Phuket

Phuket er en af de populæreste strandbyer på vores rejser til Thailand. Her er brede sandstrande med gæster fra hele verden, markeder, shoppingcentre, gadesælgere, restauranter, gadekøkkener, gøgl, barer, diskoteker, shows, thaiboksning, go-cart kørsel, golfbaner, vandland og meget meget mere. Af strandene er Patong, Karon og Kata de største, og det er her, der er mest liv og glade dage. Foretrækker du mere ro, er strandene Surin, Nai Yang, Mai Khao og Kamala oplagte – her er lidt mere plads og lidt mere fredeligt, men du er stadigvæk tæt på det hele. Du kan selvfølgelig bruge din tid på stranden og på de mange aktiviteter, men du kan også tage på udflugter fra Phuket. Du kan tage ud på vandet, enten til de små øer i Phang Nga Bugten eller ud for at dykke eller snokle. Mueang Phuket er øens kommercielle hovedstad, og byen er et skønt miks af nye og gamle bygninger og her er et rigtig godt natmarked. Du kan også tage på junglevandring eller en sejltur i nationalparken Khao Sok, besøge et rehabiliteringscenter for gibbonaber eller leje en scooter og køre rundt på de mindre veje og se det mindre turistede Thailand på egen hånd.

Hoteller i Phuket

Baan Krating ligger på den sydlige del af Phuket med blot 15 minutters gang til Nai Harn-stranden. Selve hotellet ligger i jungleomgivelser, men har samtidig panoramaudsigt over havet. Resortet består af 65 villaer langs bjergsiden, og der er naturligvis pool, herunder børnepool.

Best Western Patong Beach er et rigtig godt hotel, som virker helt nyt - og overalt er det holdt i hvide og lyse farver. Det ligger 1 kilometer fra stranden og fem minutters gang fra centrums butikker og restauranter. Værelserne er ikke så store, men de er pæne og lyse med både skrivebord, en lille stol og masser af skabsplads. På tagterrassen er der en lækker, lille pool, hvorfra du kan nyde udsigten over byens tage og se helt ud til vandet, og du kan også dase i jacuzzien eller nyde en drink i poolbaren. I restauranten spiser du helt fin mad, og du kan gå på internettet i hotellets lobbylounge.

Centara Karon Resort Phuket er et kæmpestort og flot hotel med masser af gode faciliteter og mange mennesker. Her er store dejlige værelser, som er inddelt i en afdeling specielt for familier og en for kun voksne. Det ligger med tropisk regnskov og grønne bjerge i baghaven og kun et stenkast til Karon stranden. Her er flere forskellige pool områder, og har du lyst til af sol og vand er Karons livlige centrum i kort gå afstand.

Centara Kata Resort ligger tæt ved den velkendte Kata-strand og er et flot sted med lækre værelser og mange faciliteter. Her er hele tre pool-områder, den ene med jacuzzi og her er god mad i restauranten.

Dewa Nai Yang er et godt resort, der ligger ved den rolige Nai Yang strand i det nordøstlige hjørne af Phuket, ved Nationalparken. Her er der mulighed for at bo væk fra de travle og meget populære steder, men samtidigt tæt nok til at du kan tage til på Kata / Karon strandene eller Patong stranden på en dags eller aften tur, og Der er også en hyggelig lille landsby i nærheden, med et lille marked og en et lokalt tempel og skole. Værelserne er store, lyse og dejlige, med enten balkon eller terrasse, eget køkken og internet. Udover den skønne strand er her en dejlig pool, børnepool, spa, massage og børnepasning. Resortet er et skønt sted for afslapning.

Holiday Inn Resort Phuket Mai Khao Beach er et stort resort, der ligger ved den idylliske Andaman kyst, lige ud til den 11 km lange, hvide sandstrand ved det flotte, blå hav. Værelserne er rene og rummelige, hvor du finder moderne møbler, terrasse, lækkert badeværelse, et lille købeskab og gratis WiFi. Hotellet har flere lækre restauranter, og du kan blandt andet spise italiensk mad lige ud til stranden. Der er en børnepool og en stor pool, hvor du kan svømme hen og få en drink i den hyggelige poolbar. Hvis du trænger til at blive forkælet, kan du tage en tur i den lækre Tea Tree Spa, og du kan selvfølgelig også bruge hotellets træningslokale. Personalet er venligt og opmærksomt, og de yder en super service.

Karon Sea Sands Resort & Spa er et lækkert og elegant hotel i smukke omgivelser, og det ligger få minutters gang fra Karon stranden og god shopping. De elegante værelser er dekoreret i moderne stil og alle har TV. Her er en lækker swimmingpool med swim-up bar, så du kan sidde direkte i vandet og nyde en cocktail. Forkæl også dig selv med en skøn thaimassage i spaen. Hotellet har en dejlig restaurant, hvor du kan vælge imellem indisk, thailansk eller vestlig mad. Om morgenen kan du nyde godt af hotellets morgenmadsbuffet, hvor der serveres lækre omeletter. Nyd livet, das ved poolen og drik farverige drinks - det er lige til at holde ud!

