Medellín

Medellín bliver i dag betegnet som Sydamerikas Silicon Valley, fordi den er en af de mest innovative byer i Sydamerika. Byen er dog nok bedre kendt for at være den infamøse narkobaron Pablo Escobars fødeby. Manden, der blev regnet som en af verdens rigeste i 80'erne, er elsket af mange i Medellín - trods hans grusomheder. Det er også ham, der er skyld i, at flodheste nu lever vildt i Colombia. Han fik dem nemlig bragt hertil for at have dem i sin egen private zoologiske have - og nu lever de her altså! Medellín er og bliver en super skøn by, der ligger smukt i en dal og dækker en stor del af de omkringliggende bjerge. Her er det næsten forår året rundt, hvilket har givet byen tilnavnet "city of eternal spring", og det vrimler med blomster, bjerge og venlige mennesker. Medellín er faktisk på verdensplan den næststørste leverandør af blomster, og i august har de en smuk årlig blomsterfestival. I byen er der utallige muligheder for gode madoplevelser – snus rundt i gaderne og find de bedste restauranter! Du bør besøge Botero Plaza, der er fuld af skulpturer af den berømte colombianske kunstner, Fernando Botero. Lige ved siden af ligger Antioquia Museum, hvor du kan slentre rundt og nyde mere af hans kunst. Senere kan du besøge Medellíns botaniske have, der er fuld af sjove, eksotiske planter i alle størrelser og farver. Se også det interessante spanske bibliotek, der er kendt for sin særlige arkitektur. Biblioteket er noget for sig, fordi det er bygget, så det ligner tre kæmpemæssige, sorte sten, og om natten er det særligt smukt, fordi det er oplyst. Byen har mange stejle gader, men du kan både tage kabelbane, metro og en rulletrappe med hele 350 trin! Til sidst bør du tage en bus til Cerro Nutibara, et lille bjerg i udkanten af byen, hvor du kan nyde den smukke udsigt over hele byen. Du kan også tage en tur til det sjove klippebjerg El Peñol, hvor der er fantastisk udsigt ud over den smukke natur i Guatapé - som i øvrigt er en rigtig hyggelig by med farvestrålende huse og små, charmerende gader. Vi anbefaler på det varmeste, at du tager en guidet tur og lærer mere om Escobar og Medellín for rigtigt at forstå byen.

Hoteller i Medellín

Hotel Poblado Boutique-Express er et udmærket hotel med en super god beliggenhed midt i El Poblado kun ti minutters gang fra den centrale Parque Llena med et stort udvalg af barer og restauranter. Det er små værelser, men de har det hele og er rene, så det hele fungerer fint og stedet er velegnet til et par overnatninger. Personalet er super venligt, og de hjælper dig gerne med at finde gode restauranter og seværdigheder i området.

La Campaña Hotel Boutique ligger i et hyggeligt, stille og roligt område. Det hjælper de ansatte helt sikkert også på – de er nemlig rigtig hjælpsomme, imødekommende og så taler de engelsk til husbehov. Stedet ligger lidt ude for byen, men heldigvis tager turen i taxa ikke mere end godt 10 minutter. Hotellet har sin egen charme med en hyggelig og personlig indretning. Værelserne er ikke så fancy, men de er både en god størrelse med aircondition og så er der en god (og gratis) wifi-forbindelse. Der er også en minibar på værelserne, hvor du kan nyde en lille aftendrink, inden du hopper i kassen. Badeværelserne er ret små, til gengæld er de store brusere en fornøjelse. Der er en hyggelig terrasse, du kan spise din morgenmad på – og morgenmaden er i øvrigt varieret og med stort udvalg af lækre frugter og juicer.

Rejser til Medellín

CO07
Bogota, Villa de Leyva, Girardot, Villavieja, San Agustin, Popayán, Zona Cafetera, Medellín
CO09
Bogota, Villa de Leyva, Armenia (Zona Cafetera), Medellín (med udflugt til Guatape), Nuqui, Cartagena og Tayrona Nationalpark
CO16
Bogotá, Leticia (Amazonas), Salento (Zona Cafetera), Medellin, Palomino og Cartagena.