Maui (Hawaii)

Maui er den næststørste ø i Hawaii og ifølge en hawaiiansk legende, er øen opkaldt efter halvguden Māui, der hævede øerne op fra havet. Ud af øens samlede kystlinje på knap 200 kilometer, består 50 kilometer af fantastiske strande – faktisk er der over 80 af dem! Mest kendt er Kaanapali Beach og Makena Beach State Park, men der findes naturligvis mange andre skønne strande, hvor sandet har den fineste hvide farve, og nogle steder sågar er helt sort eller rødt. Med andre ord er der rig mulighed for at dase, svømme og snorkle på Maui. Den største by på øen hedder Kahului, og her er travlhed og masser af mennesker. Fra Kahului er der en køretur på 83 kilometer op til den lille by Hana – det er lidt af en køretur, men undervejs belønnes du med fantastiske udsigter til frodig regnskov, smukke vandfald og smukke kig ud over Stillehavet. I byen Lahaina kan du besøge de smukke, historiske bygninger fra 1800-tallet, hvor byen blomstrede på grund af hvalfangsten på øen. I den charmerende kystby finder du en række gode restauranter, butikker og meget andet, og det er også her, du kan være heldig at se hvaler bryde havoverfladen eller spotte legesyge delfiner. Fra toppen af Haleakala krateret kan du nyde solopgangen i 3000 meters højde – en helt uforglemmelig oplevelse, og så kan du bruge resten af dagen på at vandre på nogle af de mange vandrestier i den omkringliggende nationalpark. 

Rejser til Maui (Hawaii)

USHA2
Big Island, Maui, Kauai og Oahu
USHA3
San Francisco, Monterey, San Simeon, Los Angeles, Maui og Oahu

Hoteller i Maui (Hawaii)

Kaanapali Beach Hotel påstår selv, at de er Hawaiis mest hawaiianske hotel. Det vil vi ikke gøre os til dommere over for, men dejligt – det er det! Hotellet er stort men hyggeligt og ligger ud til en skøn, gylden sandstrand, omkring 11 minutters kørsel fra Lahaina. Værelserne er gode med både minikøleskab, balkon gratis wifi, sikkerhedsboks og mange andre ting. Dog er væggene en anelse tynde, så er det sagt. Haven er stor og skøn med palmer og en fin, lille pool, og her er levende musik hver aften. Hver mandag står den på lūʻau – altså hawaiiansk fest – med helstegt pattegris, huladans, blomsterkranse og ildshows, men du har hver dag mulighed for sjove hawaiianske aktiviteter, så måske er det nu, du skal lære at spille ukulele? Personalet på hotellet er skønt og smilende, og selvom det er et stort hotel, er her en rigtig god stemning! Du spiser godt på hotellets restaurant, og morgenmadsbuffeten har et stort udvalg af retter. Her er endda en ”Grab N Go”, hvor du kan få en lynhurtig, let ret, før du skal ud på eventyr! Du kan tage en shuttlebus til Lahaina for $2. 

Royal Kahana Maui by Outrigger er et stort og godt hotel, som ligger 12 km uden for Lahaina ud til en mørkgylden sandstrand. Der er masser af gratis parkeringspladser på stedet, så parkering er ikke et problem, hvis du har lejebil. Værelserne er ikke helt nye, men de er gode, og her er aircondition, TV, gratis wifi med stærk forbindelse og en balkon eller terrasse med bord og stole, så du kan nyde de rolige aftener. Alle værelser har et lille køkken med komfur, mikroovn, køleskab og vaskemaskine, så du kan selv lave din mad – enten her eller på nogle af grillområderne rundt omkring. Derfor har hotellet heller ingen rigtig restaurant, men der er flere restauranter i nærheden, og du kan også køre langs kysten ind til byen og spise. Stranden er god, men ved højvande forsvinder den indimellem fuldstændig, og så er det jo herligt, at her også er en dejlig pool med et par liggestole, hvor du kan ligge og dovne den. Hvis du ligger og dovner for længe, må du hellere ind og få røre dig lidt i fitnesslokalet. 

Royal Lahaina Resort er et rigtig godt, stort hotel, der ligger ud til en fænomenal strand! Værelserne er gode og lyse med både aircondition, TV, gratis wifi, køleskab, elkedel, pengeskab, hårtørrer, aircondition og en lille privat lanai – en hawaiiansk balkon. Hotellets grønne have er fuld af palmer og har hele tre dejlige pools lige til at smide sig i. Du kan også banke familien i tennis, træne i fitnesscenteret eller besøge nabo-golfbanen. Der er masser at tage sig til! Det kan være, at det er her, du skal lære at danse hula? Eller hvad med at tage et par ukuleletimer? Du kan også få undervisning i at flette lei – de traditionelle hawaiianske blomsterkranse. Maden på hotellet er super, og her er også en beach bar med gode drinks! Hver aften er der livemusik og fakkelshow på ægte hawaiiansk manér, og de arrangerer også luau, som er en slags fest med optræden, musik og mad!