Pakse

Pakse er hovedstaden i Champasak provinsen og den største by i det sydlige Laos med omkring 100.000 indbyggere. Byen er grundlagt i 1905 af de franske koloniherrer, og det er det sidste hovedsæde for Champasak kongeriget, der regerede indtil det i slutningen af det 18. århundrede måtte overgive magten til thailandske Siam. Byen var også hjemsted for Prins Boun Oum Na Champassak, der byggede det smukke Champasak palads, som i dag er et hotel. Han måtte dog flygte i 1974 under borgerkrigen, da de kommunistiske styrker vandt frem. Her er ikke så mange seværdigheder, men der er et stort marked, nogle smukke templer og et historisk museum. Nyd stemningen på en af de gode restauranter ved Mekongfloden. Bolaven Plateauet ligger lidt øst for Pakse i 1 kilometers højde, og det var faktisk franskmændene, der først begyndte at dyrke kaffe og gummi her. I dag kan du besøge de små landsbyer, få en rundvisning på en kaffeplantage, trekke gennem junglen eller beundre det over 100 meter høje Tad Fane vandfald.

Hoteller i Pakse

Champa Residence er et simpelt men udmærket hotel bygget i smuk, laotisk stil. Det ligger uden for byen men tæt på markederne og kun fem minutters gang fra Champasak museum. Værelserne er meget enkle, og lidt slidte, men her er wifi. Her er en hyggelig have, hvor du kan slentre rundt i løbet af dagen, og restauranten serverer lækker mad. Her er ingen swimmingpool.

Pakse Hotel er et ældre, men godt hotel, der ligger midt i byen, 100 meter fra Xe Don Floden. Værelserne er gode - de er rene, og her er gratis wifi, minibar, skrivebord, TV og aircondition. På den hyggelige tagrestaurant kan du spise lækker mad med udsigt ud over byen og Mekong floden, og personalet vil få helt sikkert få dig til at føle dig godt tilpas. De er søde og effektive, og så snakker de helt udmærket engelsk.

Vat Phou Båd er en 34 meter lang, charmerende teaktræsbåd. Den tidligere færge er blevet ombygget til et flydende hotel, og om bord får du en dejlig flot kahyt med aircondition, vindue og eget badeværelse. Der er kun 12 kahytter, så der er god plads og en dejlig intim atmosfære om bord. Her er også en god restaurant, hvor du får serveret dine måltider.

Rejser til Pakse

466
Luang Prabang, Pakse, Nong Luang, Pakse, Bangkok, Koh Samet
461
Vientiane, Tadlo, Champasak, Don Khong, Pakse, Koh Samet
454
Bangkok, Vientiane, Cruise, Pakse, Siem Reap, Phnom Penh