Mekong Delta

Mekong floden er en af de mest kendte destinationer på vores rejser til Vietnam! Mekong Delta finder du i den sydlige del af Vietnam - et fladt landskab, med masser af floder, der udspringer langt herfra oppe i Tibet. Mekong Deltaet er et af Vietnams mest frugtbare områder, dels på grund af klimaet, men også på grund af de mange kanaler og bifloder. Her bliver der dyrket velsmagende tropiske grøntsager og frugter, som sælges på de mange flydende markeder. En bådtur ud til et flydende marked er et must i Mekong ligesom besøg til en eller flere af de mange små familie-fabrikker, der producerer alt fra riskiks til orkideer. Da risen næsten er tæt på de optimale betingelser her, bliver den høstet to gange om året, og i nogle områder endda tre gange. Det er helt ideelt, at cykle langs de smalle veje mellem kanalerne, men den nemmeste måde at komme rundt i deltaet på, er med båd. Når du sejler forbi husene, vil du næsten altid kunne se en stor lerkrukke foran med et krus på. Det er så at dem, der sejler forbi kan stille tørsten, og det ikke nødvendigt at spørge om lov før du tager en tår.  Sikke en gæstfrihed! Den bedste tid at besøge deltaet er i den tørre tid fra november til april.

Rejser til Mekong Delta

304
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Mui Ne

Hoteller i Mekong Delta

Bassac Boat er en omdannet rispram, der nu ikke fragter ris men mennesker på ferie. Båden er lavet af træ og har en dejlig, rustik fremtoning. Her er kun 6 kahytter, så atmosfæren er intim, og selvom de måske er lidt små, er de vel udstyrede og har både aircon og eget bad og toilet. Der er soldæk og en dejlig restaurant og bar ombord, og personalet er yderst hjælpsomme.

Dragon Eyes er en charmerende træbåd med 2 store kahytter. Begge kahytter er hyggeligt indrettede, har en fransk balkon, eget badeværelse og store panoramavinduer med udsigt lige ud til floden. På båden er der flere fællesområder, hvor du kan slappe af og nyde solen eller betragte de skønne omgivelser. Her er et indendørs loungeområde med panoramavinduer, bar og et dejligt soldæk. Der er en udendørs restaurant med tag, hvor maden vil blive tilberedt af bådens kok. Båden har i alt 5 besætningsmedlemmer, som yder super service.

Mekong Eyes er en flot, gammel rispram, der nu fungerer som sejlbåd på krydstogter på Mekong-floden. Her er både bar og restaurant, der serverer lækre, vietnamesiske specialiteter. De 15 kahytter er hyggelige med aircondition, bad og varmt vand. Fra soldækket kan du nyde udsigten ud over grønne rismarker, frodige plantager og mangrovesumpe, som du passerer på din vej. Det super søde personale er meget opmærksomme og vil gøre alt for, at dit krydstogt bliver uforglemmeligt.