Kata Palm Resort & Spa er et dejligt hotel, der er bygget rundt om en stor tropisk pool, som gør at stedet fremstår som en skøn oase. Det ligger med 10 minutters gang til den gode Kata strand og i gåafstand til shopping, og generelt er du tæt på alt. Værelserne som er i thailandsk stil, er indbydende med gode faciliteter, herunder aircondition. Hotellet har gode muligheder for både at slappe af, og byder samtidig også på flere aktivitetsmuligheder som fitnessrum og skønhedsbehandlinger.

Kata Poolside Resort er et hyggeligt resort, der ligger fredeligt lidt væk fra landevejen, omkring 200 meter fra den skønne Kata strand og en time i bil fra Phuket. De veludstyrede værelser er rigtig gode - lyse og rene, og du har din egen lille private balkon, hvor du kan sidde om aftenen i ro og mag. Her er gratis internet, men kvaliteten er svingende. Du kan svømme i den lækre pool, der har vandfald, børnebassin og jacuzzi, eller du kan bade på stranden og snorkle ved et smukt koralrev. Hvis du er til fisk- og skaldyr, er resortets restaurant lige nede for dig! Der er masser af andre gode restauranter i området.

Kata Sea Breeze Resort er et stort og godt hotel, der ligger ca. 10 minutters gang fra dejlige Kata Beach og ikke langt fra Phuket by. Det er et vaskeægte Phuket hotel med masser af mennesker (heriblandt russere) og gang i den. Omgivelserne er grønne, og du har et hav af gode faciliteter at vælge imellem - flere restauranter og barer (også poolbar!), hele fire pools, jacuzzier, motionsrum, wifi i nogle fællesområder og en dejlig spa, hvor du kan købe den ene skønne behandling efter den anden. Her er også en børnezone med legetøj og sjov til de mindre. De 330 værelser er rummelige, indrettet i moderne thailandsk stil og har enten balkon eller terrasse, hvor du kan nyde aftenerne.

Mom Tri's Villa Royal er en rigtig lille perle på Phuket. Hotellet ligger mellem Kata Noi og Yai, lige der hvor der både er fred og ro, men også masser at lave og dejlige restauranter. Hotellet ligger lidt oppe af skrænten med en lille sti ned til den dejlige hvide Kata Noi strand. Resortet har kun 39 villa suiter, som alle er lækkert og smukt indrettet i thai stil, egen balkon eller terrasse og gode faciliteter inkl. internet adgang. Her er flere skønne pools, herunder en med saltvand, fitness og spa-center, børnepasning og en fantastisk restaurant.

Orchidacea Resort har været C&C Travels yndlingshotel på Phuket i mange år, ikke mindst på grund af den fantastiske udsigt over bugten. Du er under 10 minutters gang fra en af de bedste strande på Phuket, Kata Beach, og der er heller ikke langt til Phuket by. Det er et dejligt sted, der ligger smukt op ad skrænten, så her er mange trapper (ikke ideelt for gangbesværede). Værelserne er gode, og her er både TV, hårtørrer og te- og kaffefaciliteter, men internettet er dog kun gratis i fællesområderne. Poolen er fantastisk, og du kan låne badehåndklæder gratis. Her er også børnepool, fitness center, thai yoga massage (uden olie), internetadgang i lobbyen og børnepasning. Bemærk hotellet er næsten røgfrit, bortset fra nogle specielt afmærkede områder.

Rawai Palm Beach Resort er et dejligt sted, der ligger på en sydlige spids af Koh Phuket, et lille stykke fra en dejlig strand og under en halv times kørsel fra Phuket by. Her er 3 helt vidunderlige poolområder, lækre værelser med gode faciliteter (inkl gratis internetforbindelse), spa, legeplads til børnene, shuttlebus til stranden og 3 forskellige restauranter, der alle serverer super dejlig mad. Og derudover ligger nogle af Phukets bedste seafood restauranter i området.

Swissotel Resort Phuket Kamala Beach er et stort, godt hotel, der ligger 500 meter fra Kamala stranden og byen, også altså lidt væk fra trafikstøj og bylarm - dog med egen klub, så helt ro er her ikke. Værelserne er OK og har de nødvendige ting (sengene er dog lidt hårde). Du har også en lille balkon, hvor du kan sidde og nyde aftenerne. Her er selvfølgelig også et lækkert poolområde, hvor der er børnepool og en hel masse solsenge, som du kan ligge og slænge dig i. Der er rift om solstolene, så du skal være lidt hurtig. Her er også en legestue med legetøj og sjov for de mindste, og et træningscenter med træningslegetøj for de voksne - sidstnævnte har dog set bedre dage. Du kan slappe af med en lækker massage i spaen og spise mad på hotellets café. Personalet er venligt - spørg dem til råds, hvis du vil ud og snuse rundt efter et spisested i byen.