Oahu (Hawaii)

Oahu er den tredje største af Hawaiis øer, men det er faktisk den mest befolkede, og det skyldes, at Hawaiis hovedstad Honolulu ligger på øen. Øen fik sit navn efter sønnen til den polynesiske navigatør, der i sin tid fandt øerne. Honolulu er en stor by, som byder på alt fra historiske bygninger, til shopping, moderne hoteller og masser af travle gader, og byen såvel som øen er faktisk kendt for sin blanding af nyt og gammelt. Her er masser at se – blandt andet kunstmuseet, fyrtårnet Aloha Tower ved havnen og en hyggelig zoologisk have. Hovedstaden er også kendt for den dejlige Waikkiki Beach, hvor du har et fantastisk kig over mod det ikoniske Leahi krater, der måske er bedre kendt som Diamond Head. Krateret rejser sig 230 meter op imod himlen, og en vandretur til toppen byder på en skøn udsigt ud over stranden og storbyen. Som så mange andre steder i Hawaii, er Oahu kendt for sine strande, blandt andet Ala Moana og den dejlige Hanauma Bay med krystalklart isblåt vand med masser af fisk at kigge på, hvis du er til snorkling. Øens højeste punkt er Ka’ala bjerget, og i naturen omkring bjerget kan du tage på masser af skønne vandreture eller finde andre flotte strande. Det er selvfølgelig oplagt med et besøg til Pearl Harbor, det tidløse mindesmærke for japanernes angreb under Anden Verdenskrig, og selv i dag emmer havnen af historie og minder. En af øens smukkeste udsigter finder du ved Makapuu fyrtårnet, der ligger ved forrevne, grønklædte klippekyster ud til det azurblå vand.

Hoteller i Oahu (Hawaii)

Aqua Aloha Surf Waikiki er et typisk stort og simpelt hotel, som måske ikke er helt nyt, men alligevel godt – især pga. beliggenheden tæt på byen og 500 meter fra kendte Waikiki Beach. Lobbyen er indrettet med bambusmøbler og surfbrætter på væggene, så du kommer rigtig i Hawaii-humør, når du træder indenfor. Personalet er også skønt, så de bidrager til en hyggelig atmosfære. Værelserne er lidt slidt, men her er TV, aircondition, mikroovn, minikøleskab og en lille balkon, og så kan du gå på internettet mod betaling. Restauranten har fornuftige priser, men maden er meget basal. Her er en dejlig, lille pool, som er i skyggen det meste af dagen, og her kan du ligge og dase i en liggestol. 

Aqua Pacific Monarch ligger kun et par minutters slentretur til den mere rolige ende af Waikiki Beach midt i Honolulu, og det er tæt på både restauranter og shopping. Værelserne er lidt gammeldags indrettet, men her er både TV, wifi, klimaanlæg (der dog larmer lidt) og en balkon, hvor du kan sidde og slappe af. Selvom du bor i en rolig ende af stranden, så er det stadig i centrum, og der kan godt være bylarm indimellem, så husk ørepropper. På tagterrassen er der en lækker, lille pool, og her kan du nyde den flotteste udsigt ud over vandet og bare dase i en liggestol. Her er også en etage indrettet til at slappe af med en bog eller et spil kort. Til hotellet hører en japansk restaurant med rigtig god mad. 

Aston Waikiki Beach er et stort, godt hotel i udkanten af byen. Det ligger lige ved stranden med masser af gode spisesteder i nærheden, så det er bare med at gå på opdagelse efter de allerbedste restauranter. Værelserne er små og hyggelige, men nogle af dem kunne godt bruge en lille opdatering. Her er en pool, som du kan hoppe i, og ellers går du bare over på den anden side af vejen til den dejlige, hvide sandstrand med det skønne blå vand. Her er internet, som du kan betale for i receptionen, og der hører parkeringsplads med til hotellet, hvor du kan parkere for 22 USD.

Rejser til Oahu (Hawaii)

USHA2
Big Island, Maui, Kauai og Oahu
USHA1
San Francisco, Big Island og Oahu
USHA3
San Francisco, Monterey, San Simeon, Los Angeles, Maui og Oahu