Mandalay

Mange af vores Burmarejser går til smukke Mandalay - en eventyrlig tidligere kongeby. Her er masser af små og store forretninger, mange taler lidt engelsk, specielt munkene, som du kan få dig en lang snak med. Det var Kong Mindon, der i midten af 1800-tallet besluttede at bygge denne ”gyldne by”, der fungerede som kongelig hovedstad, indtil den blev erobret af briterne i 1886. I dag bliver byen stadig betragtet som landets kulturelle hovedstad, og her er da også masser af kultur at se. Her er både små og store museer, masser af templer og pagoder og historiske mindesmærker. De største seværdigheder er det originale Shwenandaw Kyaung Palace, bymuren, det genopbyggede Royal Palace, verdens længste teaktræsbro, og ikke mindst Kuthodaw Pagoda, hvor du kan opleve verdens største bog. For 500 år siden læste munke på skift op af forskellige opfattelser af Buddhas lære i mere end 200 dage og nætter. Dette blev så senere hugget ud i 729 store marmorplader - tallet 9 er helligt i buddhismen. I dag har hver plade sit eget lille tempel i området omkring Kuthodaw Pagoda, så her kan du gå rundt og lære lidt mere om buddhismen. Du kan også tage en båd til landsbyen In-Wa, hvor du har mulighed for at se verdens største, hele klokke og et fantastisk murstenstempel. Her er også et af de eneste plejehjem i Burma. Om aftenen kan du spise godt og billigt på Golden Duck Restaurant eller The Green Elephant, inden du skaffer dig en bil og kører ud til Mandalay Hill. Tag elevatoren op til templet, hvorfra du har den smukkeste udsigt over byen. Det er også her i byen, at du kan se noget af landets bedste marionetteater. 

Hoteller i Mandalay

Hotel by the Red Canal er en 4* oase, blot få minutters gang fra det berømte Mandalay Palace og byens andre attraktioner. Det er et bekvemt fristed med en dejlig tropisk grøn have og skøn, lille pool. Værelserne er delikate og lækre. Hotellet er et lille boutique-hotel, og er virkelig en perle. Du skal bo her, fordi du gerne vil bo i fred om aftenen og du nyder smukke omgivelser og den hyggelige stemning, der kommer med et lille boutique-resort. Det er muligt at betale med Visakort her (når det virker), mod gebyr på 5%.

Mandalay City Hotel ligger ca. 100 meter fra den skønne, gamle bymur. Hotellet er pænt og hyggeligt med store værelser og gode faciliteter, bl.a. internet (når det altså virker). Her er også en dejlig pool, hvilket er sjældent her i byen, men vandet er altså lidt koldt - til gengæld ligger det som en dejlig, lille oase her midt i byen. Restauranten har et stort menukort og maden er rigtig god. Hvis du vil bo tæt på markeder og byens liv, så er dette stedet.

Mandalay Hill Resort Hotel ligger ved foden af Mandalay Hill. Herfra er også udsigt til det kongelige palads, men dets store voldgrav. Dette hotel er til dig, der gerne vil bo i fred om aftenen, men samtidig have alle faciliteter som et stort 4* hotel tilbyder. Hotellet ligger ca. 15 min. i bil fra centrum og hotellet tilbyder alle former for luksus, wi-fi (når det virker), stor swimmingpool, flotte restauranter, fitness mm.

Rupar Mandalar Resort ligger i udkanten af centrum af Mandalay, ca 15 min i bil fra centrum.Dette 4* hotel er et boutique resort, hvor alle værelser er bygget af teak træ og andre tropiske hårdttræ.
Der er TV, air-condition, mini-bar, hårtørrer, badekar, wi-fi (når det virker i Burma!) pengeskab og telefon. Ydermere har hotellet swimming pool, fitness center, tennis, og spa. Som mange hoteller i Burma, accepteres her ikke kreditkort. Det er muligt at betale med Visa kort her (når det virker), mod et gebyr på 5%

Rejser til Mandalay

559
Mandalay, Hsipaw, Bagan, Inle Lake og Yangon
570
Yangon, Bagan, Inle Lake, Mandalay, Singapore
555
Mandalay, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Ngapali og Yangon.
560
Mandalay, Bagan, Yangon, Koh Samet og Bangkok