Mahiyanganaya

Mahiyanganaya er en by, som ligger lige ved Mahaweli River og kun en halv times kørsel fra Maduru Oya Nationalpark. Nationalparken beskytter områdets vilde dyr, specielt de omkring 200 elefanter, der holder til på de grønne sletter ved mange små vandhuller. I udkanten af nationalparken bor det oprindelige vedda-folk. De var de første mennesker på Sri Lanka, men i dag er der ikke mange tilbage - måske så lidt som færre end 1.000 personer. De, der ikke har integreret sig i resten af det srilankanske samfund, lever i landbyen Dambana og de har fået tilladelse til gå ind i Maduru-Oya nationalparken for at fiske i søerne, indsamle planter og andre materialer samt besøge de religiøse steder, de har der. Det er muligt at besøge Dambana og se, hvordan Veddaerne lever – måske er turismen deres bedste mulighed for at bibeholde deres traditionelle livsstil.

Det er ofte Maduru Oya Nationalpark, folk kommer for at se. Den sydvestlige del af parken er domineret af en lang, flot bjergrække, men ellers er naturen i parken en blanding af tropisk og frodig grøn skov, hvilket gør parken til et dejligt hjem for et utal af planter og dyr. Udover elefanter kan du oplevelæbebjørne, leoparder og vandbøfler eller mindre dyr som aber, oddere, slanger og fugle. Nationalparken er derudover et af de få steder, hvor desmå lorier – også kaldet dovenaber – med de store øjne bor. I denne park skal du virkelig nyde det rige dyreliv! Stedet er også rigt på historie og kultur, og du kan opleve ruiner helt tilbage fra omkring år 0. Se de gamle buddhistiske skrin, templer, stupaer og statuer fra forskellige perioder i Sri Lankas historie. Det bedste tidspunkt at besøge parken er i den tørre periode fra marts til september, hvor det vilde dyreliv kommer frem fra skoven og søger mod vandet, så du rigtig kan få lov at studere dem. 

Hoteller i Mahiyanganaya

Kevan’s Casa City Hotel er et super godt og flot sted, der ligger ud til floden i hjertet af byen. Her bor du på rummelige, rene værelser med aircon, gratis wifi, TV og gode senge. Poolen er lille og dejlig, og her kan du få en dejlig kølig dukkert efter en tur i byen. Hotellet har to restauranter med rigtig god mad, den ene er en rooftop-restaurant, mens den anden ligger ud til poolen. Her bliver også brygget en lækker urteiste, som du er nødt til at smage! Hotellets manager Mr. Chaminda er det sødeste - og muligvis det mest effektive - menneske. Hvis du har brug for tips eller gode råd om, hvad du skal lave under dit ophold i Mahiyanganaya, skal du bare spørge ham eller hans søde personale til råds. 

Mapakada Village Resort er et flot resort omgivet af den skønneste natur i Maduru Oya Nationalpark. Resortet ligger ved den smukke sø Mapakada Wewa, og i resortets fine have kommer der ofte dådyr og andre vilde dyr forbi – måske får du en ny ven? På dit værelse har du både TV, blæser og aircondition, så du kan køle af efter en lang dag. Du kan også hoppe i poolen, når varmen bliver for meget. Spis lækker mad i restauranten og tag måske en snak med det søde personale. Fra resortet kan du sejle på søen om aftenen – det er helt specielt ved solnedgang. Der er ikke restauranter eller butikker i nærheden, men til gengæld kan du tage på udflugter til andre nationalparker, historiske attraktioner eller det smukke buddhistiske tempel Mahiyangana Raja Maha Vihara – området er fuld af muligheder.