hotellets ejer Birgitte er rigtig god til at hjælpe med at arrangere ture, og hendes personale har styr på det hele og er super gode.

Hotel Rumah Cantik er et lille, familieejet hotel med kun 4 hyggelige værelser fordelt i 2 gæstehuse. De er virkelig hyggelige, bygget i traditionel, enkel balinesisk stil med køkken, hyggelig dagligstue og en lille pool. Bæredygtighed er en integreret del af den måde, hotellet fungerer på og her er mange tiltag, der værner om miljø og mennesker. Hotellet ligger 10-15 minutters gang fra hovedvejen og et lidt længere stykke fra stranden. En af ejerne er danske Jette, og hun er rigtig sød til at hjælpe dig med at arrangere ture eller fortælle dig mere indgående om den balinesiske kultur mm. Hotellet har ikke en rigtig restaurant, hvor udefrakommende kan spise, men de laver dejlig mad til dem, der bor her!