Merida

Merida bliver også kaldt ”den hvide by” på grund af byens mange hvide kalkstenbygninger. Spanieren Francisco de Montejo grundlagde byen i 1542, og den har stadig et spansk islæt. Tag en slentretur på den smukke Paseo de Motejo Boulevard, se Katedralen og spis på en af de mange restauranter omkring Plaza Principal eller Plaza Santa Maria, der serverer traditionelle retter fra Yucatan-regionen – er du heldig, er her musik og dans. Fra Merida kan du komme på udflugt til de to fantastiske mayaruiner Uxmal og Kabah. Uxmal er en stor præcolombiansk ruinby, der blev grundlagt omkring år 500 og var det mest magtfulde i det vestlige Yucatan indtil omkring år 1200. Kabah er den næststørste ruin i Puuc-regionen. Navnet "Kabah" menes at betyde "stærk hånd" på gammeldags mayasprog. Du kan også besøge naturreservatet Celestun og tage på sejltur for at se en af de største flamingokolonier i verden. Det er et spektakulært syn, når hundredevis af pink flamingoer nærmest løber i vandoverfladen, inden de slår de store vinger ud og letter fra det turkisblå vand.

Hoteller i Merida

Best Western Maya Yucatan er et simpelt hotel med en super beliggenhed - helt tæt på den centrale plads, og der er masser af hyggelige små pladser, torve og restauranter i området. Okay, indrømmet - det er måske ikke det mest inspirerende hotel at se på, men værelserne er OK, og du har, hvad du skal bruge, også wifi, selvom forbindelsen svinger lidt. Servicen er til gengæld super god og her er også en swimminpool, hvis du trænger til en dukkert. Maden er ikke den bedste, så udforsk byens restauranter. Du bor på dette hotel for beliggenheden.

Hotel Del Gobernador er et hyggeligt hotel med en fantastisk beliggenhed midt i byen og tæt på både seværdigheder og restauranter. Værelserne er lidt enkle, med rigtig gode, og har internet. Personalet er super venligt og her er en lille, dejlig pool, hvor du kan hvile dig efter en dag med mange oplevelser.

Hotel Residencial er et helt fint hotel, der ligger ca 2 km fra centrum af byen. Der er pool, og værelserne er store og flotte, med 2 dobbeltsenge, aircondition og wifi. Hotellet serverer også morgenmad, men det er ikke noget særligt. 

La Hacienda Xcanatun er et af de steder, der er bare er en oplevelse i sig selv! Det gamle hacienda fra det 18. århundrede er restaureret med respekt for stedets historie, og fremstår nu som et lille luksushotel med 18 værelser. Værelserne her er rummelige, har marmorgulve og er indrettet i kolonitidsstil. Der er selvfølgelig også aircondition på værelset, men intet tv - og det er med fuldt overlæg! Dit værelse skal nemlig være et sted, hvor du kan slappe af og lade op. Er det ikke nok at slappe af på værelset, kan du slappe endnu mere af i hotellets spa, hvor du kan få forskellige skønheds- og welnessbehandlinger. Dagene kan rundes af med et dejligt måltid på hotellets populære restaurant, hvor du kan sidde på verandaen og nyde stemningen.

Rejser til Merida

CU15EG
Havana, Viñales, Trinidad, Merida og Playa del Carmen
Nyhed
MX33
Mexico City, San Cristobal, Palenque, Campeche, Merida og Playa del Carmen
MX34
Antigua, Lake Atitlán, Guatemala City, Cancun, Merida, Playa del Carmen.
MX42
Playa del Carmen, Merida, Campeche, Calakmul, Bacalar og Tulum