Osaka

Osaka er den næststørste by i Japan, efter Tokyo, og mange af de store elektronik firmaer ligger her i området, mest kendt er måske Panasonic, Sharp, Sanyo mfl. Byen er også kendt for at indbyggerne er meget glade for mad, så her findes et stort udvalg af gode restauranter og mindre spisesteder, hvor du kan få skøn mad til billige penge. Du kan prøve de lokale blæksprutte boller, hvis du tør, men det er lidt specielt og om de er gode, er nok en smagssag? Byens største attraktion er nok ”Osaka Castle”. Slottet er komplet genopført efter krigen, hvor det blev bombet og du kan tage elevatoren op til øverste etage, hvorfra du har en flot udsigt over store dele af byen. Det er rigtig flot om eftermiddagen inden solen går ned, så prøv at planlæg en eftermiddags udflugt til slottet. Tag også hen til Osaka akvarium, som er et af verdens største akvarier. Deres største attraktion er to hvalhajer, men her er også mange andre spændene fisk og stedet er fantastisk flot bygget. Uden for akvariet står der et kæmpe pariserhjul, som du også kan prøve hvis du vil se byen lidt foroven. Du skal også opleve Dotonbori om aftenen, som er et lyshav af reklameskilte, og her finder du også nemt en god restaurant, måske en running sushi, hvis du ikke allerede har prøvet det, det er sjovt og lækkert, da kvaliteten generelt er meget høj.

Hoteller i Osaka

Best Western Hotel Fino Osaka er et rigtig godt hotel, der ligger 5 minutter fra den livlige Shinsaibashi-bydel, 1 minut fra Nagahoribashi stationen og i gåafstand til de underjordiske shoppingcentre. Værelserne er små, men pæne, og her er gratis wifi, TV og luftrenser (hotellet har faktisk også kvindeværelser m. ekstra spejl, smykkeholder og flere toiletartikler!). Hotellet har en morgenmadsrestaurant, men ikke nogen rigtig restaurant, så du må ud i byen og finde gode spisesteder om aftenen. De ansatte er super søde, og de gør deres bedste for at gøre sig forståelige på engelsk, men det kan godt være, at der skal kommunikeres lidt med fakter en gang imellem. 

Hearton Hotel Shinsaibashi er et dejligt hotel midt i det travle Shinsaibashi område i Osaka med rig mulighed for shopping, og tæt på metro. Værelserne er pæne, enkelte og små - alle er med TV. I hotellets lobby er der gratis trådløst internet. På hotellet er Café Planet 3rd, der serverer en lækker morgenmads buffet, men der er også masser af lækre restauranter i området.

Holiday Inn Osaka Namba er et godt, moderne hotel med en super beliggenhed – 1 minuts gang fra downtown Dotonbori og 3 minutters gang fra shoppingparadiset Shinsaibashi. Værelserne er små men gode, og her er TV, luftrenser, aircondition, køleskab, gratis internet og et helt fint badeværelse. Her er restaurant med morgenmad og italiensk mad, men der er også mange andre spisesteder i området, som du bør udforske. 

Hotel Monterey Grasmere Osaka er et nyere og udmærket hotel, der ligger centralt i Osaka nær ved shopping, transportmuligheder og attraktioner. Værelserne er rummelige (efter japansk standard), og moderne indrettet med bl.a. aircondition, internetadgang og køleskab, så du kan have lidt indkøb fra de nærliggende supermarkeder på køl. Fra hotellets elegante restaurant har du en smuk udsigt over byen, og du har også mulighed for at tilkøbe en morgenbuffet, der bliver serveret i en af hotellets mødelokaler. Har du brug for hjælp og gode tips omkring sightseeing, restauranter eller måske transport i byen, kan du bare spørge det hjælpsomme personalet ved hotellets concierge desk.  

Rejser til Osaka