Nara

Nara er lille hyggelig by med små veje og er den ældste kendte hovedstad i Japan. Området har et hav af templer - intet mindre end otte af dem er på UNESCO's verdensarvsliste, og så er byen kendt for at have ca. 3000 sika hjorte, der går frit rundt i området omkring templerne og i parkerne. Efter sigende er hjortene budbringere fra guderne, og det er ikke udsædvanligt at se en japaner bukke for en hjort - og faktisk bukker hjortene også tilbage. Kasuga Taisha templet er et af de ældste templer i Japan og et af de mest berømte. Det har den flotteste sti op til hovedindgangen. Langs stien er der på hver side 1500 lanterner, og det er et imponerende skue at gå op igennem skoven, og se alle disse lanterner bevokset med mos. Selve templet er dog nyt og meget flot restaureret, men måske lidt for moderne? Et andet meget kendt tempel er Todaiji templet, som er verdens største træhus. Dette nyere hus fra 1692 er dog kun to tredjedele størrelse af det oprindelige tempel, som har været brændt af to omgange. Inden i templet sidder en 15 meter høj Buddha lavet af bronze. Ligeledes er et par mindre buddha statuer og to 4-5 meter høje træ figurer. Nara nationalmuseum er også et besøg værd, og det kan du fint gøre inden du går, eller cykler ud og ser de mange templer i området. 

Rejser til Nara

JP06
Osaka, Nara, Kyoto, Hakone, Tokyo, Manila, Puerto Galera

Hoteller i Nara

Hotel Fujita Nara er et udmærket, men lidt uinteressant hotel med egen have. Hotellet ligger midt på en hyggelig gade og er 3 minutters gang fra station, turistinformation og cykeludlejning. Kaika Tenno Ryo er kun 300 meter væk, og Kofuku-ji Temple er 1 km væk. Værelserne er små og enkelte - alle er med air-con og gratis internet, der er trådløst internet i lobbyen. Der er en fransk restaurant med en smuk udsigt udover hotellets have og en japansk restaurant med japanske specialiteter.

Nara Hotel er et gammelt klassisk hotel. Det har en historie på over 100 år og mange kendte mennesker har igennem tiden besøgt stedet. Hotellet ligger 10 minutter fra stationen, og tæt på parker og templer. Hotellet er indrettet i en blanding mellem europæisk og japansk stil, og de hyggelige værelser er gammeldags indrettet - alle er med internet og TV. Hotellet har både bar og restaurant.

Nikko Nara er et dejligt 4 stjernet hotel, der ligger kun 1 minut fra Nara station og tæt på butikker og restauranter. Hotellet ligger 10 minutters kørsel fra Kofuku-ji tempel, national museet og Nara park. Værelserne er pæne og hyggelige - alle er med air-con, TV og gratis internet. Der er en dejlig indendørs pool og mulighed for at få en skøn massage. På hotellet er der 5 restauranter med lækker japanske mad.