Ngapali

Ngapali Beach er blandt de smukkeste strande i Burma og et oplagt sted at afslutte en rundrejse i dette fantastiske land. Her er en 3 kilometer lang strand med blødt, hvidt sand og mange kokospalmer, så her kan du virkelig slappe af og bare nyde de skønne omgivelser. De flest af indbyggerne i Ngapali er fiskere, der dagligt bringer alt godt fra havet ind til byen. Lej en cykel og kør forbi de små, hyggelige fiskerlandsbyer og se, hvordan fiskerne fanger og tørrer deres fisk og rejer. Besøg lokale markeder og gå på jagt efter lækre specialiteter, tag med båd ud til mindre, smukke øer og oplev at snorkle i smukke omgivelser, lej en bil med chauffør og tag på tur i det bjergrige landskab eller tag et slag golf på den nærliggende bane. Ngapali har faktisk ingen betydning på burmesisk, men kommer fra det italienske ord "Napoli". Ngapali Beach var nemlig engang kendt Østens Napoli. Vi vil foreslå, at du en aften spiser på restauranten Two Brothers – her serveres der fantastisk mad, og stedet er rigtig hyggeligt! Får du brug for hjælp til at arrangere en fisketur, så er det også her du kan henvende dig – brødrene har nemlig en båd og snorkle-/fiskeudstyr. Du kan også besøge Thandwe, som ligger ca. syv kilometer fra stranden. Engang var byen hovedstaden i Rakhine staten, men i dag er det en mindre by med hyggelige gader og et rigtig godt marked.

Hoteller i Ngapali

Amazing Ngapali Resort er et super dejligt og hyggeligt resort, der ligger lige ned til stranden i en skøn have. Værelserne har alle aircondition, tv, køleskab og en dejlig stor balkon eller terrasse, hvor du kan sidde og nyde en god bog i en rolig stund. Hvis du trænger til at røre dig lidt, er her selvfølgelig også en lille swimmingpool, hvor du kan tage et par baner, og her er også mange forskellige former for sportsaktiviteter.

Aureum Resort & Spa Ngapali ligger på den nordlige del af Ngapali Beach og 15 minutters kørsel fra Thandwe lufthavn. Det er et bungalowresort, bygget af tropisk hårdt træ og dekoreret med orientalske kunst. Alle hytter er indrettet er moderne stil, aircondition, tv, satellit, køleskab, telefon, pengeskab, hårtørrer. Her er også swimmingpool, spa, cykeludlejning, båd udflugt til nærliggende øer efter anmodning og visa og master kort accepteret (når det ellers virker).

Bayview Beach Resort er et 4* resort, beliggende på den nordlige del af Ngapali Beach ca. 15 minutters kørsel fra Thandwe lufthavn. Der er dog ikke mange fly der lander i Thandwe, så du behøver ikke bekymre dig om larmen. Hotellet er et charmerende og frodigt resort med stranden direkte foran. Det er dekoreret med moderne asiatisk kunst, og her er nydelige værelser i en to-etagers bygning. Alle værelser har aircondition, TV, minibar og store, dejlige verandaer. Her er også swimmingpool, spa, zoneterapi, udlejning af cykler og snorkeludstyr. Det er ikke muligt at betale med kreditkort.

Pleasant View Resort er et lille hyggeligt resort i den sydlige ende af Ngapali stranden. Her er en lille swimmingpool, og så ligger hotellet selvfølgelig lige ned til vandet. Der er mulighed for wi-fi (når det virker), på hele hotellet. Værelserne er store og forholdsvis simpelt dekoreret, dog stadig med aircondition, TV og minibar. Alle værelserne har en lille privat balkon eller terrasse. Personalet på hotellet har ikke de bedste engelskkundskaber, så du skal have tålmodighed, når du vil forklare noget til dem. Til gengæld vil de gøre alt for at hjælpe dig. Hvis du har lyst til god lokal mad, ligger der en lille restaurant tværs overfor hotellet, som hedder Friendship Seafood Restaurant. Her er fantastisk mad, og til ingen penge!

Rejser til Ngapali

580
Ngapali, Yangon, Mawlamyine, Hpa An, Golden Rock og Yangon
555
Mandalay, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Ngapali og Yangon.