Phonsavan (Krukkesletterne)

Phonsavan er en mindre by med omkring 60.000 indbyggere. Byen er ikke særlig spændende og består mest af 2 lange, lige gader, og det skyldes nok, at den blev bygget i 1970erne, efter at var blevet bombet sønder og sammen under borgerkrigen. Det kan du få mere at vide om på byens lille museum. Phonsavan betyder ‘paradisets bakker’, og byen ligger da også omringet af smukke grønne bakker med fyrretræsskove, landsbyer og marker. Områdets frugter er i særklasse, og særligt passionsfrugterne, fersknerne og blommerne skulle være værd at sætte tænderne i.Krukkesletterne ligger lige uden for Phonsavan, og er hjem til et af verdens uopklarede mysterier. Her findes hundredvis af kæmpestore krukker, der er ca. 2000 år gamle – men ingen ved, hvem der har lavet dem eller hvorfor. Den største krukke er 2,5 meter i diameter, og den højeste er over 3 meter høj! Du kan gå rundt imellem hundredevis af krukker og fundere over deres oprindelse. Nogle kloge hoveder mener, at de blev brugt af det nu uddøde Mon-Khmer folk, måske som begravelsesurner eller til opbevaring af mad. En lokal myte lyder på, at sletten var beboet af kæmper, og en anden mulighed er, at krukkerne blev brugt af kongen Khun Cheng til at opbevare risvin efter en sejr over sine fjender i det 6. århundrede. Hvem ved, hvad det er sandt?

Hoteller i Phonsavan (Krukkesletterne)

Her kommer snart en beskrivelse af Anou Lack Lhen Hotel!

Anoulack Khen Lao Hotel er et pænt og nydeligt hotel, der ligger helt centralt i byen. Her er gode og enkle værelser.

Auberge Phouphadeng ligger fantastisk på toppen af Phouphandeng Hill med en spetakulær panorama udsigt over sletten og bjergene. De store, dejlige træhytter ligger smukt mellem fyretræerne, og alle har egen pejs og balkon. Her er ikke pool eller wi-fi, men der er en god bar og restaurant, hvor du kan slappe af i en af de mange lænestole, og den personlige service gør at du føler dig meget hjemme.

The Hillside Residence er en flot trævilla i laotisk stil, der ligger i et roligt område tæt på byens hovedgade. Her er 12 små værelser, der er indrettet med de mest basale nødvendigheder. Hotellet har en dejlig have, hvor du kan sidde og slappe af, og en stor balkon hvor du kan nyde udsigten.

Rejser til Phonsavan (Krukkesletterne)

463
Vientiane, Vang Vieng, Phonsavan, Luang Prabang