Mai Chau

Den lille by Mai Chau (også kaldet mini Sapa) ligger i en smuk og fredfyldt dal ca. 140 km. fra Hanoi. Vejen til Mai Chau er noget for sig selv med flotte bjergpas og fantastiske panoramaudsigter ud over den grønne dal. Byen er da også blevet et populært rejsemål de senere år, da der er mulighed for forskellige overnatningsudflugter fra Hanoi. Mellem de høje bjerge og rismarkerne har mange forskellige folkeslag slået sig ned, og du kan tage på udflugter ud at få et indblik i hverdagslivet og kulturen her i området.

Tag rundt på gåben eller cykel og nyd mangfoldigheden - der er mange pælehuse i byen, hvor der kan være både dyr, vasketøj og små boder under. På en rolig cykeltur ad de fredelige stier møder du charmerende landsbyer midt i alt det grønne. Du kan vinke til folk i rismarkerne og hilse på børn, der kommer ridende på okser – og måske du også vil besøge det livlige søndagsmarked? Her kommer en masse mennesker fra oplandet for at sælge deres produkter, alt lige fra bananer, honning og traditionelle thailandske retter. Der er tit også dans og musik på markedspladsen. Du kan også få madlavningsundervisning, hvor du lærer at lave lækker vietnamesisk mad med masser af smag og krydderier! Noget du måske skal blære dig lidt med derhjemme. Hvad med fx bambusstegt fisk og et glas af områdets særlige vin Ruoc Can?

Rejser til Mai Chau

316
Hanoi, Mai Chau, Dien Bien Phu, Phong Tho, Sapa, Bac Ha, Ha Giang, Meo Vac, Cao Bang, Halong Bay, Tam Hai Island
333
Hanoi, Mai Chau, Hanoi, Halong Bay, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Ben Tre (Mekong), Chau Doc (Mekong), Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville
308gruppe
Hanoi, Mai Chau, Ninh Binh, Halong Bay, Hue, Hoi An og Ho Chi Minh City.
Nyhed

Hoteller i Mai Chau

Du bliver indkvarteret enten hos en lokal familie, eller i et lille gæstehus. Selve indkvarteringen er madrasser på gulvet med myggenet over og tæpper som dyne. Der er ikke bad/toilet, men et udhus. Dette er IKKE en privat indkvartering, og det kan være du skal sove i samme rum som andre.

Mai Chau Eco Homestay er et meget simpelt, men fantastisk hyggeligt lille sted! Du bor meget spartansk i en træ- og stenhytte med eget toilet. Ejerne af stedet er utrolig venlige og engagerede, og de gør alt for, at du vil føle dig hjemme og have et dejligt ophold. Homestayet ligger dejlig roligt midt i den grønne natur, så du kan nemt tage ud at vandre, komme ud at fiske eller leje en cykel og opleve området på to hjul. I restauranten får du serveret en skøn morgenmad, og efter en dag med oplevelser i naturen kan du få et velsmagende, hjemmelavet aftenmåltid. Nyd freden og roen - og bliv ikke overrasket, hvis der pludselig kommer fritgående høns eller en vandbøffel forbi. 

Mai Chau Ecolodge er et godt og fredfyldt hotel, der ligger i smukke naturomgivelser, blot et par kilometer fra den lillebitte by. Du bor på et pænt værelse i hyggelige bungalows med privat have eller balkon, hvor du kan nyde den smukke udsigt udover rismarker og bjerge. Her er der både minibar, aircondition og WiFi. Du spiser dejlig morgenmad i restauranten i en rolig atmosfære. Om aftenen byder restauranten på dejlige vietnamesiske specialiteter og en hyggelig stemning. Tag en dukkert i poolen, mens du nyder lyden af fuglesang og bliver kølet lidt af. Hvis du får lyst til at være aktiv eller udforske området, stiller hotellet cykler til rådighed. Efter cykelturen kan du nyde en afslappende massage, hvor du får løsnet lidt op i musklerne. Personalet er meget hjælpsomt og gode til engelsk.