Palenque

Palenque by er en småkedelig by fyldt med hoteller, kiosker og små butikker, men nu er det heller ikke byen, du kommer hertil for at kigge på. Det er derimod de fantastiske Palenque-ruiner, der ligger ca. et kvarters kørsel fra byen. Tag tidligt af sted og se morgendisen lette ved den storslåede og velbevarede by Palenque, som mayaerne byggede i deres storhedstid. Det er helt specielt at gå rundt blandt disse hvide ruiner i den fugtige varme, mens brøleaberne kalder på hinanden i den omkringliggende skov. På nogle af ruinvæggene er der stadig rester af farverig maling og afbildninger af, hvordan mayaerne formede deres hoveder aflange, samt af den legendariske mayakonge Pakal og hans mor, der sad på magten før ham – her havde man nemlig ligestilling. Velfungerende kloaksystemer og kongelige senge kan Palenque også prale af, men højdepunktet er nok det 24 meter høje Inskriptionstempel, der med sine 600 hieroglyffer den næstlængste maya-inskription, der hidtil er fundet. Henholdsvis 20 og 70 kilometer fra Palenque ligger vandfaldene Misol-Ha og Agua Azul. Misol-Ha er et 35 meter højt vandfald, hvor vandet, afhængigt af årstiden, enten fosser ned i store mængder, eller falder stille ned i en tynd stråle. Agua Azul er et anderledes vandfald, hvor store kaskader af vand risler nedad og samles i blå søer i det ene naturlige bassin efter det andet. Husk badetøjet, hvis du trænger til en forfriskende dukkert i varmen.

Hoteller i Palenque

Hotel Chablis er et godt og meget gult sted. Den solgule hotelbygning ligger i omgivet af en gård med masser af grønne planter, og her er selvfølgelig også en lille, fin pool med et par liggestole, så du kan slappe lidt af, når du har besøgt Palenque-ruinerne. Der er 12 km til UNESCO-seværdigheden, men kun 200 m til centrum af Palenque by. Du bor i ét af de 51 værelser, som ikke er de mest interessante, men de er gode og pæne, og du har airconidtion, vifte, TV og en halvdårlig internetforbindelse. Restauranten har helt fin mad, men der ligger bedre restauranter i nærheden. 

Hotel La Aldea del Halach Huinic er et hyggeligt hotel, der ligger i tropiske omgivelser tæt ved Palenque nationalpark. Værelserne er simple, rene og lyse, og har hvad du skal bruge - deriblandt aircondition og terrasse. Herfra kan du kigge ud på de frodige omgivelser og hotellets tropiske have, hvor der også er en pool, du kan køle af i efter en varm dag. Hotellet byder også på en restaurant, der serverer udmærket mad. Vil du gerne ind til byen for at prøve noget andet, kan du tage en taxa derind. På grund af hotellets beliggenhed vil du kunne høre mange af junglens lyde når du skal sove - så bliv ikke forbavset, hvis du vågner til lyden af eksotiske dyr. 

Hotel Villas Kinha er et hyggeligt hotel, der ligger ved Palenque Nationalpark omgivet af tropisk jungle og ca. 10 minutters kørsel fra Palenque by. Der er en stor udendørs pool, dejlig have og en sauna. Alle værelserne er i bungalows med det traditionelle ”Palapas”-tag og på værelserne er der aircondition, wifi og med udsigt til enten pool eller den flotte have.

Rejser til Palenque

MX33
Mexico City, San Cristobal, Palenque, Campeche, Merida og Playa del Carmen