Phu Quoc

Phu Quoc er den største ø i Vietnam, og den ligger i den thailandske bugt på grænsen mellem Vietnam og Cambodia. Her er nogle dejlige strande med turkisblåt vand og skønt klima, som har gjort øen til et populært turistmål. Du finder både fredfyldte bountystrande med palmer, flotte bjerge i baggrunden og rigtig mange strande med gang i den og med masser af lækre fiskerestauranter. Flere og flere hoteller skyder op rundt omkring, og turismen vokser i høj fart - af samme grund er hovedvejen også ret påvirket af byggearbejde. Gadekøkkenerne og natmarkedet har skøn stemning og masser af liv, og der er selvfølgelig også barer og natklubber rundt omkring langs stranden. Urørt er her ikke længere, men her er stadig dejligt! Nogle af landets bedste strande finder du på den vestlige side af øen, som ligger beskyttet af det kinesiske hav. Du kan tage ud og udforske øen på scooter eller knallert og besøge øens landsbyer. Phu Quoc er også kendt for fremstillingen af den populære fiskesovs Nuoc mam, der siges at være verdens bedste! Der er også gode muligheder, hvis du er til snorkling, ud for øens sydlige kyst, hvor du finder An Thoi Island.

Rejser til Phu Quoc

305
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Nha Trang, Mui Ne, Ho Chi Minh City, Mekong, Phu Quoc
306
Hanoi, Hoi An, Nha Trang, Ho Chi Minh City, Phu Quoc

Hoteller i Phu Quoc

Cassia Cottage er et rigtig dejligt sted, hvor du helt sikkert vil føle dig hjemme – ikke mindst på grund af det fantastiske personale, som muligvis er de sødeste mennesker i hele Vietnam. Resortet ligger ud til Ba Keo Beach, 30 minutters gang fra byen Duong Don og tæt på masser af gode restauranter. Værelserne ligger spredt i en lille, tropisk have med frugttræer, små vandløb og hyggelige siddeområder, så du kan nemt tage en lille spadseretur og kigge på de mange planter. Værelserne er pæne, og her er aircondition, fan, varmt vand, minibar og myggenet – de har også wifi, men forbindelsen er bedre i fællesområderne. Restauranten serverer skøn, økologisk mad lavet fra råvarer, som de selv dyrker i deres egen køkkenhave et andet sted på øen. Du kan dase alt det, du vil på den dejlige strand – bølgerne kan være lidt store i regntiden, men så er her også to lækre pools, som du bare kan springe i. 

Coral Bay Resort er et dejligt resort på Phu Quoc, der endda har en skøn, privat strand med liggestole. Her bor du i rummelige, pæne og rene værelser med aircondition, tv og WiFi. Resortet byder på en dejlig morgenmadsbuffet, og her er også en restaurant - dem er der dog masser af i området, hvis du gerne vil prøve noget andet. Lige ved siden af resortet ligger Rory's Beach Bar, der er en populær og livlig strandbar, der både serverer mad og drinks. 

La Veranda Phu Quoc Resort & Spa er et rigtig dejligt hotel på Phu Quoc. Hotellet tilbyder smukke omgivelser og dejlige værelser med privat terrasse eller balkon, tv, bad/toilet, wifi, vifte i loftet og aircondition. Her er en skøn swimmingpool og mulighed for at låne f.eks. kajakker eller cykler, for at se øen fra en anden side.

Mango Bay Resort er et rigtig hyggeligt, lille resort bestående af 40 bungalows, fordelt på 1 km strand. Dette lille sted er bygget op, således at bungalowerne ligger inde midt i junglen. Resortet gør meget ud af at være så miljøvenligt som muligt, og derfor er der f.eks. ikke aircondition eller tv på værelserne, men til gengæld tilbyder resortet en fantastisk stemning og hyggeligt lokalt miljø. Dette er stedet du skal bo, hvis du gerne vil beskytte miljøet og samtidig have et fantastisk ophold.