Phuket

Phuket er en af de populæreste strandbyer på vores rejser til Thailand. Her er brede sandstrande med gæster fra hele verden, markeder, shoppingcentre, gadesælgere, restauranter, gadekøkkener, gøgl, barer, diskoteker, shows, thaiboksning, go-cart kørsel, golfbaner, vandland og meget meget mere. Af strandene er Patong, Karon og Kata de største, og det er her, der er mest liv og glade dage. Foretrækker du mere ro, er strandene Surin, Nai Yang, Mai Khao og Kamala oplagte – her er lidt mere plads og lidt mere fredeligt, men du er stadigvæk tæt på det hele. Du kan selvfølgelig bruge din tid på stranden og på de mange aktiviteter, men du kan også tage på udflugter fra Phuket. Du kan tage ud på vandet, enten til de små øer i Phang Nga Bugten eller ud for at dykke eller snokle. Mueang Phuket er øens kommercielle hovedstad, og byen er et skønt miks af nye og gamle bygninger og her er et rigtig godt natmarked. Du kan også tage på junglevandring eller en sejltur i nationalparken Khao Sok, besøge et rehabiliteringscenter for gibbonaber eller leje en scooter og køre rundt på de mindre veje og se det mindre turistede Thailand på egen hånd.

Hoteller i Phuket

Baan Krating ligger på den sydlige del af Phuket med blot 15 minutters gang til Nai Harn-stranden. Selve hotellet ligger i jungleomgivelser, men har samtidig panoramaudsigt over havet. Resortet består af 65 villaer langs bjergsiden, og der er naturligvis pool, herunder børnepool.

Best Western Patong Beach er et rigtig godt hotel, som virker helt nyt - og overalt er det holdt i hvide og lyse farver. Det ligger 1 kilometer fra stranden og fem minutters gang fra centrums butikker og restauranter. Værelserne er ikke så store, men de er pæne og lyse med både skrivebord, en lille stol og masser af skabsplads. På tagterrassen er der en lækker, lille pool, hvorfra du kan nyde udsigten over byens tage og se helt ud til vandet, og du kan også dase i jacuzzien eller nyde en drink i poolbaren. I restauranten spiser du helt fin mad, og du kan gå på internettet i hotellets lobbylounge.

Centara Karon Resort Phuket er et kæmpestort og flot hotel med masser af gode faciliteter og mange mennesker. Her er store dejlige værelser, som er inddelt i en afdeling specielt for familier og en for kun voksne. Det ligger med tropisk regnskov og grønne bjerge i baghaven og kun et stenkast til Karon stranden. Her er flere forskellige pool områder, og har du lyst til af sol og vand er Karons livlige centrum i kort gå afstand.

Centara Kata Resort ligger tæt ved den velkendte Kata-strand og er et flot sted med lækre værelser og mange faciliteter. Her er hele tre pool-områder, den ene med jacuzzi og her er god mad i restauranten.