Panglao Island (Bohol)

Panglao Island er en lille ø, der ligger klods op af den noget større ø Bohol. Selvom øen ikke er mere end 80 kvadratkilometer stor, er landskabet både fladt og bjergrigt. Her er ingen floder eller søer, men i den underjordiske grotte Hinagdanan Cave findes der en lagune. Grotten, med sine store stalaktitter og stalagmitter, bliver oplyst af solen gennem huller i loftet – et spektakulært syn! I havet omkring øen findes der gode dykkersteder. Panglao Island er en populær destination. Især omkring den meget smukke strand Alona Beach, er der et stort udbud af restauranter og barer. I havet kan du være heldig at se delfiner. Området har også unikke muligheder for walldives, hvor du dykker ved klippevægge. Du bør selvfølgelig også besøge Bohol - blandt andet de sjove Chocolate Hills, som er 1.268 små, runde bakker i grønt landskab. De har fået deres navn, fordi de, i den tørre periode, skifter farve og ligner kæmpe chokoladetoppe. På Bohol kan du også være heldig at spotte den mindste abe i verden, tarsier aben, som er lille og sky med store, runde øjne - den er ikke til at stå for! Ved Balicasag Island er der rigtig god snorkling, og du kan også tage en forfriskende dukkert ved Mag-Aso-vandfaldene på. Du skal ned af 197 trin, for at komme hen til det storslåede vandfald, hvor du også kan grille din medbragte mad.

Rejser til Panglao Island (Bohol)

F10
Manila, Coco Beach, Panglao Island (Bohol)
F12
Manila, Coco Beach, Panglao Island (Bohol), Siquijor, Apo Island
F24
Manila, Malapascua og Panglao Island (Bohol)
F9
Manila, Panglao Island (Bohol), Siquijor
F67
Manila, Coco Beach, Laoag, Vigan, Baguio, Sagada, Banaue, El Nido, St. Paul Nationalpark, Panglao Island, Siquijor

Hoteller i Panglao Island (Bohol)

Alona Northland Resort er et rigtig godt og moderne resort, der ligger ca. 8 minutters gang fra den skønne Alona Beach. Ejeren er dansk, og han, hans kone og deres lille, selskabelige hund, Coco, har daglig gang på hotellet, og de har styr på tingene. De er dog lidt mere regelrette her i forhold til andre steder i Filippinerne. Værelserne er gode og store - her er gratis wifi, tekøkken og en balkon eller terrasse, hvor du kan sidde og dase om aftenen med udsigt til poolen eller den dejlige have. I haven er der også afslapningsområde og massageområde. Her bor du godt!

Alona Tropical har tidligere været vores standardhotel på Alona Beach, og det har det, fordi det ligger i den gode ende af Alona stranden, hvor den både er bred og fin. Her er en swimmingpool og restaurant på stranden, samt hyggelig bar. Værelserne er simple, og resortet er efterhånden noget slidt, men det ligger altså bedst på stranden.

Amorita Resort er et skønt sted, hvor du bor på bjergtoppen i dejlige, flotte bungalows, eller moderne hotelværelser. Fra den ene af to swimmingpools har du en fantastisk udsigt over stranden og havet nedenfor, og resortet ligger kun få trappetrin fra den flotte strand, Alona Beach. Dette er efter vores mening det bedste hotel på selve Alona Beach - og det er her, du skal bo, hvis du vil bo tæt på stranden og stadig have ro og bo godt.

Henann Resort Alona Beach er et stort, lækkert resort, som ligger lige ud til den skønne, brede sandstrand Alona Beach. Her er gode værelser med balkon, og alle har TV, køleskab, aircondition og gratis wifi. Personalet er sødt og smilende, og ja, du vil bare føle dig rigtig godt tilpas. Du kan virkelig trække stikket ud – tag en dukkert i det store pool kompleks med tre forskellige pools og flyd hen til en af de tre poolbarer og få en snack eller en forfriskende drink. Spis lækre retter på restauranten og glæd dig til morgenmaden – som er super god med et stort udvalg. Hvis du er den aktive type, så slå et smut forbi hotellets veludstyrede træningslokale, er du derimod til mere afslapning, så forkæl dig selv med en massage, ansigtsbehandling eller manicure i hotellets lækre spa. 

Isis Bungalows er et lille, hyggeligt resort midt på stranden Alona Beach. Her er både små bungalows og moderne hotelværelser med dejlige terrasse eller balkoner, hvor du kan sidde og slappe af og nyde lyden af havet en lun aften. De er alle pæne og rene og med meget simple faciliteter. Wifi fungerer fint. Her er en dejlig restaurant lige ned til vandet, ingen swimmingpool, men et skønt, blåt hav lige uden for døren. Dog skal det bemærkes, at det ligger direkte på det travle område af stranden. Personalet er søde, sjove og meget opmærksomme, så her er en super service!

Mithi Resort & Spa er et luksuriøst resort, der ligger i frodige omgivelser lige ud til stranden. Her er dejlige værelser med enten havudsigt eller udsigt til haven, og alle har aircondition, køleskab, safety-box og kaffemaskine. Om morgenen kan du sidde på din private veranda og nyde en kop kaffe, mens du planlægger dagens aktiviteter. Der er flere pools, spa, internetadgang i nogle af fællesområderne, jogging-sti, fitnesscenter, legeplads og meget mere.

Oasis Resort ligger midt på den livlige strand men værelserne er lidt tilbagetrukket, og der er en fredelig og en rigtig hyggelig atmosfære. Værelserne er bygget som små bambushytter med private verandaer, hvor du kan nyde de grønne, frodige omgivelser efter en lang dag på stranden. Den lille pool midt i resortet er omringet af palmer, og der er indrettet med rustikke bambusmøbler i alle fællesområder. Du kan nyde en cocktail i loungen med udsigt ud over det lækre, blå vand, eller spise i en af deres to restauranter, eller på selve stranden. Husk at prøve deres Tuna steak med sesam!

South Palms Resort er et lækkert sted med moderne værelser. Det ligger lige ud til en fantastisk strand, og her er dejlig fred og ro. Her er en hyggelig have, og du kan slappe af ved en af de to swimmingpools. Nyd en kold drink i strand baren og spis dejlig mad den store restaurant. Du kan nemt arrangere en dagstur herfra, hvis du har brug for lidt mere aktivitet.

The Bellevue Resort er et eksklusivt resort, som ligger i skønne omgivelser lige ud til den vidunderlige strand, Doljo Beach. Her er dejlige værelser, som har aircondition, TV, minibar, og gratis wifi. Servicen er fantastisk, og omgivelserne er naturligvis rigtig flotte. Stedet indbyder til total afslapning, så tag en svømmetur i den flotte pool, hvor du samtidig kan nyde den fantastiske udsigt udover vandet og horisonten. På hotellets skønne, private strand kan du nyde dagene ved det turkisblå vand, du kan fx læse en god bog i en af de mange liggestole, nyde en drink fra baren Flujo eller forkæle dig selv med en massage. Her er to skønne restauranter, så der er gode muligheder for at få rigtig lækker mad, hvis maven knurrer. Du kan også godt begynde at glæde dig til morgenmadsbuffeten, hvor der er mange gode valgmuligheder.