Ngapali

Ngapali Beach er blandt de smukkeste strande i Burma og et oplagt sted at afslutte en rundrejse i dette fantastiske land. Her er en 3 kilometer lang strand med blødt, hvidt sand og mange kokospalmer, så her kan du virkelig slappe af og bare nyde de skønne omgivelser. De flest af indbyggerne i Ngapali er fiskere, der dagligt bringer alt godt fra havet ind til byen. Lej en cykel og kør forbi de små, hyggelige fiskerlandsbyer og se, hvordan fiskerne fanger og tørrer deres fisk og rejer. Besøg lokale markeder og gå på jagt efter lækre specialiteter, tag med båd ud til mindre, smukke øer og oplev at snorkle i smukke omgivelser, lej en bil med chauffør og tag på tur i det bjergrige landskab eller tag et slag golf på den nærliggende bane. Ngapali har faktisk ingen betydning på burmesisk, men kommer fra det italienske ord "Napoli". Ngapali Beach var nemlig engang kendt Østens Napoli. Vi vil foreslå, at du en aften spiser på restauranten Two Brothers – her serveres der fantastisk mad, og stedet er rigtig hyggeligt! Får du brug for hjælp til at arrangere en fisketur, så er det også her du kan henvende dig – brødrene har nemlig en båd og snorkle-/fiskeudstyr. Du kan også besøge Thandwe, som ligger ca. syv kilometer fra stranden. Engang var byen hovedstaden i Rakhine staten, men i dag er det en mindre by med hyggelige gader og et rigtig godt marked.

Rejser til Ngapali

580
Ngapali, Yangon, Mawlamyine, Hpa An, Golden Rock og Yangon
555
Mandalay, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Ngapali og Yangon.
556
Mandalay, Bagan, Inle Lake, Ngapali og Yangon.

Hoteller i Ngapali

Art of Sand er et resort som ligger i Ngapali, dog uden for centrum. Du skal vælge det her sted, hvis du gerne vil have et luksuriøst og smukt sted at bo på. Du skal ikke gå langt for at nå ud til vandet, da hotellet ligger lige ud til stranden. Art of Sand tilbyder gratis, og til tider langsom internetforbindelse, så du kan tjekke din mail eller være opdateret på vejrudsigten. Har du ligget for længe ved den flotte swimmingpool, så få noget sved på panden i hotellets fitnessrum. På værelset finder du skrivebord og elkedel. Bemærk dog, at der ikke findes tv på hotellets værelser! Du kan indtage den inkluderede østlige- og vestlige inspirerede morgenmadsbuffet, på hotellets restaurant, hvor du får en smuk havudsigt. Alle andre måltider kan du også spise på restauranten, hvor retterne er fra det lokale køkken, samt middelhavskøkkenet. Slut en lang dag af, med en kølig drink på baren, mens du ser en flot solnedgang.

Bayview Beach Resort er et 4* resort, beliggende på den nordlige del af Ngapali Beach ca. 15 minutters kørsel fra Thandwe lufthavn. Der er dog ikke mange fly der lander i Thandwe, så du behøver ikke bekymre dig om larmen. Hotellet er et charmerende og frodigt resort med stranden direkte foran. Det er dekoreret med moderne asiatisk kunst, og her er nydelige værelser i en to-etagers bygning. Alle værelser har aircondition, TV, minibar og store, dejlige verandaer. Her er også swimmingpool, spa, zoneterapi, udlejning af cykler og snorkeludstyr. Det er ikke muligt at betale med kreditkort.

Pleasant View Resort er et lille hyggeligt resort i den sydlige ende af Ngapali stranden. Her er en lille swimmingpool, og så ligger hotellet selvfølgelig lige ned til vandet. Der er mulighed for wi-fi (når det virker), på hele hotellet. Værelserne er store og forholdsvis simpelt dekoreret, dog stadig med aircondition, TV og minibar. Alle værelserne har en lille privat balkon eller terrasse. Personalet på hotellet har ikke de bedste engelskkundskaber, så du skal have tålmodighed, når du vil forklare noget til dem. Til gengæld vil de gøre alt for at hjælpe dig. Hvis du har lyst til god lokal mad, ligger der en lille restaurant tværs overfor hotellet, som hedder Friendship Seafood Restaurant. Her er fantastisk mad, og til ingen penge!

Sandoway Resort ligger i Ngapali, med en god beliggenhed lige ud til stranden. Hotellet ligger 30 minutter fra byens centrum. Vil du gerne være aktiv, så er der mulighed for det, på golfbanen der ligger 10 minutter fra hotellet. Hotellet er bygget i charmerende stil og har udendørs swimmingpool, herfra kan du nyde udsigten til den flotte strand. Har du brug for en pause fra solen, så sæt dig i skyggen og tjek din mail med hotellets gratis, men til tider noget ustabile internetforbindelse, der kan findes på alle hotellets områder. På det hyggelige værelse, finder du badeværelse, og fra værelsets terrasse kan du sidde og nyde synet af den grønne have. I restauranten kan du spise morgenmadsbuffet, som er inkluderet i dit ophold. Du kan spise alle dine andre måltider i restauranten, som specialiserer sig i asiatiske- og middelhavsretter.