Nuwara Eliya

Hvis du rejser til Sri Lanka, er det ikke til at komme uden om smukke Nuwara Eliya! Nuwara Eliya er en gammel, engelsk teplantage by, og det var også her de rige englændere og officerer tog op til om sommeren på grund af klimaet. Faktisk så ligner dele af Nuwara Eliya en mindre gammel, engelsk by med bindingsværkshuse, og byen bliver da også kaldt Little England. Nuwara Eliya ligger ved en flot sø, og du kan gå en tur langs bredden eller måske sejle en lille tur på den. Gå rundt i byen og nyd stemningen eller besøg nogle gode markeder, hvor du kan købe alverdens ting og sager lige fra gamle fjernbetjeninger til tøj, sko og tasker. Du kan også finde gode krydderier og en masse lækre grøntsager. Området omkring Nuwara Eliya er meget frodigt, og det er her at mange grøntsager bliver dyrket og derefter fragtet til kystbyerne. De kartofler og avokadoer, som du finder på markederne ved kysten, er sikkert dyrket omkring Nuwara Eliya. I 1867 begyndte britiske James Taylor at dyrke te i det srilankanske højland og sammen med en vis Hr. Thomas Lipton udviklede han tedyrkeriet på Sri Lanka. I dag findes der over 3.000 tefabrikker i Sri Lanka, mange af dem i bjergene omkring Nuwara Eliya. Har du traveskoene med, er der mange gode muligheder for at tilkøbe heldagsudflugter i omegnen, fx til den smukke Horton Plains Nationalpark, som ligger ca. tre timers kørsel fra Nuwara Eliya. Der kan være lidt koldt i Nuwara Eliya om vinteren - husk sweater, så er du mere til det lune vejr, bør du i stedet tage til Ella. 

Rejser til Nuwara Eliya

SL45
Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama (Yala) og Maldiverne
SL14
Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Unawatuna
SL14J
Kalpitiya, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama (Yala Nationalpark), Tangalle og Unawatuna
SL16
Sigiriya, Kandy, Adam's Peak, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Unawatuna
SL04
Kandy, Nuwara Eliya, Ella og Tangalle
SL14UP
Habarana, Kandy, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Hikkaduwa

Hoteller i Nuwara Eliya

Black Pool Hotel er et flot hotel, der ligger lidt uden for Nuwara Eliya. Det forholdsvis nye hotel er opført i kolonitidsstil og er moderne indrettet. De 50 værelser er rummelige og har alle tv, aircondition og WiFi. Black Pool Hotel byder på en restaurant, en bar og endda en lille tea lounge, hvor du kan nyde en dejlig kop te. Trænger du til at slappe af i kroppen, kan du tage en dukkert i den opvarmede pool (der nok bedst beskrives som lunken). Vil du hellere ud på eventyr, kan du leje en cykel – det er et populært område at opleve fra jernhesten. I det hele taget er hotellet et godt udgangspunkt for forskellige udflugter til te-plantager, vandfald og andre naturlige seværdigheder. Når du kommer sulten hjem efter en oplevelsesrig dag, er der dejlig mad at finde på hotellets buffetrestaurant. Her vil de ivrige tjenere gøre deres for, at du får en dejlig oplevelse. At det så hænder, at de vil gøre det så godt, at det næsten kan blive i overkanten, må du prøve at tage med et smil. 

Grosvenor Hotel ligger i en bygning, der oprindeligt blev bygget til den engelske guvernør. Kolonitidsstilen er bibeholdt både ude og inde, men stedet er slidt. Værelserne er store og her er en hyggelig lounge og have. Stedet ligger en kort tuk tuk tur fra byens centrum i rolige omgivelser.

Hotel Glendower ligger lige ved siden af golfbanen og er som en gammel engelsk herskabsvilla med bindingsværk, velholdte græsplæner og roser i haven. Det er et rigtig smukt hus, men det er også af ældre dato, og det kan altså ses nogle steder, og badeværelserne kunne godt trænge til en lille makeover. Der er ofte ild i pejsen i stuen, masser af stemning i baren med noget, der i hvert fald ligner flotte, gamle Chesterfield sofaer og et over 100 år gammelt flot billardbord.

