Periyar

Periyar Nationalpark er det mest populære dyrereservat i Sydindien. Området er omkring 900 kvadratkilometer stort og består mest af skov, floder og den flotte, kunstige sø Lake Periyar. Nationalparken bliver betegnet som både et elefant- og tigerreservat, da her både lever indiske elefanter og den sjældne og truede bengalske tiger. Du kan komme på vandreture, sejlture på floderne og ture i oksekærrer – hold øjnene godt åbne og spejd efter dyrelivet. Ud over elefanter og tigre lever her også bisonokser, sambar-hjorte, vildsvin, langur-aber, oddere, flyvende egern, over 200 fuglearter, over 100 sommerfuglearter og mange flere… En af de bedste ture, du kan komme på her i nationalparken, er en morgensejltur på Lake Periyar. Det er på dette tidspunkt, at dyrene kommer ned til vandet for at drikke. Du glider stille gennem morgendisen, mens du kigger efter dyrelivet omkring søen. En fantastisk måde at starte dagen på!

Hoteller i Periyar

Hotel Tree Top er et rigtig dejligt sted, hvor bungalows og værelser er bygget i klassisk kolonitidsstil. Det ligger omgivet af smuk natur lidt uden for byen, så her er masser af fred og ro og frisk luft. Den grønne have er fyldt med aber og hyggelige bungalower, der dog er lidt simpelt indrettet. Her er internetforbindelse i lobbyen, og maden i restauranten er virkelig dejlig.

Peppervine Hotel er et godt hotel, der ligger blot 15 km fra tiger- og elefantreservatet Periyar Nationalpark. Du bor i et rummeligt og pænt værelse, hvor der kan være lidt lydt. Her er ikke aircondition, men til gengæld har du ventilation på værelset. Du bor i rolige omgivelser og har adgang til gratis WiFi overalt på hotellet. Når sulten trænger sig på, byder restauranten på dejlig indisk mad – her er noget for enhver smag. Bliv kølet af i hotellets dejlige pool, mens du nyder lyden af fuglesang. Hotellet ligger i et skønt naturgrønt område, hvor du har mulighed for at spotte omstrejfende aber. Du møder det venligste personale, der er meget imødekommende og giver dig en varm velkomst. 

Spice Village er et dejligt hotel I Periyar, hvor økologi, kultur og lokalsamfundet er i fokus. Fx så er 75% af alt strømforbrug udvundet af solenergi. Maden er økologisk og kommer blandt andet fra deres helt egen køkkenhave. Alt madspild bliver til kompost, der bliver brugt til at gøde køkkenhaven. Spice Village tager virkelig et aktivt valg om at passe på miljøet! Værelserne er pæne og rene og de fleste møbler er lavet af genbrugstræ. Her er mange ting, du kan bruge tiden på; hvis du har lyst til at udfolde dig fysisk, er der både basketball, badminton og tennis, du kan give dig i kast med. Hvis du er mere til afslapning, kan du få en masse forskellige massagetyper – fx en urtemassage. Hvis du er en vandhund, kan du også bruge dagen på at ligge i blød i poolen og betragte de grønne omgivelser fra det dejligt læskende vand, mens du hører fuglene kvidre. De ansatte er så søde, så glæd dig til dit ophold her!

Thekkady Wild Corridor er et dejligt sted, der ligger i smukke omgivelser under 10 minutter fra Periyar nationalparken. Værelserne er rigtig gode har fine faciliteter, og alle har balkon. Her er masser af skønne træer, der giver god atmosfære, her er pool og du kan få skønne ayurveda & spa behandlinger.

Rejser til Periyar

876
Mahabalipuram, Pondicherry, Tharangambadi, Thanjavur, Madurai, Periyar, Kerala Backwaters og Cherai Beach.
874
Kochi, Periyar, Kerala Backwaters (Husbåd) og Marari Beach