Mendoza

Mendoza ligger i en dal ikke langt fra grænsen til Chile og er kendt i hele Argentina som en af landets rigeste byer. En gang var her ørken, men i slutningen af 1800-tallet lykkedes det indbyggerne at omdanne den golde ørkenjord til frugtbar jord, perfekt egnet til dyrkning af vindruer. Siden da har det grønne nærmest været et varemærke for byen, og indbyggerne selv er meget stolte af denne smukke by! Gå gennem byen og nyd stemningen og besøg Parque General San Martin, der er bygget til ære for San Martin (helten, der frigav både Argentina, Chile og Peru fra Spanien). Tag en slentretur rundt om søen og lyt til vindens susen i poppeltræerne. Her er i sagens natur mange gode vinbarer og heldigvis også restauranter. Prøv fx Trento, der er et rigtig dejligt sted med byens nok bedste “empanadas”. Husk at spørge efter “tomatican” (tomat, løg, æg), “humita” (lavet af majs) og “calabaza”, der alle er typiske retter fra dette område. Til maden kan du drikke lokalt producerede rødvine som fx Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Syrahs, eller hvis du er til hvidvin Chardonnay, Chenin og Riesling.

Rejser til Mendoza

Hoteller i Mendoza

Casa Baquero er en gammel vingård der ligger smukt omgivet af vinmarker. Der produceres ikke længere vin på gården, men det er et perfekt sted for afslapning i dejlige omgivelser. Værelserne er enkle men hyggelige. Her er også en dejlig have og en lille swimmingpool. Bemærk, at der kun modtages kontanter, og ikke kreditkort, på stedet.

Clos de la Tierra Sana er en danskejet vingård, der ligger 55 km fra Mendoza ved byen Rivadavia. Det er mere en vingård end et hotel, så hvis du er interesseret i at se, hvordan man producerer vin, er dette stedet. Der er kun ni værelser på gården, og de er alle meget enkelt indrettede. Der er en dejlig have med en mindre pool. Har du lyst til at ride en tur, er det muligt at leje heste.

Club Tapiz er et skønt lille hus ved siden af en gammel vingård, og her vil du straks føle dig hjemme! Det ligger omgivet af smukke vinmarker og olivenlunde, men du kan køre ind til Mendoza by på 15-20 minutter. Der er syv værelser i huset og fire værelser i hovedbygningen, og du bor pænt – med adgang til både aircondition og gratis wifi. Restauranten er kendt for sine kunstneriske retter med mad fra lokalområdet. Du kan både sætte tænderne i kanin, ged og ørred med økologiske grøntsager fra egen have, og så naturligvis saftige bøffer – det er jo Argentina! Der er vinsmagning hver aften, så der er heller ingen undskyldning for ikke at nyde et par mundfulde lækker vin, mens du er her, og du kan sågar være med til at arbejde i vinmarkerne eller på vingården. Bagefter kan du hoppe en tur i jacuzzien i den lækre spa eller tage en kølig dukkert i poolen med udsigt til vinmarkerne! 

Huentala Hotel er et skønt boutiquehotel midt i byen, kun 200 meter fra den hyggelige gågade. Fællesområderne er simpelthen så smukke med romantiske gammeldags møbler og antik kunst på væggene - det er næsten som at gå rundt i et kunstgalleri. De små værelser er lyse og lidt mere moderne, og her er, hvad du skal bruge, også Wi-Fi. Hotellet har en bistro med lækker mad og en rustik vinkælder, hvor du kan smage lækre vine fra området. Den lille pool er god til afslapning, og du kan også træne i fitnessrummet.

Posada Salentein er et skønt sted! Det er en del af La Pampa Ranch og ligger smukt omgivet af vinmarker og de sneklædte Andesbjerge. Hvis du bor her, har du rig mulighed for at opleve vinen og naturen, og selvfølgelig selve Salentein vingården. Det er 1½ time fra selve byen, så her er masser af frisk luft – og du kan låne cykler gratis, så du kan komme ud og få en mundfuld af den! De 16 værelser er fordelt i tre huse i hyggelige haver, hvor der blandt andet er økologiske bede og frugtplantager. Værelserne er forskellige, nogle moderne, andre lidt ældre, men alle har det mest nødvendige. Du kan nyde et lille men godt udvalg af mad på restauranten – og selvfølgelig et glas lækker vin fra området. Og det er også her, du har bedst forbindelse til det gratis wifi. Du skal naturligvis også have dig en dukkert i poolen og flyde rundt med herlig udsigt til grønne vinmarker. 

Posada y Bodega Vistalba er en dejlig vingård med hotelværelser, der ligger helt fantastisk, omgivet af vinmarker i udkanten af den lille by Luján de Cuyo. Gården er rustik og lækker med masser af grønne områder og en hyggelig vinkælder. De gode værelser har masser af plads, og du har en skøn udsigt til Andesbjergene, der tårner op bag alle vinmarkerne. På restauranten spiser du rigtig lækker mad, og selvfølgelig får du også serveret hotellets egne vine til - dem kan du også smage i Club Vistalba, der serverer vin i smukke lokaler.