Monteverde

Monteverde, der betyder ”det grønne bjerg”, byder på helt enestående natur. Det er et overvældende, betagende og spændende sted i 1.200 – 1.600 meters højde – så højt oppe, at skyerne når helt ned mellem træerne. Naturreservatet Cloud Forest har taget navn derefter, og på dette 10.500 hektar store område kan du gå på hængebroer i trætoppene blandt tæt regnskov, vandfald, 2000 forskellige plante- og træarter, 100 forskellige pattedyr, 400 fuglearter og 1.200 forskellige slags padder og krybdyr. Det var i Monteverde, at Tarzan-svingturene, eller Canopy Tour, som det hedder officielt, startede. Med en masse udstyr på bliver du sendt ud på svæveture på en jernwire, der er spændt ud mellem skovens kæmpestore træer. Heroppe fra højderne kan du spejde ud over den grønne tågeskov - ufatteligt, dejligt, spændende og et godt adrenalin-kick! Det er noget ALLE skal prøve, uanset alder. Dagene kan også bruges på at besøge orkidehaven, der har over 400 forskellige arter. Eller måske skal du besøge flagermus-junglen – det skulle være meget spændende. Der arrangeres også udflugter til kaffefarme, eller du kan tage på en ridetur – mon ikke området her vil være fantastisk at opleve fra hesteryg? Træk i en sweater og et par lange bukser når mørket falder på, og tag med en professionel ranger ud på en twilight walk for at kigge efter dyr i mørket. Rundt omkring fanges skinnende øjne i lygternes skær – alt lige fra små frøer til store papegøjer betragter dig, mens du går rundt i den kølige skov. En meget stor naturoplevelse!

Rejser til Monteverde

CR23
Granada (Nicaragua), Monteverde, Arenal, Puerto Viejo, Bocas del Toro, Panama City
CR27
San Jose, Tortuguero, Arenal, Monteverde, Granada (Nicaragua), Playa Tamarindo
CR28
San Jose, Arenal, Samara Beach, Monteverde, Manuel Antonio
CR34
San Jose, Arenal, Monteverde, Manuel Antonio og San Gerardo de Dota

Hoteller i Monteverde

Cloud Forest Lodge er et dejligt miljø- og naturvenligt lodge, som ligger i smukke Monteverde. Lodgen ligger omgivet af smuk natur med både farvestrålende blomster, flotte fugle og vilde dyr. Du bor i grønne bungalows, som er indrettet med fuld fokus på naturen og bæredygtighed, og du har derfor ikke aircondition eller TV – men de fine bungalows er hyggelige og rummelige, og du er jo i skoven for at få den fulde oplevelse. Der er WiFi på stedet, men forvent ikke det bedste signal. Nyd din lækre morgenmad i restauranten med udsigt over den frodige skov med alle dens lyde af summende kolibrier og gå en tur i den smukke, naturlige have, hvor dyrelivet kommer tæt på – måske får du en ny eksotisk ven? Tag en drink i baren efter en lang og dejlig dag i naturen.

Hotel & Spa Poco a Poco er et helt fint hotel med en fantastisk beliggenhed i bjergene inden for gåafstand af den lille hyggelige by Santa Elena. Hotellet er stilrent (dog slidt) og har gode faciliteter så som en opvarmet pool, spa, en restaurant, og en hyggelig have fuld af smukke blomster, sommerfugle og kolibrier. Værelserne er af ældre dato, men de har varmt vand, hårtørrer, tv og dvd, og selvfølgelig gode senge. Morgenmaden er ikke vildt interessant, men det vejes op af den søde betjening. 

Hotel Claro de Luna er et lille og meget rustikt hotel, der mest minder om en bedre norsk bjælkehytte. I hovedhuset ligger standard værelserne. Resten af værelserne er deluxe og ligger lidt trukket tilbage. Der er gratis internet i fællesområderne. Haven ved ved hotellet er meget smuk og dejlig, og her er rigtigt rart at være. Hotellet ligger 5 minutters gang fra den lille by Santa Elena, og lige overfor hotellet ligger der en lille "soda", hvor mama og søster laver hjemmelavet costaricansk mad.

Hotel Heliconia ligger smukt, ca. 15 minutter fra den lille by Santa Elena. Stedet er smukt lavet udelukkende af træ, de store pæne hytter har en flot udsigt og en dejlig terrasse. Der er wifi i fællesområderne. Hotellet ejer også en af de største aktivitetsparker i området, så der er let adgang til en masse spændende aktiviteter.