Mahabalipuram

Mahabalipuram er en lille by med kun 12.000 indbyggere. Selvom byen ikke er stor, står den alligevel på UNESCOs verdensarvsliste, da der findes et utal af monumenter bygget mellem det 7. og 9. århundrede. Her er hele 14 grottetempler, tre stentempler, fire udskårne stenrelieffer m.m., så her er nok at gå i gang med! Besøg måske Panchi Ratha, der ligger på vej ud af byen og består af fem templer, som er bygget ind i hver deres hele sten. De er i vidt forskellig byggestil, og ingen af dem er færdiggjorte, men det er alligevel et sjovt syn. Shore templet er også en god oplevelse! Det er seks templer, og det sidste af templerne ligger ude i vandet - faktisk har det været helt nede under vandoverfladen, men under tsunamien trak vandet sig tilbage og synliggjorde templet. Du bør også se parken med Krishnas Butter Ball - det er en kæmpstor, rund klippe, der ser ud til hvert øjeblik at kunne glide ned. Du kan tage nogle sjove billeder foran og halvt inde under klippen. Lige ved siden af ligger Descent of the Ganges, som er fantastisk smukke stenudskæringer i klippen. Mahabalipuram er også kendt for sine dygtige stenhuggere, og her er det en uddannelse, der tager 5 år! Ud over at være en kulturel destination, er byen også en stranddestination. Tag en dukkert, men vær opmærksom på, at du skal iklæde dig lidt mere tøj end på en normal strandferie. 

Hoteller i Mahabalipuram

Chariot Beach Resort er et dejligt hotel som ligger tæt på stranden i et grønt område og i gåafstand til turistattraktioner som fx templer og Sea Shell-museet. Du vil forstå hvorfor dette hotel jævnligt bliver brugt til at holde bryllupsfester – omgivelserne er rigtig dejlige. Værelserne er rumlige, er rene og pæne og har selvfølgelig både wifi, kaffemaskine og minibar. Udenfor ligger en stor pool, hvor du virkelig kan boltre dig på den gode plads og få taget en masse lange baner, så du kan samle appetit til en tur i hotellets restaurant, som byder på god mad. Især vegetarretten Veg Briyani og kokkens seafood er populære blandt gæsterne. Hvis du mere er i humør til en lille drink, tilbyder baren nogle lækre af slagsen – også non-alkoholiske. De ansatte er opmærksomme på dine behov og vil gå langt for, at du får et dejligt ophold. Forkæl dig selv med en tur i hotellets spa og få gnubbet dine fødder eller masseret din ryg. 

Hotel Sea Breeze er et udmærket hotel, der ligger perfekt placeret tæt ved stranden og tæt ved byen, lige ved turistgaden. Værelserne er ikke noget specielt, men her er lidt grønt og en meget simpel pool.

Rejser til Mahabalipuram

876
Mahabalipuram, Pondicherry, Tharangambadi, Thanjavur, Madurai, Periyar, Kerala Backwaters og Cherai Beach.