Nuwara Eliya

Nuwara Eliya er en gammel engelsk teplantageby, og det var her, de rige englændere og officerer tog op til om sommeren på grund af klimaet. Her er nemlig køligt, og man kunne komme væk fra den fugtige varme andre steder i landet. Faktisk så ligner dele af Nuwara Eliya en lidt mindre gammel engelsk by med bindingsværkshuse, og byen bliver da også kaldt Little England. Nuwara Eliya ligger ved en flot sø, og du kan gå en tur langs bredden eller måske sejle en lille tur på den. Byen er ikke så interessant som mange andre af Sri Lankas byer, men du kan besøge nogle gode markeder, hvor du kan købe alverdens ting og sager lige fra gamle fjernbetjeninger til tøj, sko og tasker. Du kan også finde gode krydderier og en masse lækre grøntsager. Området omkring Nuwara Eliya er meget frodigt, og det er her, mange grøntsager bliver dyrket og derefter fragtet til kystbyerne. De kartofler og avokadoer, som du finder på markederne ved kysten, er sikkert dyrket omkring Nuwara Eliya. I 1867 begyndte britiske James Taylor at dyrke te i det srilankanske højland og sammen med en vis Hr. Thomas Lipton udviklede han tedyrkeriet på Sri Lanka. I dag findes der over 3.000 tefabrikker i Sri Lanka, mange af dem i bjergene omkring Nuwara Eliya. Har du traveskoene med, er der mange gode muligheder for at tilkøbe heldagsudflugter i omegnen, fx til den smuke Hortons Plain, som ligger ca. to timers kørsel fra Nuwara Eliya. Der kan være hundekoldt i Nuwara Eliya om vinteren, så er du mere til det lune vejr, bør du i stedet tage til Ella. Hvis du skal opleve byen i det bedste vejr, så tag hertil i enten marts eller april. 

Hoteller i Nuwara Eliya

Black Pool Hotel er et flot hotel, der ligger lidt uden for Nuwara Eliya. Det forholdsvis nye hotel er opført i kolonitidsstil og er moderne indrettet. De 50 værelser er rummelige og har alle tv, aircondition og WiFi. Black Pool Hotel byder på en restaurant, en bar og endda en lille tea lounge, hvor du kan nyde en dejlig kop te. Trænger du til at slappe af i kroppen, kan du tage en dukkert i den opvarmede pool (der nok bedst beskrives som lunken). Vil du hellere ud på eventyr, kan du leje en cykel – det er et populært område at opleve fra jernhesten. I det hele taget er hotellet et godt udgangspunkt for forskellige udflugter til te-plantager, vandfald og andre naturlige seværdigheder. Når du kommer sulten hjem efter en oplevelsesrig dag, er der dejlig mad at finde på hotellets buffetrestaurant. Her vil de ivrige tjenere gøre deres for, at du får en dejlig oplevelse. At det så hænder, at de vil gøre det så godt, at det næsten kan blive i overkanten, må du prøve at tage med et smil. 

Grosvenor Hotel ligger i en bygning, der oprindeligt blev bygget til den engelske guvernør. Kolonitidsstilen er bibeholdt både ude og inde, men stedet er slidt. Værelserne er store og her er en hyggelig lounge og have. Stedet ligger en kort tuk tuk tur fra byens centrum i rolige omgivelser.

Hotel Glendower ligger lige ved siden af golfbanen og er som en gammel engelsk herskabsvilla med bindingsværk, velholdte græsplæner og roser i haven. Det er et rigtig smukt hus, men det er også af ældre dato, og det kan altså ses nogle steder, og badeværelserne kunne godt trænge til en lille makeover. Der er ofte ild i pejsen i stuen, masser af stemning i baren med noget, der i hvert fald ligner flotte, gamle Chesterfield sofaer og et over 100 år gammelt flot billardbord.

Jetwing St. Andrews var tidligere et privat palæ, men nu er det et charmerende og meget fint hotel, der ligger omgivet af den skønneste have. Den britiske kolonistil og charme er stadig intakt, så det er næsten som at træde tilbage i tiden. Beliggenheden er også rigtig god, og du kan gå ind til centrum på få minutter. Værelserne bærer præg af at være fra en anden tid, så de er lidt slidt, men her er hvad du skal bruge af sikkerhedsboks, TV og kaffe-/tefaciliteter. Hotellet ligger stor vægt på bæredygtighed, og derfor er der mange tiltag, som værner om både miljø, dyr og mennesker - bl.a. bruger de miljøvenlige energikilder, og de har etableret et vådområde ved siden af hotellet for at beskytte dyr og planter i området. Desuden har hotellet sin egen have, hvor de dyrker økologiske urter og grøntsager - det er naturligvis dem, du spiser i restauranten. Retterne er dejlige og meget velsmagende - også morgenmaden, og du kan også nyde en kold øl i hotellets bar, som minder om en traditionel britisk pub. Du vil straks føle dig godt tilpas i de hyggelige omgivelser, ikke mindst på grund af det søde personale. Og så kan du sidde og hygge ved pejsen og få varmen efter en lang dag med oplevelser.

Rejser til Nuwara Eliya

SL04
Kandy, Nuwara Eliya, Ella og Tangalle
SL45
Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama (Yala) og Maldiverne
SL14
Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Unawatuna
SL14J
Kalpitiya, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama (Yala Nationalpark), Tangalle og Unawatuna