Nazca

Nazca-linjerne er et mysterium og et uforståeligt fænomen. Midt ude i ørkenen i den vestlige del af Peru findes hundredevis af kæmpestore tegninger hugget ned i jorden – og ingen ved hvorfor. Nogle mener, at de er lavet af Nazca-folket mellem år 200 f.Kr. og 700 e.Kr., andre mener, at de er lavet af UFO’er. Sikkert er det i hvert fald, at tegningerne er så store, den største er over 200 meter bred, at de kun kan ses fra himlen. Med et mindre fly stiger du til vejrs, så du kan se ned på afbildningerne af kolibrier, edderkopper, aber, fisk, lamaer og krybdyr – og så kan du jo passende tænke over, hvilken teori, du tror mest på.

Rejser til Nazca

924C
Lima, Paracas, Nazca, Arequipa, Colca Canyon, Puno (Titicacasøen), Cuzco og Aguas Calientes (Machu Picchu)

Hoteller i Nazca

Hotel Majoro er en gammel hacienda bygget om til et forholdsvist stort hotel, og her er simpelthen så hyggeligt! Det ligger lidt uden for byen, så hvis du skal nogen steder, må du gå omkring to kilometer eller tage en taxa. Hotellet er hyggeligt møbleret med fine møbler, peruviansk kunst og masser af farver, og du kan slentre rundt i den dejlige, frodige haver sammen med lamaer og påfugle. Her er en lille, lækker pool omgivet af smukke buske og træer, og her er liggestole, hvor du kan slappe af efter en kølig dukkert. Værelserne er forskelligt indrettet, og de er enkle og lidt slidte, men de fungerer fint, og her er internet, som du kan betale for at bruge. Du spiser godt på restauranten, og her er også en bar, hvor du kan bestille en drink eller to om aftenen.

Hotel Oro Viejo ligger midt i byen tæt på Plaza de Armas, og her er en rigtig god stemning. Man skulle ikke tro, at det lå midt i ørkenen - her er grønne områder og en hyggelig have, så det er næsten som en lille oase. Værelserne er gode, og her er varmt vand, wi-fi og ventilation. Du spiser god morgenmad i det lille cafeteria, og om aftenen kan du sidde på hotellets terrasse, hvor der er udsigt ud over byens tage. Den lille pool er rigtig hyggelig med et lille vandfald til pynt og et par liggestole, hvor du kan solbade og dase efter en ørkenvandring. Der er også små siddeområder rundt omkring på hotellet, og her kan du sidde og hygge dig med familien eller snakke med nogle af hotellets andre gæster.