Melaka

Melaka - eller Malacca, som det også bliver kaldt - var sultanens hovedstad og centrum for malayernes verden i det 15. og 16. århundrede og blev i 2008 udnævnt til verdensarv af UNESCO. Både malayere, portugisere, hollændere og briterne har ejet denne by, hvorfor byens arkitektur i dag er præget af de forskellige byggestile, der har været igennem århundrede. Derfor kan du bl.a. se et portugisisk fort, kirker bygget af hollænderne og et kinesisk tempel fra 1646. Byen har et relativt lille centrum, hvor de fleste turistattraktioner findes indenfor gåafstand af hinanden, ellers kan du sagtens leje en cykel eller benytte de lokale tuk tuk. Jonker Street er stedet, hvor du kan købe flotte lokale håndværksprodukter, og hver fredag og lørdag afholdes det hyggelige Jonkers Walk Night Market, hvor du kan spise i de mange madboder og købe lokale produkter og meget andet. Du kan også besøge de historiske attraktioner, som Pauls Hill, Porta De Santiago, Cheng Hoon Teng templet, hvor du kan gå på jagt efter antikke souvenirs. Besøg også Baba Nyonya museet, for at få et spændende indblik i peranakanernes livsstil og traditioner.

Hoteller i Melaka

Bayview Hotel Malacca er et stort flot centralt beliggende hotel med højt til loftet og store lysekroner. Dette 3* hotel har en dejlig pool og flere restauranter og caféer. det er også muligt at koble op til internet, i bestemte områder. Alle værelser har minibar, tv, og the/kaffe faciliteter og vælger du at opgradere til Studio Suites, så er der også et lille the-køkken og spisestue.

Hotel Equatorial er et 22 etager højt 4* hotel med 496 luksuriøst indrettede værelser, der alle har udsigt over Melaka eller det historiske St. Pauls Hill. Her er et stort udvalg af restauranter og underholdning, og hotellet har pool, spa, fitness og internet.