Jetwing St. Andrews var tidligere et privat palæ, men nu er det et charmerende og meget fint hotel, der ligger omgivet af den skønneste have. Den britiske kolonistil og charme er stadig intakt, så det er næsten som at træde tilbage i tiden. Beliggenheden er også rigtig god, og du kan gå ind til centrum på få minutter. Værelserne bærer præg af at være fra en anden tid, så de er lidt slidt, men her er hvad du skal bruge af sikkerhedsboks, TV og kaffe-/tefaciliteter. Hotellet ligger stor vægt på bæredygtighed, og derfor er der mange tiltag, som værner om både miljø, dyr og mennesker - bl.a. bruger de miljøvenlige energikilder, og de har etableret et vådområde ved siden af hotellet for at beskytte dyr og planter i området. Desuden har hotellet sin egen have, hvor de dyrker økologiske urter og grøntsager - det er naturligvis dem, du spiser i restauranten. Retterne er dejlige og meget velsmagende - også morgenmaden, og du kan også nyde en kold øl i hotellets bar, som minder om en traditionel britisk pub. Du vil straks føle dig godt tilpas i de hyggelige omgivelser, ikke mindst på grund af det søde personale. Og så kan du sidde og hygge ved pejsen og få varmen efter en lang dag med oplevelser.

Nuwara Eliya Golf Club er et simpelt, men udmærket hotel for dem, der enten spiller golf, eller godt kunne tænke sig at prøve det. Værelserne beskrives af hotellet selv som "uprangende", og her er heller ikke meget andet end en seng og et badeværelse at komme efter. Til gengæld er golfbanen her meget fin, og den ligger i smukke omgivelser. Golfklubben på stedet er kendt (og måske en smule snobbet), men klubben er åben for, at vi kan booke til vores gæster - og særligt for de golfinteresserede vil dette være en oplevelse. Om aftenen er der en særlig stemning ved pejseområdet, hvor du kan nyde en god whiskey, mens du tænker over dagens resultater på golfbanen. Der kan være koldt på værelserne om aftenen, men det er muligt at leje et varmeapparat for et mindre beløb. 

Oak Ray Summer Hill Breeze er et forholdsvis nyt hotel, der har en dejlig udsigt ind til Nuwara Eliya, der ligger lidt væk. Værelserne er pæne og rummelige og har tv, minibar, kaffe-/tefaciliteter og eget badeværelse, der dog kan være til den lille side. Derudover har værelserne også balkon, hvor du kan nyde udsigten over landskabet. Eftersom hotellet ligger i den mere kølige del af Sri Lanka, kan der blive køligt på værelserne – især om aftenen. Her kan du gøre brug af varmeapparatet, og så kan det være en idé at medbringe et par lune sokker. En anden måde at få varmen på, at bare ved at bevæge dig rundt på hotellet, for her er rigtig mange trapper! Det er derfor vigtigt, at du er godt gående, hvis du skal bo her. Hotellet byder også på en restaurant, hvor der er buffet både morgen og aften. Morgenbuffeten har et lille udvalg, mens aftenbuffeten byder på en blanding af vestlige, østlige og kinesiske retter. Også fra spisesalen kan du nyde godt af udsigten over det smukke landskab, og i baren kan du afslutte dagen med en drink.

Grand Hotel ligger i udkanten af byen og er C&C’s favorithotel i Nuwara Eliya! Det er en gammel guvernørbolig, der er lavet om til et smukt og charmerende hotel fyldt med masser af atmosfære og sjæl. Værelserne er dejlige. Få din eftermiddagste i den smukke salon og slap af i et af de hyggelige siddeområder. Her er en dejlig bar og 3 restauranter. Til hotellet hører en smuk have, hvor du kan nyde den skønne udsigt.

Windsor Hotel er et udmærket hotel, der ligger centralt i byen ved en rundkørsel og tæt på små butikker og meget tæt på et lille marked (gå blot ca. 300 meter til venstre fra hotellet, og så er du omgivet af handlende). Hotellet er ikke et, du bliver blæst omkuld af at se på - det er ikke jordens mest spændende hotel. Der er en solterrasse med udsigt udover byen. Værelserne er pæne og rene, men nogle lidt slidte. Det kan være lidt koldt om vinteren, og det er ikke alle værelser, der har varmeapperat, men du kan tilkøbe et for ca. 25 kr. Der er små tv på værelserne og gratis trådløst internet på hotellet. I restauranten bliver der om aftenen serveret ok srilankansk mad - gå efter de lokale ris og karry-retter. Morgenmadsbuffeten er skøn med bl.a. frisklavet omelet. Personalet er lidt stille, men spørg efter Mr. Johnny, hvis der er nogle problemer. Der er køligt i bjergene, så husk sweater.